• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,06
  • EURO

    40,95% 0,00
  • GRAM ALTIN

    3807,60% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Kervansarayların izinde

EĞİTİM 24.01.2024 11:40:06 0
Kervansarayların izinde

Kervansarayların izinde

Ressam Pınar Kanber’in 12 Ocak 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi devam ediyor.
Pınar Kanber’in tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı resimlerinden oluşan “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisinde 31 eser yer alıyor.
unutulan kervansarayları renklerle dile getirdiği resimlerinde geçmişi vurgulayıp kervansarayların varlığına dikkat çekmek istediğini belirten Kanber, güncel olandan hareketle geriye doğru bakarak, Selçuklu Kervansaraylarının verilerini, birleştirici öğelerini, tarih ve toplumsal dönüşüm içerisinde ele aldığını söyledi. İpek Yolundaki Selçuklu Kervansarayları üzerinden 2005 yılından beri tarih ve kültürel araştırma içerisine girdiğini anlatan Kanber, “Kilometrelerce gidilen yollar, görülen ve araştırılan 120 kervansaray sonucunda oluşan duygu yoğunluğu ile eserlerimi hazırladım” dedi.
“Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 2 Şubat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.
Pınar Kanber kimdir
Pınar Kanber, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu, 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. Atölyesinde 2003 yılından itibaren yetişkinlere ve çocuklara sanat eğitimleri veren Kanber, kurumlara ve STK’lara sanat danışmanlıkları yaptı. Kocaeli’de AB Projelerini koordine etti, yerel gazetelerde sanat yazarlığı yaptı. Vehbi Koç Vakfı’nda Sanat Yönetmenliği yaparken yüzlerce kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Kanber, İşitme Engelliler ile tiyatro kulübü kurdu ve genel koordinatörlüğünü üstlendi. Başta Kervansaraylar olmak üzere birçok konuda araştırmaları ve yazıları olan Sanatçı, İstanbul’daki atölyesinde ulusal ve uluslararası sanat projelerine devam etmektedir.

İşgalci ABD, Orta Doğu’daki askeri varlığını artırıyor

Yağışlar Bursa barajlarındaki su seviyesini yükseltti

Rusya: Ukrayna’nın saldırılarında 93 İHA düşürüldü

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan boykot açıklaması

Eşeği ile sulama kanalına düşen çoban hayatını kaybetti

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ