• BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

Kassam mücahitlerinden art arda başarılı operasyonlar

09 Temmuz 2025, Çarşamba 07:40
09 Temmuz 2025, Çarşamba 07:40
Kassam mücahitlerinden art arda başarılı operasyonlar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde bugün ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlarla işgal askerlerini ve araçlarını etkisiz hale getirdi, bir işgal askerini esir almaya çalıştı.

Kassam Tugayları, Telegram kanalında, bugün ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

İşgal askerlerinin bulunduğu ev patlatıldı

Buna göre cephe hattından döndükten sonra, Kassam mücahitleri 24 Haziran 2025 tarihinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kent merkezine bağlı Beyuk Mahallesi'nde, önceden tuzaklanmış bir eve giren işgal piyade birliğinin hedef alındığını ve evin patlatılmasıyla aralarında ölü ve yaralıların bulunduğunu teyit etti.

Aynı şekilde, Kassam mücahitleri 24 Haziran 2025 tarihinde Han Yunus’un güneyindeki Ma’n bölgesinde işgale bir ait “D9” tipi zırhlı buldozerin, "Şavaz" tipi el yapımı patlayıcı ile – fedai tarzında gerçekleştirilen bir operasyonla – hedef alındığını da doğruladı.

Bu sabah Kassam Tugayları mücahitleri, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un doğusunda yer alan Abasan El Kebira bölgesinde düşman askerleri ve araçlarının bulunduğu bir topluluğa baskın düzenledi.

Kassam, bir işgal askerini esir almaya çalıştı

Mücahitler, “Yasin 105” tanksavar roketleriyle bir Merkava tankı ve bir siyonist zırhlı personel taşıyıcısını hedef aldı. Ayrıca iki askeri buldozeri de yine “Yasin 105” roketleriyle vurdu.

Bunun ardından Kassam mücahitleri, düşman askerlerine doğru ilerleyerek hafif silahlarla çatışmaya girdi. Mücahitler, askerlerden birini esir almaya çalıştı, ancak saha koşulları buna elverişli olmadığından askeri etkisiz hale getirip silahını ganimet olarak aldılar. Mücahitler ayrıca, yaralıların tahliyesi için düşman helikopterlerinin bölgeye iniş yaptığını gözlemledi.

Cephe hattından döndükten sonra Kassam mücahitleri, 4 Temmuz 2025 tarihinde Han Yunus’un doğusundaki Abasan El Kebira bölgesinde bir Merkava tipi Siyonist tankı, yüksek etkili bir kara mayınıyla hedef aldıklarını teyit etti.

Yine cephe hattından dönen Kassam mücahitleri, 5 Temmuz 2025 tarihinde Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye kentinde yer alan Sarari Caddesi'nde bir D9 tipi askeri buldozeri, yüksek etkili bir kara mayınıyla hedef aldıklarını da doğruladı.

Öte yandan, Kassam Tugayları, dün, Han Yunus’un doğusundaki Abasan El Kebira bölgesinde içinde iki siyonist askerin bulunduğu askeri kazıcıyı bir RPG roketiyle hedef aldı. Operasyon sonrası mücahitler, yaralıların tahliyesi için düşman helikopterlerinin bölgeye iniş yaptığını gözlemledi. (İLKHA)

Ukrayna, Rusya'nın Baltık Denizi'ndeki en büyük limanına saldırdı

Mardin'de "Hayat Namazla Güzeldir" programının finali yapıldı

Şeyh Said Meydanında eller Gazze için semaya açıldı

İran: Büyük israil hayalı tüm dünyayı tehdit eden bir tehlike

Kolombiya'dan ABD'ye: Uyuşturucu ile mücadeleyi işgal için bahane olarak kullanıyor

Kuzey Kore yeni hava savunma sistemlerini test etti

Pakistan'da muson yağmurları nedeniyle 785 can kaybı

Yangın çıkan Kursk Nükleer Güç Santrali'nde radyasyon seviyesi normal düzeyde

Bingöl merkezli 2 ilde dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Gökçeli köyü Derneği’nden birlik ve dayanışma kahvaltısı

Ukrayna ile Kanada arasında güvenlik ve savunma alanlarında anlaşma

Azerbaycan'ın en büyük ticaret merkezinde yangın

Tokat’ta örtü yangını paniğe yol açtı

Kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı: 2 yaralı

Rusya'dan Batı'ya suçlama: Müzakereleri engellemek için bahane arıyor

Mardin’de yolda oluşan göçüğe vatandaş fidan dikti

ABD'den Ukrayna'ya ATACMS vetosu

İspanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı artıyor

Mil-Diyanet Sen: Munzur Gözeleri’ne mescid yapılması sizi neden rahatsız etti?

Rusya, Filiya yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdi

Akdeniz'de göçmen botu kazası: 3 ölü, 1 kayıp

Bakan Fidan, İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak

Siyonist rejimden Yemen’e hava saldırısı

Oyuncak mağazasında patlama: 1 ölü

Otoyoldaki araç yangını ormana sıçradı: Müdahale sürüyor

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Kocaeli'de orman yangını: Ekipler müdahale ediyor

Düğün salonları ve organizatörler denetlendi : Kayıt dışı 3,6 milyar lira tespit edildi

İstanbul’da orman yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna, Rusya'nın Baltık Denizi'ndeki en büyük limanına saldırdı

Mardin'de "Hayat Namazla Güzeldir" programının finali yapıldı

Şeyh Said Meydanında eller Gazze için semaya açıldı

İran: Büyük israil hayalı tüm dünyayı tehdit eden bir tehlike

Kolombiya'dan ABD'ye: Uyuşturucu ile mücadeleyi işgal için bahane olarak kullanıyor

Kuzey Kore yeni hava savunma sistemlerini test etti

Pakistan'da muson yağmurları nedeniyle 785 can kaybı