Kemal Kılıçdaroğlu’ndan itiraf: Bizim de kusurlarımız oldu

Tarih: 17.04.2022 02:09
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan itiraf: Bizim de kusurlarımız oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan itiraf: Bizim de kusurlarımız oldu

Sultanbeyli'de düzenlenen yeni üye katılım töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim de kusurlarımız oldu. Ama yeni bir sürecin başladığını hepiniz bilin lütfen” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanbeyli'deki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen üye katılım törenindeydi.

Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“CHP için zor bir ilçe olduğunun da farkındayım”

Yeni bir sürecin başladığını vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sultanbeyli'yi biliyorum, 12 yılım İstanbul'da geçti. 3 evladımın hepsi İstanbul doğumlu. Yabancısı değilim. Sultanbeyli'nin CHP için zor bir ilçe olduğunun da farkındayım. Buraya çok geldim, vatandaşlarla konuştum. Aramızda bir duvar vardı. O duvarın yıkılması lazımdı.

“Bizim de kusurumuz var, yeteri kadar çalışmadık”

Bizim de kusurumuz var. Yeteri kadar çalışmadık, onların dertleriyle yeteri kadar dertlenmedik, onların çayını, kahvesini içmedik. Ankara'dan bize oy verin dedik. Şundan emin olunmasını isterim, yeni bir sürecin başladığını hepiniz bilin lütfen. Bizim kavgaya ihtiyacımız yok. Birbirimize bağırmaya ihtiyacımız yok. Helalleşmeye ve kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Bir arada olmaya ihtiyacımız var.” dedi.

“Herkesin inancına saygı gösteririm”

“Çok ayrıştığımızı biliyorum. Etnik kimlik, inançlar, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapıldı. Bunlar milleti ayrıştırdı” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Herkesin kimliği benim başımın üstüne. Aynı havayı mı teneffüs ediyoruz, aynı bayrağın altında mıyız hiçbir mesele yok. Hiç kimse anne babasını seçme özgürlüğüne sahip değil ama hepimiz ecdadımızla gurur duyarız. Herkesin inancı başımın üstüne, herkesin inancına saygı gösteririm. Allah ile kul arasına girme hakkımız yok. Benim onun inancını sorgulama hakkım da yok, saygı duymam gerekir ve saygı duyacağım. Başörtüsü bir dönem en büyük sorundu. Sana ne kardeşim. O evde ekmek var mı? önce onu çözeceksin.”

“Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek”

Aile destekleri sigortasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda aile destekleri sigortasını getireceğiz. Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Bunun kanunu çıkacak. Türkiye 1971 yılında bunu çıkarmayı taahhüt etmiş ama bugüne kadar çıkmamış, çıkarmıyorlar. Sen bana oy vereceksin demişler. Biz yardımı böyle yapmıyoruz. Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek.

Beyler yardım yapıyorlar televizyon kanallarını çağırıyorlar yardım ettiklerini söylüyorlar. Ekrem başkan söz vermişti, süt vereceğiz diye. Geldi belediye başkanı oldu ve bunu dağıtmaya başladı. Bir süre sonra eleştiri geldi, hani sen süt dağıtacaksın diye. Oysa aylardır dağıtıyordu ama onlarınki gibi değil. Felsefemiz bu. Bu inanca kültüre, felsefeye inandıktan sonra yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Özgürce eleştirmek için CHP'ye oy vereceksiniz”

Kılıçdaroğlu, “Sevgili gençler, önümüzdeki seçimin kaderini sizler belirleyeceksiniz. 6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak, siz adalet mi, demokrasi mi istiyorsunuz o zaman oyunuzu CHP'ye vereceksiniz. Her gencimizin bu ülkenin büyümesinde katkısı vardır.

Onlar özgürlük istiyorlar, tweet attıkları zaman başım belaya girer mi diye korkuya kapılmak istemiyorlar. Beni özgürce eleştirebilmeniz kocaeli otele gelen escort için başıma bir şey gelmeyecektir güvencesine sahip olacağınız için oyunuzu CHP'ye vereceksiniz, rahatça eleştirebileceksiniz.” diye konuştu.

AK Parti’den CHP’ye geçti

DHA'da yer alan habere göre törende CHP'ye yeni üye olanlar da konuşma yaptı.

AK Parti'den CHP'ye geçtiğini belirten Ayşe Arayan, kürsüde kısa bir konuşma yaptı.

AK Parti üye kartını da kürsüye bıraktı.

Bakan Şimşek: Kamu harcamalarında yapay zekâ dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pakistan’a başsağlığı dileği

Hacılar: Oradan ayrılmak istemiyorduk ağlayarak döndük

Gölpazarı Açık Cezaevi boşaltıldı

Mabetler ve medreseler şehri Mardin’e ibadethanelerin bitişiğinde içki ve meşru olmayan eğlence mekânları yakışmıyor

Kabine Toplanıyor: Gündemde emekli maaşları ve kamu işçilerinin zam pazarlığı da var

Bilecik'teki orman yangınları kontrol altına alındı

Malatya'da silahlı kavga: 1ağır yaralı

İzmir'de 3 polis tutuklandı

Tanzanya’da otobüs kazası: 38 ölü, 28 yaralı

Yazar Baran: Hazreti Hüseyin'in misyonu ne ise Şeyh Said Efendi'nin kıyamının misyonu da o idi

Bakan Altun: Pakistan’daki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz

Bakan Tunç: Orman yangınlarıyla ilgili 17 kişi gözaltında

Balıkesir'de kaza: 3 ölü, 1 ağır yaralı

Toprak yanıyor, geleceğimiz tehlikede

Kısa'dan Hisse Kısa Film festivali başvuruları başladı

Uluslararası Aile Fuarı 3. gününde dopdolu etkinliklerle devam ediyor

Bakan Yumaklı'dan devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama

Sivas'ta kene vakası: 30 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Ankara Valiliğinden orman yangınlarına karşı sıkı tedbirler

Saraçhane'de Gazze için kunut duası

Kassam Tugayları Komutanı Ebu Ömer es-Suri Gazze'de şehit oldu

Kütahya'da otel yangını: 10 kişi dumandan etkilendi

Fahiş fiyat artışı yapan 289 firmaya 114,7 milyon lira ceza

Ankara'da deprem: Çevre illerden de hissedildi

Bilecik'te orman yangını: 16 yerleşim yeri boşaltıldı

Diyarbakır'da 512 milyon TL’lik suç ağı ortaya çıkarıldı: 18 tutuklama

İzmir'de eş zamanlı operasyon: 141 kişi yakalandı

Aydın'da saatlerdir süren orman yangını kontrol altına alındı

Ege Denizi için fırtına uyarısı

Yükleniyor