15594,65%0,33
43,27% 0,05
50,83% 0,86
6613,51% 1,81
10690,39% 1,61
El Ensari, yaptığı basın açıklamalarında, Doha'nın Gazze Şeridi'ni desteklemeye ve Barış Konseyi'nin kurulması konusunda Washington ile istişarelerde bulunmaya kararlı olduğunu söyledi.
İşgalci rejimin Katar'ın rolünü reddettiğine dair açıklamalarını hatırlatan El Ensari, "israilin tutumu Katar Devleti'ni rolünden caydırmayacaktır ve bu konuda Amerika ile temas halindeyiz." dedi.
El Ensari, Gazze anlaşmasının ikinci aşamasının prensip olarak Barış Konseyi ve Gazze Yönetim Komitesi'nin kurulmasının duyurulmasıyla başladığını açıkladı.
Katarlı yetkili, diplomasinin bölgedeki krizleri çözmenin etkili yolu olduğunu belirterek, ülkesinin komşuları ve ortaklarıyla bu konuda çalıştığının altını çizdi.
Perşembe günü ABD Başkanı, "Barış Konseyi"nin kurulduğunu ve işgal rejimi ile İslami direniş hareketi HAMAS arasında ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına resmen geçildiğini duyurdu.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 17 Kasım 2025'te yayımladığı 2803 sayılı kararıyla, üç unsuru içeren Trump barış planını kabul etti: Barış Konseyi, Filistin teknokrat komitesi ve uluslararası istikrar gücü.
Gazze Anlaşması, işgalci rejimin iki yıl süren ve 71 binden fazla Filistinli şehit ile 171 binden fazla yaralıya yol açan, sivil altyapının yüzde 90'ını etkileyen büyük yıkıma neden olan soykırım savaşını sona erdirdi. (İLKHA)