• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Kayseri’deki yurtlarda 4 bin 800 depremzede misafir ediliyor

13 Şubat 2023, Pazartesi 15:05
13 Şubat 2023, Pazartesi 15:05
Kayseri’deki yurtlarda 4 bin 800 depremzede misafir ediliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kayseri’deki yurtlarda 4 bin 800 depremzede misafir ediliyor

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakcı, Kayseri’deki yurtlarda 4 bin 800 depremzedenin misafir edildiğini söyleyerek; “Yaklaşık 6 bin depremzedemizi daha misafir edebilecek konumdayız” dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 2 depremden 10 il etkilendi. Depremden etkilenen vatandaşlar çevre illerdeki yurtlara yerleştirilirken, bölgede çalışmalar sürüyor. Kayseri’de 4 bin 800 depremzedenin yurtlarda misafir edildiğini dile getiren Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakcı, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Ben de yaklaşık 1 haftadan bu yana deprem bölgesindeydim. Dün şehrimize intikal ettim. Depremzede misafirlerimizi şehrimizde misafir etme adına Gençlik ve Spor Bakanımız ve valimizin talimatlarıyla yurtlarımızda hazırlıklarımızı yapmıştık. Şu anda 5 yurdumuzda misafirlerimizi kabul ediyoruz. 4 bin 800 civarında depremzedemiz yurtlarımıza girdi. Burada tüm tefrişatımız hazır. 3 öğün yemeğimiz ve ihtiyaç malzemeleri ile depremzedelerimizin ihtiyaçlarını yerine getiriyoruz. Psikolojik desteklerimiz ile bakanlığımız çok entegre bir şekilde çalışıyor. Gönüllü ordumuz var. Mesai arkadaşlarımızın başta yurtlar olmak üzere tamamı 7 gün 24 saat esası ile çalışıyor. Biz özellikle ilk çıkış kapısı olduğumuz için depremler olan özellikle Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye gibi bölgelerdeki depremzedelerimizi çıkış noktası olarak Kayseri’de misafir ediyoruz. Kadim şehrimiz Kayseri’mizde hemşehrilerimizin de bu misafirperverliği asla unutulmayacak. Bu sırada biz de teşkilatımız ve kurumumuz olarak her şeyiyle hazırız. Bundan sonrasında da yaklaşık 6 bin depremzedemizi misafir edebilecek konumdayız. Onun da hazırlığını yaptık. Diğer yurtlarımızı da açıyoruz. Daha ötesinde de özel yurtlarımızla da koordinasyon sağlıyoruz. Oraları da kullanılır hale getireceğiz. Tekrardan ülkemizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.
Yurtlarda depremzedelerin her türlü ihtiyacının karşılandığını söyleyen Kabakcı, “Depremzedelerimiz ilk ve ikinci depremden sonra çok hızlı bir şekilde evlerini boşalttıkları için ki yakınlarını defnedip, şehrimize gelen misafirlerimizde var. İlk olarak hijyen malzemeleri, kıyafet ve diğer alanlardaki terlik, ayakkabı gibi bütün ihtiyaç malzemelerini market sistemiyle kendilerine sunuyoruz. Burada her şey var. Eksildikçe getiriyoruz. Malzemeleri günlük olarak tamamlıyoruz. Bunun yanında her yurdumuzda doktorumuz var. Revirimiz var. İlk müdahaleyi revirimizde gerçekleştiriyoruz. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm depremzedelerimize uzman doktor eşliğinde hizmet veriyoruz. Bunun yanında psikologlarımız var. Psikologlar özellikle gerçekten çok iyi bir donanımla hizmet veriyorlar. Hem bu travmanın atlatılmasıyla ilgili çalışmaları var hem de psikolojik anlamda çalışmalar yürütüyorlar. Yani Gençlik ve Spor Bakanlığı Kayseri İl Müdürlüğü tüm hatlarıyla çalışmalarını yürütüyor” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',112556,112557']

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Avrupa'nın en aktif yanardağı Etna yeniden faaliyete geçti

Mardin'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Suriye'de yeni para birimi dönemi başladı 

Vali Atilla Toros, Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu

Mega gemilerin yeni rotası Mersin Limanı oldu

Mersin'de abart eksoz ve tehlikeli sürüşlere geçit verilmedi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Batman Çayı 4. Etap Islah Çalışmalarını inceledi

DMM, “THY uçağının misilleme endişesiyle Libya’ya inmekten vazgeçtiği” iddiaları yalanlandı

Cide-Bartın yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bingöl'de otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

Trump ve Putin'den Ukrayna görüşmesi

Muş’ta kar ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Umut Kervanı’ndan Van'da kar yağışında yolda kalan sürücülere sıcak ikram

Siyonist işgalin soykırım belgesi “Hind Rajab’ın Sesi” filmi Ankara’da izleyiciyle buluştu

Batman'da 51 gündür öksürük şikâyeti olan çocuk hasta Marmara Üniversitesi’ne sevk edildi

HAMAS temsilcilerinden Ebu Ali: Aksâ Tufanı yalnızca bir askeri hamle değil, ümmetin dirilişinin başlangıcıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor