• BIST 100

    10933,13%0,70
  • DOLAR

    42,45% 0,10
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5677,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9252,42% -0,06

Kılıçdaroğlu, 2019’da Batman’da verdiği cami sözünü yerine getirmedi

28 Nisan 2023, Cuma 09:55
28 Nisan 2023, Cuma 09:55
Kılıçdaroğlu, 2019’da Batman’da verdiği cami sözünü yerine getirmedi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kılıçdaroğlu, 2019’da Batman’da verdiği cami sözünü yerine getirmedi

Batman’ın Sason ilçesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 mitinginde, “Sizlere Kılıçdaroğlu sözü, Sason meydanını da biz yapacağız, camiyi de biz yapacağız” sözünü yerine getiremeyince cami cemaati umudunu keserek, eski caminin yıkımı için ilk balyozu vurdu.
Sason’da yapılması planlanan 3 bin kişilik cami külliyesi için eski caminin yıkımına başlandı. İlçe meydanında bulunan merkez caminin yetersiz ve eski olduğu için yıkılarak yerine aynı anda 3 bin kişinin namaz kılabileceği ve içerisinde Kur’an kursu, taziye evi, kütüphane, otopark ve 4-6 yaş için okul öncesi eğitim alanı yapılması planlanıyor. Yıllardan beri ilçedeki cami cemaatinin yıkıp yerine daha büyük bir cami yapmayı planladığı ve yüksek bütçesi nedeniyle bir türlü başlamadığı merkez cami, siyasetçilere de konu olmuştu.
2019’daki belediye seçimleri için Batman’ın Sason ilçesinde düzenlediği mitingde alanda toplanan vatandaşlara, “Sizlere Kılıçdaroğlu sözü, Sason meydanını da biz yapacağız, camiyi de biz yapacağız” sözü veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü tutmamasının ardından umudunu siyasetçilerden kesen cami cemaati, eski camiye ilk balyozu vurarak yıkmaya başladı.

“10 yıl önce yapılması planlanmıştı”
İlçe merkezinde bulunan en eski ve en büyük cami konumunda olan merkez caminin yenilenmesi için 10 yıldır düşünüldüğünü belirten Sason Müftüsü İbrahim Yaman, eski caminin yıkımına başlandığını söyledi.
10 yıl önce yapılması planlanan caminin çeşitli nedenlerden dolayı ertelendiğini belirten Yaman, 'Şimdiye kısmet oldu. Bugün özel idarenin destekleriyle yıkımına başladık. İlçemizin ihtiyacını karşılayacak düzeyde modern bir cami yapmayı planlıyoruz. Yapılacak yeni caminin projesi hazırdır. Yapılacak yeni cami 940 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek. Çevre düzenlemesi de olacak. Cami külliyesi içinde otopark, 4-6 yaş Kur’an kursu, kütüphane, bayanların toplanabileceği çok amaçlı bir salon gibi modern alanlar olacak. İnşallah kısa zamanda bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız' dedi.
Yapımına başlanan cami inşaatı için maddi durumu iyi olan vatandaşların destek vermesini beklediklerini ifade eden İmam İlhan Güngördü, bu camiyi yıkıp yerine daha büyük bir cami yapmak için 10 yıldır uğraştıklarını kaydetti. Cami yapıldığı zaman çok büyük göründüğünü, ancak günümüz cemaatine yetmediğini gördüklerini dile getiren Güngördü, 'Yıkımına başladığımız caminin yerine çok daha büyük ve çok amaçlı bir cami inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu caminin ortalama gideri 45 milyon Türk lirası civarında olduğu tahmin ediliyor. Maddi durumu iyi olan vatandaşların desteğiyle inşallah en kısa zamanda bitirip vatandaşların hizmetine açacağız' şeklinde konuştu.

Kilauea Yanardağı, bu yıl 37'nci kez lav püskürttü

Gazze Sağlık Bakanlığı: Kızılhaç aracılığıyla 15 şehit naaşını daha teslim alındı

Mardin’de otomobile silahlı saldırı: 1’i ağır 2 kişi yaralandı

Bilim insanları beynin beş yaşam evresini belirledi: Kritik dönüm noktaları 9, 32, 66 ve 83 yaşında

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'in sözünü verdiği 'meslek edindirme akademisi' projesi tamamlandı

UNRWA: Gazze’de barınaksız binlerce insan şiddetli soğukların tehdidi altında

Şanlıurfa’da yarın için geniş çaplı elektrik kesintisi

OpenAI, ChatGPT’nin duygusal etkileşimlerini sınırlayan güvenlik güncellemesini yayınladı

Araştırmacı-Yazar Göktaş: Bir ucundan eşkıya giriyor; öbür ucundan evliya çıkıyor

Yaşa bağlı makula dejenerasyonunda gelişme: Kök hücre tedavisi görme kaybını geri çevirebilir

İran’da hava kirliliği ve grip salgını sebebiyle 18 eyalette eğitim uzaktan yapılıyor

Dicle TOKİ sakinleri bin bir sıkıntıyla boğuşuyor

HAMAS: Batı Şeria’daki saldırılar, işgalin ilhak ve tasfiye politikasının parçası

Prof. Dr. Cihan Meral'dan çocuklarda bağışıklığı güçlendirmenin 4 altın kuralı

Bursa’da 56 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

BM: Gazze’nin inşası için 70 milyar dolara ihtiyaç var

Bakan Güler: 2026 bütçemiz, Türkiye’nin savunma kararlılığının somut yansımasıdır

"El sanatlarımız Gaziantep'in kimliğidir"

Rusya, uzaktan yönlendirilebilen "biyo-drone" güvercinler geliştirdi

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan 2 şüpheli yakalandı

Türkiye’den dünyaya açılan bilim mirası: ABC algoritması 20 yıldır kullanımda

Gaziantep'te 37 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Bilim insanları organların donarak saklanmasında yeni yöntem geliştirdi

Öğretmen araçtan indi, otomobil çocukla birlikte uçuruma yuvarlandı

Sivas’ta göçük altında kalan madenciyi arama çalışmaları 10. günde

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Bingöl’de 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Gazze’de acının ve çaresizliğin fotoğrafı

ChatGPT’de güncelleme: Metin ve ses artık aynı sohbette kullanılabiliyor

TUS 2. dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kilauea Yanardağı, bu yıl 37'nci kez lav püskürttü

Gazze Sağlık Bakanlığı: Kızılhaç aracılığıyla 15 şehit naaşını daha teslim alındı

Mardin’de otomobile silahlı saldırı: 1’i ağır 2 kişi yaralandı

Bilim insanları beynin beş yaşam evresini belirledi: Kritik dönüm noktaları 9, 32, 66 ve 83 yaşında

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'in sözünü verdiği 'meslek edindirme akademisi' projesi tamamlandı

UNRWA: Gazze’de barınaksız binlerce insan şiddetli soğukların tehdidi altında

Şanlıurfa’da yarın için geniş çaplı elektrik kesintisi