• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Kilolarından dolayı yürümekte zorlanan kadın sağlıklı yaşama ilk adımı attı

01 Ağustos 2024, Perşembe 15:05
01 Ağustos 2024, Perşembe 15:05
Kilolarından dolayı yürümekte zorlanan kadın sağlıklı yaşama ilk adımı attı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kilolarından dolayı yürümekte zorlanan kadın sağlıklı yaşama ilk adımı attı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Gurbet Yıldırım, fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlamıştı. 245 kilo olarak Gaziantep Defa Life Hastanesi’ne başvuran Yıldırım, burada geçirdiği başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşmak için gün sayıyor.

Yıllardır fazla kilolarıyla mücadele eden Gurbet Yıldırım, çeşitli diyet ve egzersiz programlarını denemesine rağmen kalıcı bir sonuç elde edemedi. Bu süreçte yaşadığı sağlık problemleri ve günlük hayatındaki zorluklar nedeniyle cerrahi müdahaleyi çözüm olarak gören Yıldırım, Defa Life Hastanesi’nde geçirdiği başarılı operasyonun ardından yeni bir başlangıç yapmayı umut ediyor.
Ameliyatın ardından doktorları, Yıldırım’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve iyileşme sürecinin planlandığı gibi ilerlediğini belirtti. Gurbet Yıldırım, sağlıklı bir yaşama adım atmanın mutluluğunu yaşarken, bu süreçte kendisine destek olan sağlık ekibine teşekkürlerini iletti.

“Kilom müsaade etse koşabilirim”
Kilosu nedeniyle koşamayan ve kilo verdikten sonra koşmak istediğini söyleyen Gurbet Yıldırım, “Beni ameliyat eden hocamızı takip ediyordum. Gelip burada muayene oldum. Ameliyatım yapıldı ve nefes problemim geçti. Bundan 12 yıl önce karnımdan 30 kilogram yağ aldırdım. Fakat hiçbir etkisini görmedim. 12 yıldır yatalaktım ve hiç ayağa kalkamıyordum. 11 doktor beni kontrol etti. Kilom 2 yıl önce 225 kiloydum. Kilom sürekli arttı. Şimdi kilom 235’e düştü. Kilomdan dolayı birçok sağlık sorunum oluştu. Daha önce birçok doktora gittim. Fakat çareyi Gaziantep Defa Life Hastanesi’nde buldum. Şu an çok mutluyum. Kilom müsaade etse koşabilirim” dedi.

“Hastamız çok enerjik hayat dolu”
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrah Op. Dr. Selçuk Arslan, “Gurbet hanım obezite problemi olan bir hasta. Yeme bozukluğu ve ona bağlı kilo artışı yaşıyor. Obezitenin vücut kilo endeksi 101. Hastamızın kilo sınırları normalin dışında. Riskli bir obez. Hastamız çok enerjik hayat dolu. Gurbet hanım, ameliyata girmeden önce bana şunu söyledi, ‘Uyanmazsam üzülme’ dedi. Ameliyat esnasında aklıma hep o cümle vardı. Bu ameliyatı birçok doktor kontrolünde yaptık. Rahat ve başarılı bir ameliyat oldu. Hastamız 5 günde 10 kilo verdi. İlk ay yüzde 10 kilo kaybı olur. Tahminen 6 ay sonra 80 kilo civarında kilo kaybı olacak. 1’inci yılın sonunda ise şu anki kilosunun yarısına ulaşır” şeklinde konuştu.
Ameliyat ile ilgili konuşan Defa Life Hastanesi Baş Hekimi Dr. Selahattin Vural, “Obezite sınırları morbid obezite dediğimiz 250 sınırını aşıyor. Bu durum birçok hayati tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Hocamıza güveniyorduk. Başarılı bir ameliyat oldu. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Çanakkale'de 26 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

HÜDA PAR'dan HAMAS komutanları için taziye mesajı

Lübnan ile Mısır arasında doğal gaz mutabakat zaptı imzalandı

Adana’da yapılan denetimlerde 20 bini aşkın trafik cezası kesildi

Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Rusya' Ukrayna'da iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdi

Diyarbakır'da buzlanma nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı

Siirt’te 251 köy yolu ulaşıma kapandı

Zelenskiy: Barış planında 15 yıl süreli güvenlik garantileri var, bu süreyi 50 yıla yaymak istiyoruz

Kar altında zamanla yarış: 3 yaşındaki çocuk hastaneye ulaştırıldı

Putin ve Trump arasında kritik Ukrayna görüşmesi

HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Üzen'den kar ve nuzlanmaya karşı tedbir çağrısı

Mardin’de 7 araç kayganlaşan yolda zincirleme kazaya karıştı

Mersin'de 2025 Yılı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Sorumluları Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Ukrayna'dan Putin'in konutuna saldırı girişimi

Batman'da esnafa dijital dönüşüm hamlesi: Esnaf72.com tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü

Ebu Ubeyde: Sevdiği ve kendisini seven Gazze şehrinin kalbinde şehadet mertebesine yükseldi

Çin'den Tayvan etrafında tatbikat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü

Siirt'te ihtiyaç sahibi ailelere 25 bin lira yardım

Güçlükonak'ta kar yolları kapattı, sürücüler köylere sığındı

Yoğun kar yağışında UMKE’den hayat kurtaran müdahale

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye'ye geliyor

Siirt’te karla mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi

Diyarbakır genelinde eğitime yarın ara verilecek

Malatya'da Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Malatya'da akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında alınacak tedbirler ele alındı

Cizre'de kar yağışı sevinçle karşılandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çanakkale'de 26 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

HÜDA PAR'dan HAMAS komutanları için taziye mesajı

Lübnan ile Mısır arasında doğal gaz mutabakat zaptı imzalandı

Adana’da yapılan denetimlerde 20 bini aşkın trafik cezası kesildi

Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Rusya' Ukrayna'da iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdi

Diyarbakır'da buzlanma nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı