• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Kayseri’de depremzedeler sıcak çay ve çorba ile karşılanıyor

GÜNDEM 12.02.2023 14:55:26 0
Kayseri’de depremzedeler sıcak çay ve çorba ile karşılanıyor

Kayseri’de depremzedeler sıcak çay ve çorba ile karşılanıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından diğer illere giden ve yolu Kayseri’den geçen vatandaşların gıda ve giysi ihtiyaçları karşılanıyor. Depremzede Derviş Öksüz, “Kayseri gerekeni yaptı. Gurur duyuyoruz. Allah razı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem 10 ili etkiledi. Deprem bölgesinden başka şehirlere giden ve Kayseri’den geçiş yapan depremzedeler, şehir girişinde iç ısıtıcı bir manzara ile karşılaştı. Mimarsinan Mahallesi sakinleri, kendi imkanları ile depremzedeleri şehir girişinde karşılayarak, onlara yiyecek ikramında bulunup, kıyafetler hediye etti.
Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Mustafa Mısır, deprem bölgesinden gelen vatandaşlara 24 saat boyunca çay ve çorba ikram ettiklerini söyleyerek, 'Bu vatandaşlarımızın işbirliğiyle oluyor. Dışarıdan herhangi bir destek almıyoruz. Gelen giden çok oluyor. 24 saat boyunca kesilmiyor. Vatandaşlar da bu hizmetten memnun olup, gidiyorlar. Burada gündüz bayanlarımız hizmet veriyorlar. Akşam da gençlerimiz ve çocuklarımız ikramlarda bulunuyorlar. Çayımız ve çorbamız burada eksik değil. Kete, poğaça ekmek, sıcak olarak çorbamız var. Kıyafetlerimiz var. Çorabı olmayanlara çorap veriyoruz. Montu olmayanlara mont veriyoruz. Vatandaşlarımız getiriyorlar, biz de ikramda bulunuyoruz. Özellikle Kahramanmaraş bölgesinden gelenler, böyle bir hizmetin yol üzerinde olmadığını söylüyorlar. Hepsi memnun oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Antalya’ya akrabalarının yanına giden Derviş Öksüz de, “Bizim evimiz ve dükkanımız yıkıldığı için akrabalarımızın yanına gidiyoruz. Yolda gelirken radyoda fahiş fiyatları duyduk. Burada da çorba ve çay ikram edildiğini duyduk. Çok sevindik. Burada olmaktan mutluyuz. Gurur duyuyoruz. Kayseri’den Antalya tarafına doğru gidiyoruz. Çayımızı, çorbamızı içtik, poğaçamızı aldık. İçeride ihtiyaca göre kıyafet veriyorlar. Kayseri gerekeni yaptı. Allah razı olsun” dedi.
[gallery ids=',108998,108999,109000,109001,109002,109003']

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Kuzey Kore’den ABD’ye savaş tehdidi

Kremlin: Ukrayna'da ateşkes için bize baskı yapmaya çalışmak oldukça faydasız

DSÖ: Suriye'de 16 milyon kişi acil insani sağlık desteğine muhtaç

Tarife savaşından sonra Çin ve ABD ilk kez masaya oturdu

Traktör ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Hukukçular Derneği yeni başkanını seçti

Ekvador'da suç örgütüne yönelik operasyon: 8 asker öldü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: Rusya ile 30 günlük ateşkese hazırız

AB'den Rusya'ya ateşkes çağrısı

Mersin'de orman yangını

Eğitimci Polat: On binlerce Gazzeli, açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ve soğuktan ölmektedir!

Muğla açıklarında 36 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da zincirleme kaza: 6 yaralı

Bursa'da şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Gazze susuzluktan ölen bir bölgeye dönüştü

Bursa'da 3 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da metrobüs kazası: 1 ölü, 20 yaralı

Denizli'de uyuşturucu operasyonu: 22 gözaltı

Dışişleri Bakanlığı: Pakistan-Hindistan ateşkesinden memnunuz

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

Şiddetli yağış sele neden oldu: 3 ölü

ÖNDER 60'ıncı Genel Kurulu gerçekleşti

HÜDA PAR Genç İlçe Gençlik Kolları’ndan engellilere yönelik duyarlılık çağrısı

Kasten yaralama suçundan aranan 2 şahıs yakalandı

Çiçekçiler: Dinimiz annelere hak ettiği değeri vermiştir

Kimyasal tesiste çıkan yangın nedeniyle 150 bin kişiye uyarı!

Gaziantep merkezli FETÖ operasyonu: 225 gözaltı

YKS öğrencilerine kritik uyarılar: Disiplin, devamlılık ve sınav modu başarıyı getirir

Gazze'de can kaybı 52 bin 810'a yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ