GÜNDEM 8.02.2024 09:10:03 0

Kılıç’tan Gazi’lik unvanı mesajı

Kılıç’tan Gazi’lik unvanı mesajı
Haberi Sesli Oku

Kılıç’tan Gazi’lik unvanı mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 8 Şubat 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Antep’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 103. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Antep halkının düşmana eğilip bükülmeden dünyanın örnek aldığı bir kahramanlık sergilediğini altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 'Sergilenen savunma ve direniş, tarihimizde vatan, millet sevgisi ve hür yaşama aşkı ile yazılan bir kahramanlık destanıdır” dedi.
Başkan Kılıç, yayımladığı mesajında, “Vatan savunmasını her şeyden kutsal tutarak varını yoğunu harcayarak gözünü kırpmadan Antep şehrinin ’Gazi’ unvanını alışının 103. yılını idrak etmenin onuru içerisindeyiz. Antep halkı kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı tüm olumsuzluklara ve ihanete rağmen koruyarak tarihe adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antepliler için ’Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri birer kahramanlık misali olarak alabilirler’ övgüsüne mazhar olan Antepliler, dün olduğu gibi bugün de tüm dünyaya örnek olmaya devam etmektedir. Memleketimizin her köşesinde Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan ve bu topraklar için kanını döken nice şehitlerimizin ve kahramanlarımızın hatıraları yatmaktadır. Bize düşen görev ise atalarımızın 6317 vatan evladını şehit vererek düşman güçlerinin ve işbirlikçilerinin amansız işgaline karşı verdiği mücadeleyi asla unutmadan bir ve beraber olarak, sarsılmadan, yıkılmadan ne pahasına olursa olsun ecdadımıza yakışır bireyler olmak ve nesiller yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

HAKSİAD'dan bayram mesajı   

Sivas'ta feci kaza: 5 yaralı

Kanada'da orman yangını: 31 bin kişi için tahliye kararı

Vali Zorluoğlu: Yangında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti

NATO en büyük silahlanma programında anlaştı

Lula da Silva: Gazze'de yaşananlar savaş değil, kadınlara ve çocuklara yönelik bir soykırım

Rusya’da tren hattında patlama

Amasya'da trafik kazası: 8 yaralı

Bingöl'de kurban denetimleri devam ediyor

Siyonist işgalciler Gazze halkını yerinden ayrılmaya zorluyor

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 3 kişi yakalandı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Bayram, gönül köprülerinin yeniden kurulduğu zamandır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bayramımız buruk, Gazze'de İsmaillerimiz kurban ediliyor

Diyarbakır'da yangın faciası: 2’si çocuk 3 ölü, 14 yaralı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tedavisi gören kişi öldü

3 binden fazla araç taşıyan gemide yangın: Lityum iyon pilleri her an patlayabilir

Malatya’da minibüs devrildi:  4 yaralı

Avrupa Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Muğla'da ormanlara giriş yasağı getirildi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı mesajı: Mazlum, mağdur ve yoksulların yanında olacağız

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Müftülükte 255 kişilik istihdam fırsatı! İl Başkanı Şansi’den İstihdam Müjdesi: Başvurular 10-14 Haziran’da

Haşimato belirtileri ve hakkında uzmanından uyarılar

Diyarbakır'da yakıt kamuoyunu devrildi

Şanlıurfa'da ormanlara giriş yasağı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili’den Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kuzey Kore'den Rusya'ya şartsız destek 

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırıda 15 şehit

Yükleniyor