11067,07%0,61
41,31% 0,04
48,81% 0,43
4908,34% 0,49
7974,44% 1,07
Siyonist rejimin Savunma Bakanı Yisrael Katz, Gazze'ye yönelik saldırıların şiddetlendiği bir dönemde yaptığı paylaşımda, "Gazze yanıyor" ifadelerini kullandı.
Katz, ordunun "demir yumrukla HAMAS'ın altyapısını ezdiğini" ve "esirleri kurtarmak için uygun şartları hazırladığını" öne sürdü.
Bu sabah erken saatlerden itibaren Gazze kentine yönelik yoğun hava ve kara saldırıları düzenlendi. Kuzeyde çok sayıda konut yıkılırken, işgal ordusu Gazze Limanı ve Remal Mahallesi sakinlerine evlerini boşaltmaları için tehditler gönderdi.
Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal "şehrin ağır bombardıman altında olduğunu, şehit ve yaralı sayısının hızla arttığını" açıkladı.
İşgal basınının aktardığına göre, saldırıların şiddeti Tel Aviv'den bile duyuldu; Netivot'taki bazı evlerin camları bombardıman nedeniyle kırıldı.
Öte yandan, siyonist rejim tarafından Gazze'de tutulan esirlerin aileleri, Netanyahu hükümetine sert tepki gösterdi.
Aileler, "710'uncu gece, sevdiklerimizin hayatta kaldığı son gece olabilir" diyerek askeri operasyonların esirleri doğrudan ölüme sürüklediğini vurguladı.
Netanyahu ve Katz'ın ailelerin görüşme taleplerini görmezden geldiği belirtilen açıklamada, "Halk, esirlerin ve askerlerin göz göre göre feda edilmesini asla affetmeyecek" denildi.
Siyonist rejim Beitenu Partisi lideri Avigdor Lieberman da Netanyahu'yu hedef alarak, "Kendi siyasi geleceği için esirleri, stratejik ilişkileri ve ekonomiyi feda etmeye hazır olduğunu itiraf etti" sözleriyle eleştirilerini dile getirdi. (İLKHA)