• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Kastamonu’dan deprem bölgesine 16 tır yardım gönderildi

EKONOMİ 8.02.2023 12:00:16 0
Kastamonu’dan deprem bölgesine 16 tır yardım gönderildi

Kastamonu’dan deprem bölgesine 16 tır yardım gönderildi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilin etkilendiği depremler sonrasında zarar görenler için yardım kampanyası başlatılan Kastamonu’da toplanan 16 tır malzeme bölgeye gönderildi.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra ülkenin dört bir yanından da bölgeye depremzedeler için yardımlarda sürüyor.
Bu çerçevede Kastamonu Valiliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar deprem bölgesine gönderildi.
Yapılan yardımlarla ilgili Kastamonu Valiliği, yazılı yaptığı açıklamasında, depremlerin ardından kentten afet bölgesine görevlendirmeler gerçekleştirildiği belirtildi.
Deprem bölgesine 71 iş makinesi ve kamyon ile 86 operatör ve şoförün görevlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, öncü ve taşıma amacıyla 10 binek araç, 17 pikap, 22 treyler ve 54 şoförün de bölgeye hareket ettiği bildirildi.
Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş ilinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonucunda, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Kilis ve Adıyaman dahil olmak üzere 10 ilde can ve mal kaybı meydana gelmiş olup Kastamonu’dan afet bölgesine görevlendirmeler yapılmıştır. Bu çerçevede 40 kamyon, 5 yükleyici, 6 kanal kazıcı ön yükleyici, 1 akaryakıt tankeri, 16 ekskavatör, 1 seyyar jeneratör, 2 treyler yatakhane olmak üzere olmak üzere 71 iş makinesi-kamyon ve 86 operatör-şoför, 10 binek araç, 17 pikap, 22 treyler ve 54 şoför, arama-kurtarma, insani yardım ve hasar tespit faaliyetleri için, arama kurtarma, itfaiye, hizmet araçları dahil olmak üzere 40 araç, bu araçlarda görevli 178 personel, sağlık desteği için 9 ambulans, 1 adet 4 yataklı ambulans, 1 acil müdahale aracı, 2 lojistik araç, 9 UMKE aracı, 1 kamyon, 1 minibüs olmak üzere toplam 24 sağlık aracı ve 98 sağlık personeli, 221 AFAD gönüllüsü, 59 yerel destek personeli, 31 MEB AKUB gönüllüsü, psiko-sosyal destek için 2 araç ve 8 personel, beslenme çalışması neticesinde 1 mobil mutfak aracı, bin 150 adet 16.5 m2 çadır, 4 bin 320 yastık-çarşaf seti, 535 rulo yatak, bin 11 katlanır sünger yatak, bin 240 yeni tip battaniye, 2 bin 625 battaniye, 349 mutfak setini içeren 18 AFAD konteyner tırı, 2, Taşköprü’den 3, Küre’den 1, Azdavay’dan 1, İnebolu’dan 1, Tosya’dan 2, Cide’den 1 tır olmak üzere toplam 11 tır, STK’lar ve siyasal partiler 5 tır olmak üzere toplamda da 16 tır insani yardım-gıda ve hijyen malzemesi ilimizden Adana, Osmaniye, Hatay, Adıyaman-Besni, Adıyaman-Gölbaşı ve Kahramanmaraş Elbistan’a hareket etmiştir. İlimizden yardım malzemelerinin tasniflenmesi ve tırlara yüklenmesi devam etmekte olup, yüklenmesinin akabinde bölgeye nakliyeleri gerçekleştirilecektir. Afet Koordinasyon Merkezi 24 saat esasına göre faaliyetini AFAD İl Müdürlüğünde sürdürmektedir”
[gallery ids=',89832,89833,89834,89835,89836,89837']

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Nisan ayı enflasyon rakamları bugün açıklanacak

İşgalciler Gazze'yi ele geçirme planını hızlandırıyor: On binlerce yedek asker göreve çağrıldı

Gazze’de soykırım aralıksız sürüyor: 38 şehit, onlarca yaralı

Umman Müftüsü'nden Yemen'e destek: Hakkın yanında duran yiğitleri selamlıyoruz

HAMAS: Yemen'in hava ablukası kararı ümmetin onurunu temsil ediyor

Yemen'den siyonist rejime hava ablukası: Bu ümmet teslim olmayacak

Konya'da dört katlı binada doğalgaz patlaması: 12 yaralı

Ukrayna: Ateşkesin her an başlayabileceğine inanıyoruz

Malatya’da zincirleme kaza: 4 yaralı

Ege Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 2 araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD karanlığa gömülmek üzere

Güney Afrika'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Çorum'da trafik kazası: 4 yaralı

Güney Afrika'da korkunç kaza: 15 ölü

Ankara'da çocuklar Gazze için yürüdü

Avustralya'da seçimi İşçi Partisi'nin kazandığı kesinleşti

Batman’da su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı

ABD’de küçük bir uçak düştü: 1 ölü

Pakistan'dan Hindistan'a uyarı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE'ye gidiyor

Trump'tan Çin tarifelerinde geri adım

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Port Sudan'da hava üssüne İHA saldırısı

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Malatya’da "Müslüman Kadının Zaman Sanatı" konferansı düzenlendi

Samsun'da 1 ton etil alkol ele geçirildi: 2 gözaltı

Afganistan'da sel: 2 ölü

Trump'ın asker gönderme teklifine Meksika'dan tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR