• BIST 100

    9624,85%-0,79
  • DOLAR

    38,68% -0,22
  • EURO

    43,55% 0,42
  • GRAM ALTIN

    3970,52% 0,25
  • Ç. ALTIN

    6459,59% 0,02

Kilis’te çiftçilerin zorlu mesaisi Ramazan’da da devam ediyor

EKONOMİ 6.04.2024 11:20:05 0
Kilis’te çiftçilerin zorlu mesaisi Ramazan’da da devam ediyor

Kilis’te çiftçilerin zorlu mesaisi Ramazan’da da devam ediyor

Kilisli çiftçilerin yeni sezon hazırlıkları devam ederken, domates üreticileri de fideleri Polateli, Musabeyli ve Elbeyli ilçelerinde bereketli toprakları ile buluşturdu. Bereketli hasat beklenen sezonda üreticiler, domates fidelerini 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında toprakla buluşturdu.
Kilis’te yaklaşık 9 bin dekar alanda üretimi yapılan sofralık ve salçalık domates fidelerinin dikimi başladı. 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinden etkilenen 11 il içinde olan Kilisli çiftçiler, 11 ayın sultanı Ramazan ayında umutlarını toprakla buluşturdu. Çiftçilerin 1 dekarında, yılda 10 ile 15 ton domates üretiminin yapıldığı Kilis’in bereketli topraklarında Ramazan ayında da hummalı çalışmaları devam ediyor. Sahurdan sonra tarlaların yolunu tutan çiftçiler, traktörlerle özel olarak hazırlanan arazilerde domates fidelerini toprakla buluşturmaya başladı.
Ziraat Mühendisleri Odası Güven Özdemir yaptığı açıklamada, Kilis Polateli’nde en önemli geçim kaynağı olan domates fidesinin toprakla buluştuğunu vurgulayarak, ‘‘Ramazan ayının son haftasında çiftçiler zorlu mesaiye başlayarak umutlarını toprakla buluşturdu. Yaklaşık 5 aylık mesai domatesin tarladan soframıza yolculuğu ve mesaisi başladı. Bu tarlada çalışan çiftçilerin hemen hemen hepsi ülkenin ekonomisine katkı sunmak için artan sıcaklıkların altında oruçlarını tutarak akşama kadar çalışıyor. Türkiye’nin en küçük ilçesi olan Polateli’nde domates fideleri toprakla buluştu’’ dedi.

‘‘Ülkenin ekonomisine severek katkıda bulunuyorum’’
12 yaşından itibaren çiftçi olduğunu söyleyen Ayşe Çağlı, ‘‘Ben, çiftçilik yaparak ülke ekonomisine severek katkıda bulunuyorum. Eşimle beraber el ele verip çalışarak işimizin ustası olduk. Biz şuan 5 kişilik bir aileyiz ve tarım işçileri ile birlikte bu işi severek üstleniyoruz. Ramazan ayında olduğumuz için havaların da ısınmasıyla birlikte güneş altında çalışmak zor oluyor’’ diye konuştu.
Dedesinin çocuklarına ve torunlarına bıraktığı tarlada hiç yorulmadan çalıştıklarını söyleyen İbrahim Halil Çağlı ise, ‘‘Ramazan ayının son haftalarında en küçük ilçemizde domates ekimine başladık. İnşallah yılımızın hayırlı ve bereketli geçmesini dilerim. Rahmetli dedemin bize bıraktığı bu mesleği onun izinden giderek çiftçiliğimize devam edeceğiz. Bizden sonra gelecek olan çocuklarımıza milli servet olarak bırakmaya çalışacağız’’ dedi.

HÜDA PAR Milletvekili Demir: CHP, rol yapma ihtiyacı kalmayınca gerçek yüzünü ortaya koymaktadır

Çin: ABD’nin gümrük vergilerine karşı alınan tedbirler devam ediyor

Antalya'da Suriye konulu 3'lü zirve

Hafif otizmde de multidisipliner yaklaşım önemli

Zelenski: Ateşkes için heyetimizi İstanbul'a yolladık

Rus heyet başkanı Medinskiy: Olası çözüm yollarını ve ortak noktaları bulma niyetindeyiz

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Çin'den Latin Amerika ülkelerine vize muafiyeti kararı

Prof. Dr. Atalay: Sosyal medya çocuklar için hak ancak aile ve devlet önlem almalı

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun son durağı BAE’de

ÖNDER kitap ve hadis yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

YKS öğrencilerine kapsamlı destek

Mardin’de dolu yağışı etkili oldu

İşgalin saldırıları sonucu Gazze Avrupa Hastanesi hizmet dışı kaldı

Meteorolojiden Ege Bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısı

İDEV'in "Ümmetin İmtihanı Gazze" temalı uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Ebe ve hemşireler zor şartlarda çalışıyor

Öter: Girdi maliyetleri göz önüne alınarak buğday alım fiyatı en az 15-16 TL olmalı

Eski Moritanya Devlet Başkanı, yolsuzluktan 15 yıl ceza

Şanlıurfa’da STK’lardan Gazze için nöbet çağrısı

MEB, 2025-2026 Eğitim Öğretim yılı takvimini açıkladı

Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Eviz: Hemşire ve ebelerin emeği görmezden gelinmemeli

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

2. dönem 2. yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçıkları yayımlandı

Diyarbakır Memur-Sen'den iddialara ilişkin açıklama

Konya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Halka ücretsiz fide dağıtıldı

Ankara'da hissedilen deprem korkuttu

Mahalle sakinleri: Susuzluktan ciğerimiz söküldü

Vali Köşger: Esnafımızın alın teri, şehrimizin bereketidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ