Kassam Tugayları, El Halil yakınlarındaki 2 operasyonu üstlendi

Tarih: 02.09.2024 12:31 Güncelleme: 02.09.2024 12:31
Kassam Tugayları, El Halil yakınlarındaki 2 operasyonu üstlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Kassam Tugayları, Batı Şeria'da El-Halil şehri yakınlarındaki “Gush Etzion” ve “Karmei Tzur” bölgelerindeki iki operasyonun sorumluluğunu üstlenerek operasyonların detaylarını aktardı.

Kassam Tugayları, Telegram kanalından yaptığı açıklamada,  "Onları nerede bulursanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın." ayetine atıfta bulunarak El-Halil yakınlarındaki operasyon ve bombalı saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini duyurdu.

Tugaylar, "Allah'ın yardımı ve başarısıyla, mücahitlerin 30 Ağustos Cuma akşamı, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil şehri yakınlarındaki 'Gush Etzion' ve 'Karmei Tzur' bölgelerindeki iki operasyonu düzenlediğini" aktardı.

Operasyonları gerçekleştiren şehit mücahitlerin Muhammed İhsan Marka ile Zühdi Nidal Ebu Afife olduğunu belirten Kassam, operasyona ilişkin şu bilgileri verdi:

"Şehit Muhammed Marka, düşman askerlerini bölgeye çekmek için Gush Etzion yerleşimindeki bir benzin istasyonunda bomba yüklü bir aracı patlattıktan sonra gelen güce otomatik silahlarla saldırdı ve aralarında düşman ordusundaki Etzion Tugayı komutanı Gal Rich'in de bulunduğu askerleri öldürdü ve yaraladı.

Zühdi Ebu Afife, Karmei Tzur yerleşiminde güvenlik görevlisini ezdikten sonra içeri girdi ve bir grup siyonist işgalciye ateş açtıktan sonra aracını yerleşim içinde patlattı."

El Halil vilayetinde ilk istişhad eylemini böylece gerçekleştirmiş olduklarını vurgulayan Kassam, "Daha önce açıkladığımız gibi; Batı Şeria'nın istisnasız tüm şehirlerinin hain işgal için daha acı ve büyük sürprizler saklamaya devam edeceği yönündeki sözleri vurgulamış olduk. Nitekim, bunların sonuncusu dün Tarkumiya'da kahraman şehit Muhenned Mahmud El-Usud tarafından gerçekleştirilen operasyondu." ifadelerini kullandı.

Kassam Tugayları, açıklamanın sonunda Batı Şeria halkının, kahraman mücahitlerinin tamamına bağlılık duyduğunu, onlara her türlü desteği vermekten çekinmeyeceğini kaydetti. (İLKHA)

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Enflasyon rakamları açıklandı

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kaza: 4 yaralı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de sağlık sistemi yakında tamamen çökebilir

Diyarbakır'da 43 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Batman’dan İstanbul’a Hayat Kurtaran Uçuş

Yangından etkilenen Karaali Mahallesi sakinleri o anları anlattı

Yükleniyor