• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Kayseri’den deprem bölgesine 4 tır yardım

GÜNDEM 8.02.2023 16:25:19 0
Kayseri’den deprem bölgesine 4 tır yardım

Kayseri’den deprem bölgesine 4 tır yardım

Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde yardım malzemelerini taşıyan 4 tır 2 minibüs, dualarla bölgeye uğurlandı.

Deprem bölgesindeki İl Müftülükleri ve TDV Şubesi görevli ve gönüllüleri, depremden etkilenen ve evlerine giremeyen vatandaşlara şehirlerin farklı noktalarında sıcak çorba ikram ediyor. Kayseri İl Müftülüğü de tüm ilçe müftülükleri ve TDV Şubeleri ile birlikte TDV Kayseri Kollarının da katkıları ile deprem bölgesine ulaştırılmak üzere hazırlanan tırları yolcu etmeye devam ediyorlar. TDV Kayseri Kadın Kolları, Kocasinan İlçe Müftülüğü ve Melikgazi İlçe Müftülüğü de bu çerçevede hazırlanan yardım tırlarını Kahramanmaraş’a ulaştırılmak üzere yolcu etti. Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, 'Öncelikle milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir daha böyle afetlerin yaşanmaması için Allah’a dua ediyoruz. Müftülüğümüz her konuda olduğu gibi yine bu konuda da gayretini göstermiştir. Dün gönderilen 4 tır bugün ise 3 tır ve 2 minibüsle hazırlanan yardım malzemelerini yolluyoruz. Bizlerde Kocasinan İlçe Müftülüğümüzün her zaman yanındayız. Devletimizde her durumda vatandaşımızın yanındadır. Bu büyük bir afet. Vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum' ifadelerini kullandı.

Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise, 'Deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanan yardım malzemelerini yolcu ediyoruz. Deprem anında Hatay’da olan ve depremi bizzat yaşayan birisi olarak bölgenin durumunu yakinen gördüm. Kayseri’ye gelir gelmez hemen öncelikle 4 tır içme suyunu bölgeye gönderdik. Bugün de 3 tır gıda 2 minibüste ekmek olmak üzere oraya intikal ettiriyoruz. Yardımlarımız bunlarla da sınırlı kalmayacak. İnşallah hayırseverlerimizin bizlere ulaştırdıkları yardımları hızlıca ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bunun yanı sıra tüm din görevlilerimiz canla başla çalışmaktadırlar. Camilerimizi ve Kur’an kurslarımızın tamamını yardım merkezi haline dönüştürdük. Bu merkezlerde toplanan yardımlarda tırlarla deprem bölgelerine intikal ettiriliyor. TDV Genel Merkezi Kayseri’yi yardımlar konusun da komşu il olmasından dolayı hızlı ulaşımdan dolayı Kahramanmaraş’a eşleştirme yaptığı için bizlerde toplanan yardımları en hızlı şekilde Kahramanmaraş’a ulaştırıyoruz' ifadelerini kullandı.

Melikgazi İlçe Müftüsü Emrah Kandemir de, 'Öncelikle tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. Rabbim deprem de hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmeti ile muamele eylesin. Göçük altında kalan kardeşlerimizin bir an önce sağ salim kurtulmalarını nasip eylesin. Deprem sabahı Kayseri İl Müftümüz beraberindeki heyet ile Kahramanmaraş’a intikal ettiler. Oradaki iş ve işlemleri yürütmekteler. Bizlerde burada Kayseri İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri olarak nakdi ve ayni yardımları bir havuza biriktiriyoruz. Gıda maddelerini de hazırladık gönderiyoruz ve göndereceğiz. Şuana kadar sadece Melikgazi Müftülüğü olarak 12 tır yardımı bölgeye göndermiş bulunmaktayız. Devamı da gelecek. Rabbim katkı sağlayan ve sağlamak isteyen herkesten razı olsun. Allah böyle acıları inşallah bir daha yaşatmasın' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tırları dualar eşliğin de deprem bölgesine uğurlandı.
[gallery ids=',91914,91915,91916']

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ