Kayseri İtfaiyesi, deprem bölgesinde 34 vatandaşı sağ kurtardı

Tarih: 09.02.2023 15:25
Kayseri İtfaiyesi, deprem bölgesinde 34 vatandaşı sağ kurtardı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Kayseri İtfaiyesi, deprem bölgesinde 34 vatandaşı sağ kurtardı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta depremin ilk saatlerinden bu yana yaptığı fedakârca çalışma sonucu enkaz altında kalan 34 vatandaşa sağ olarak ulaştı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye, Fen İşleri gibi birimleri tarafından 237 araç ve gereç ile 362 personel, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 şiddetinde iki ayrı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye’nin dayanışma içerisinde deprem bölgesindeki enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı kahraman itfaiye erleri de depremzede canları kurtarmak için üstün çaba sergilemeye devam ediyor.
Minik Mina’yı 30 saat süren çalışma sonucu kurtardı
Kayseri itfaiyesi, Kahramanmaraş ili On İki Şubat ilçesi Hayrullah Mahallesi Bahar Apartmanı’nda enkaz altında kalan 3 yaşındaki Mina isimli kız çocuğunu da 30 saat süren bir çalışma sonucu sağ olarak kurtardı.
O anları kayda alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli, “Afetin ilk saatinden itibaren Kahramanmaraş ilimizde arama kurtarma faaliyetimizi sürdürüyoruz. Çok sayıda yaralıyı sağlık birimine teslim ettik. 12 Şubat ilçemizdeyiz, Hayrullah Mahallesinde bir anne ve kızı enkaz altındadır. Bir mucizeye şahit olacağız. Canla başla çalışan Kayseri itfaiyesi 30 saatlik zaman zarfında vatandaşa ulaştı” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, depremden 64 saat sonra kurtardıkları Mina’yı sağlık ekiplerine teslim etti.
Berat ile itfaiye erinin duygulandıran diyalogu
Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin enkazdan kurtardığı 6 yaşındaki Berat isimli çocuğa da sağ salim ulaşılırken, enkaz altındaki Berat ile itfaiye eri arasında duygulandıran diyalog amatör kameralara yansıdı. İtfaiye erinin, ‘Berat’ diye seslenmesi üzerine ‘buyur’ diyen minik Berat, daha sonra itfaiye erinin söylediklerini yaptı. İtfaiye eri de, ‘Arkandayım, geldim, haydi aslanım’ diye Berat’ı sakinleştirdi.
Kayseri ekibi, 34 vatandaşı sağ olarak kurtardı
Kayseri ekibi, depremin ilk saatlerinden bu yana yaptığı fedakârca çalışma sonucu 34 vatandaşı sağ olarak kurtardı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye, Fen İşleri, Kırsal Hizmetler, Park Bahçeler gibi birimleri, 237 araç gereç ve 362 personel ile afet bölgesinde üstün gayret ile fedakârca görev yapmaya devam ediyor.
[gallery ids=',96595,96596,96597,96598,96599,96600,96601,96602,96603,96604,96605']

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı

Kas yırtığı belirtilerine dikkat!

Türkiye’nin çikolatalı ihracatı yüzde 61 arttı

Batman'da akraba kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

2025-2026 av sezonu düzenlemeleri Resmî Gazete'de yayımlandı

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

İletişim Başkanlığından orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklama

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

Yükleniyor