• BIST 100

    9333,42%0,61
  • DOLAR

    39,27% 0,30
  • EURO

    44,82% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4260,42% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6744,07% 0,00

Kilis’te saat 04.17’de depremde hayatını kaybedenler anıldı

GÜNDEM 6.02.2024 09:10:08 0
Kilis’te saat 04.17’de depremde hayatını kaybedenler anıldı

Kilis’te saat 04.17’de depremde hayatını kaybedenler anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı çerçevesinde Kilis’te, hayatlarını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.
Kilis’te İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Kilis Valisi Tahir Şahin başkanlığında ve protokol üyelerinin de katılımıyla Kilis AFAD İl Müdürlüğü binasında yapıldı. Kilis Valisi Tahir toplantıda, 11 ilde etkili olan deprem felaketinde bölgedeki yaralı vatandaşların Kilis’e gelerek tedavi edilirken bölgedeki diğer illerde de önemli rol oynadığının altını çizdi.
İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısında basın açıklama yapan Kilis Valisi Tahir Şahin, ‘‘6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak ifade ettiğimiz ve Kahramanmaraş Pazarcık üssü olan depremlerin bu gün yıl dönümü. İlimiz dahil 11 ili etkileyen asrın felaketinde şehrimizde ilk etapta AFAD personelimiz bugün bulunduğumuz koordinasyon merkezinde 40 binanın yıkıldığına dair ihbar alarak, beraberinde 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 65 vatandaşımız sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındı. Yaşanan deprem kış ayında olması sebebiyle hızlı bir şekilde şehrimizin barınma merkezleri oluşturmuş, kentte 2 bin 66 çadır kurularak hemşerilerimizin acil barınma ihtiyaçları karşılandı’’ dedi.
Kendisi depremzedeyken diğer afetzedelere el uzattığını söyleyen Vali Şahin, ‘‘Depremde günlük olarak 110 bin depremzede hemşerilerimize sıcak yemek sunumu yapıldı. İlk etapta şehrimize 406 yaşam konteynırı, kırsal alanlara ise 699 konteynır kurulumunu yaptık. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımız depremin hemen arkasından kentte 94 bin 636 bağımsız yapıyı incelemiş, 457 binanın yıkılmış, 151 binanın acil yıkılacak, 1926 binada ağır hasar oluşmuş, 488 binanın da orta hasarlı olduğunu tespit etti. Günümüze kadar hızlı bir şekilde enkaz kaldırma yıkım işlemleri gerçekleştirilirken şehrimizde enkaz yüzde 98’i kaldırıldı. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle bir yıl içerisinde hemşerilerimiz köy konutlarının ve beraberinde AFAD Başkanlığımızın koordinesinde gerçekleştirdiği konutların yapım süreci başlanmış, bu gün itibariyle ilimizde yapımı devam eden konutların ve eğitim öğretim kurumlarımızın yapımı hızlı şekilde devam etmektedir. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Rabbimden rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” sözlerini kullandı.

 Sıcak havalarda varise dikkat!

“Özgürlük Gemisi” işgal tehdidi altında Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

Baptist Hastanesi'nde basın katliamı: 4 gazeteci şehit edildi

Şanlıurfa'da bayram öncesi denetimler sıklaştı: 72 işletmeye ceza uygulandı

Ortak kesilen kurbanlarda niyet birliği şart mıdır?

Prof. Dr. Öztürkmen: “Doğa bize değil, biz doğaya muhtacız”

CHP'li 5 belediye başkanı görevden alındı

Kurban etleri hemen tüketilmemeli

Yahudi çeteler yine Mescid-i Aksa'ya saldırdı

Başkan Şahin’den Kurban Bayramı Mesajı

Şırnak’taki taşlı sopalı kavgada 9 tutuklama

Gıda mühendisi uyardı: Kurban Bayramı’nda gıda güvenliğine dikkat

Siyonist rejim akademik yalnızlığa sürükleniyor: Trinity Koleji'nden boykot kararı

Arife gününde tonluk hayvanlar görücüye çıktı

Mogadişu Uluslararası Havaalanı bölgesine havan topu atıldı

Yetimler Vakfı'ndan Filistin ve Doğu Türkistanlı çocuklara bayramlık giyim

Gazzeli esirlerin akıbeti belirsiz: Uluslararası soruşturma çağrısı

Putin, yakın tarihe İran’ı ziyaret edebilir

Yetimler Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı

Gençlerden Gazze için örnek davranış: Kazandıkları ödülü bağışladılar

Teşrik tekbirlerini unutmayalım

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı Mesajı

Kurban Bayramı’nda “altın kural” eti dinlendirmek!

Başkan Geçit: “Kurban Bayramı fedakârlığın, paylaşmanın ve rahmetin sembolüdür”

Halktan bayram öncesi çağrı: Müslümanlar birlik olsun, zulüm son bulsun

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Başkan Taşkın’dan Kurban Bayramı mesajı: "Birlik ve paylaşmanın bayramını yaşıyoruz"

Tunus'tan Gazze'ye direniş konvoyu: 5 bin kişilik kafile yola çıkıyor

Yetimler Vakfı sadaka kurbanlarını Afrikalı mazlumlara ulaştırıyor

Sami Er: "Bayramlar, kalpten kalbe kurulan en güzel köprülerdir"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ