• BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    38,06% 0,39
  • EURO

    42,88% 0,74
  • GRAM ALTIN

    3910,39% 1,02
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,00

Kaybolan Narin'i arama çalışmaları 7'nci gününde

GÜNDEM 27.08.2024 11:28:24 0
Kaybolan Narin

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaklaşık bir hafta önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor.

21 Ağustos günü Kur’an kursu çıkışında evine dönmeyen ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan Narin Güran için yer altı görüntüleme cihazı getirildi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde ikamet eden 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos çarşamba günü gittiği Kur'an kursu çıkışında kayıplara karıştı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen AFAD, JAK, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma, sağlık, jandarma, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri, koku alma köpekleri sevk edildi. Aramalara helikopterle havadan destek verildi.

Arama çalışmaları kapsamında mahalleye giriş ve çıkış yapan yaklaşık 12 bin 500 araçta ve 11 bin dönümden fazla alanda tarama faaliyeti yapıldı.

Narin’in kaybolmadan önce okul kamarasına yansıyan görüntülerde Narin’in saat 15.15’te dört arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolundan evine doğru gittiği görülmesi üzerine alanda çalışma başlatan ekipler, belirtilen patika yolun yaklaşık 50 metre ilerisindeki tepede kan lekelerini gördü. Yapılan incelemelerde kanın Narin’e ait olmadığı mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği açıklandı.

Narin’in kaybolmasıyla ilgili 130 kişinin de ifadesine başvurulurken son görüldüğü yerde Pedagog eşliğinde arkadaşlarıyla canlandırma yapıldı. Canlandırma sonrası Narin’in ailesinin evinin de olduğu 18 ev, metruk yapılar ve samanlıklarda yeniden arama başlatıldı.

Saman yığınlarında arama yapan ekipler, deprem gibi afetlerde de kullanılan yer altı görüntüleme cihazı ve lazer kullanarak görüntüleri inceledi. Yürütülen aramalarda Narin'e ait bir ize rastlanmadı. (İLKHA)

Şanlıurfa’da Gazze için dört dilde dua programı düzenlendi

Battalgazi Belediyesi'nden 3 kilometrelik yol iyileştirmesi

Sanayi esnafı çırak bulamamaktan dert yanıyor

ASİM’den Portakal Çiçeği Karnavalı’na tepki: Gazze'de soykırım varken eğlenceye göz yumulamaz

10 ayrı suçtan aranan şahıs yakalandı

Bingöl'den Gazze’ye destek: “siyonizm var oldukça kaos da var olacaktır”

Ağrı'nın yüksek kesimlerine ilkbaharda kar yağdı

Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Sağlık Bakanlığı’ndan halk sağlığına yeni bir adım: Sağlıklı Hayat Akademisi

Arap ülkelerinin siyonist rejimle ticaretlerinde artış gözlemlendi

Tarsuslu hayırseverden Gazze'ye anlamlı destek

Siirt’te “Gazze ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla basın açıklaması yapıldı

Şırnak’ta 19 yaşındaki çobanın ölümü ile ilgili 2 kişi tutuklandı

Bakan Şimşek: Sayın Özel'e yalan söylemek ve iftira atmak yakışmıyor

Prof. Dr. Gülçin, atandığı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğün de görevine başladı

İlkbaharla birlikte fide talebi arttı: Fiyatlar cep yakıyor

İlkbaharla birlikte fide talebi arttı: Fiyatlar cep yakıyor

Kimyasal madde deposunda yangın

Elazığ’da yağışlı hava etkili olacak

Bursa’da başıboş köpek sorunu büyüyor

Mahalle sakinleri 2 yıldır kapalı olan yollarının açılmasını istiyor

Mondros’tan 11 Nisan’a: Şanlıurfa işgale nasıl karşı koydu?

Batman'da ayçiçeği ikinci ürün olarak teşvik ediliyor

Adana'da "Uyuşturucuyla Mücadelede Ailenin Konumu" semineri

Döner satışı yapılan işletmelere denetim yapıldı

Siirt'te şarampole devrilen otomobilde 2'si çocuk 3 kişi yaralandı

Tarihi kent Mardin’in açık hava müzesine bürünmesi için betonarme binaların yıkımı yapılıyor

Yeni müftü Orhan İmamoğlu göreve başladı

Cuma hutbesi: Ümmet olmak, birlik olmaktır

Bu hafta sonu binlerce aday 3 ayrı sınavda ter dökecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ