SAĞLIK 18.03.2025 15:16:56 0

Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı

Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı
Haberi Sesli Oku

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle gelen 43 yaşındaki kadının rahmindeki 7 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.

Malatya'da yaşayan Semra Akgeyik, karın ağrısı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Hastanedeki tetkiklerde kadının rahminden başlayıp göğüs altına kadar uzanan bir kitle tespit edildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, 3 saat süren operasyonun ardından kadının rahmindeki 7 kilogramlık tümörü aldı.

"Yaklaşık 7 kilogram ağırlığındaki kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık"

Yapılan tetkikler sonucu nadir görülen bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, ultrasonda rahimden başlayıp göğüs altına kadar uzanan yaklaşık 40 santimetre çapında kitle fark ettiklerini aktardı.

Yıldırım, "Hastamız, karın ağrısı nedeniyle kliniğimize başvurduğunda nefes darlığı vardı. Ayrıca hızlı büyüyen bir karın ağrısıyla beraber ciddi bir şişliği vardı ve bu şişlik özellikle hem akciğer seviyesinde hem de dalak ve karaciğer seviyesinde hastayı sıkıntıya sokuyordu. Hastayı değerlendirdik ve hızla görüntülemeden yaptık. Tetkiklerin ardından bekleyemeyeceğimiz kadar akut bir durum olduğunu gördük. Bu şişkinlikle ilişkili kitlenin sınırlarını kestirmek de oldukça güçlük çekiyorduk neticede kapalı bir organ ve içerisinde yaygın bir kitle vardı. Hastamızı bekletmeden ameliyata alma kararı verdik ve aynı hafta içeresinde hastamızın cerrahisinin gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 kilogram ağırlığında ve tahminen sınırları 40 santime ulaşan büyük bir kitleyi hastamızın karnından başarılı bir şekilde çıkardık. Kitlemizin patoloji sonuçlarını şu an sabırla bekliyoruz inşallah sonuç olumlu geldiği taktirde hastamızı kemoterapi veya radyoterapiden de kurtarmış olacağız." dedi.

"Muayenelerinizi aksatmayın"

Hastaların buna benzer kitleleri hissettiğinde ihmal etmeden hastaneye başvurmaları gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu tür kitleleri, hastalarımız karnındaki şişkinlik, gaz, bağırsak hareketleri veya idrara sıkıştıklarını zannediyorlar ihmal ediyorlar. Hastamız da bu kitlenin varlığını hissetmiş ama bizi başvurusu biraz gecikmiş. Kadın Doğum kliniğinde şu anda aktif olarak sekiz poliklinik devam ediyoruz ve hiçbir hastamızı muayene etmeden geri göndermiyoruz. Bu tür büyük kitleler olduğunda, acil cerrahiler gerektiğinde anında aksiyon alabiliyoruz. Lütfen tekniklerinizi muayenelerinizi aksatmayın, hastanemizin kapısı tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık biz 7/24 çalışan hizmet veren büyük bir ekibiz."

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren hasta Semra Akgeyik, "Karnımdaki şişliği önceleri kilo alma şeklinde düşündüm ilk başlarda ağrım yoktu. Daha sonra ağrılarım artınca ve karnım genişleyince hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu kısa bir süre içerisinde büyük bir kitle olduğu belirlendi. Hemen alınması gerektiğine karar verdiler. Ağrılarımdan duramaz bir haldeydim, karnımda ve sırtımda sürekli ağrı vardı. Şu an çok iyiyim çok büyük bir ameliyat geçirdim, sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum." diye konuştu. (İLKHA)

Mardin Diyanet-Sen Başkan Yardımcısı Deniz: Zekât, malı bereketlendirir, toplumu birleştirir

Meteorolojiden Diyarbakır ile Batman için dolu uyarısı

Beynimiz ve ağzımız, psikolojik ve nörolojik düzeyde güçlü bir bağa sahip!

Bingöl'de TYP kapsamında 120 kişiye iş imkanı

Bingöl'de Guldar domatesi toprakla buluştu

"Ahilik anlayışında meslek ve ahlak" konulu yarışmada dereceye giren eserler belli oldu

Aranan şahıs Bingöl'de yakalandı

Bakan Tekin: Mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmeye devam edeceğiz

Babasını kaybeden Doktor Atvan, şimdi annesi için yardım bekliyor

Bingöl’e 13 yeni hekim kadrosu açıldı

Elazığlı minik öğrencilerden Gazze için anlamlı destek

Yeşilyurt Belediyesi Samanköy yollarını yeniliyor

Mardinli gençten Gazze için anlamlı bağış

Bingöl İl Müftülüğü yetimler için iftar programı düzenlendi

İç huzur ve hayat amacını bulma sürekli sevinç beklentisinden daha sağlıklı

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor

Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çektiler!

Öğrencilerden Gazze için anlamlı destek

MTSO Başkanı Sadıkoğlu: Faizsiz ve uzun vadeli kredi desteğine ihtiyaç var

Mardin'de sokak ortasındaki darp, cep telefonu kamerasına yansıdı

Elazığ'da siyonist işgal rejiminin Gazze'deki saldırıları tel'in edildi

Fidye ve fitre nedir, kimlere verilir ?

TAKE Projesi'ne bu yıl 679 milyon lira ödenek ayrıldı

Pazar esnafı Bağlar'da yeni güzergâh istiyor

Husumetlilerin tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı

İşgalcilerin Tulkarm ve Cenin'de saldırıları 2 aydır devam ediyor

Müftü Haliloğlu: İtikaf Peygamber Efendimizin yolundan gitmektir

Batman'da 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan hırsızlık şüphelisi yakalandı

Elazığlı hayırseverden Gazze’ye anlamlı destek

BESO Başkanı Çiftçi: Batman esnafı, kırsal kalkınma desteklerinden faydalanabilir

Yükleniyor