• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,95% 0,01
  • EURO

    51,10% -0,01
  • GRAM ALTIN

    7198,20% -0,07
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

Kilolarından dolayı yürümekte zorlanan kadın sağlıklı yaşama ilk adımı attı

01 Ağustos 2024, Perşembe 15:05
01 Ağustos 2024, Perşembe 15:05
Kilolarından dolayı yürümekte zorlanan kadın sağlıklı yaşama ilk adımı attı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kilolarından dolayı yürümekte zorlanan kadın sağlıklı yaşama ilk adımı attı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Gurbet Yıldırım, fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlamıştı. 245 kilo olarak Gaziantep Defa Life Hastanesi’ne başvuran Yıldırım, burada geçirdiği başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşmak için gün sayıyor.

Yıllardır fazla kilolarıyla mücadele eden Gurbet Yıldırım, çeşitli diyet ve egzersiz programlarını denemesine rağmen kalıcı bir sonuç elde edemedi. Bu süreçte yaşadığı sağlık problemleri ve günlük hayatındaki zorluklar nedeniyle cerrahi müdahaleyi çözüm olarak gören Yıldırım, Defa Life Hastanesi’nde geçirdiği başarılı operasyonun ardından yeni bir başlangıç yapmayı umut ediyor.
Ameliyatın ardından doktorları, Yıldırım’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve iyileşme sürecinin planlandığı gibi ilerlediğini belirtti. Gurbet Yıldırım, sağlıklı bir yaşama adım atmanın mutluluğunu yaşarken, bu süreçte kendisine destek olan sağlık ekibine teşekkürlerini iletti.

“Kilom müsaade etse koşabilirim”
Kilosu nedeniyle koşamayan ve kilo verdikten sonra koşmak istediğini söyleyen Gurbet Yıldırım, “Beni ameliyat eden hocamızı takip ediyordum. Gelip burada muayene oldum. Ameliyatım yapıldı ve nefes problemim geçti. Bundan 12 yıl önce karnımdan 30 kilogram yağ aldırdım. Fakat hiçbir etkisini görmedim. 12 yıldır yatalaktım ve hiç ayağa kalkamıyordum. 11 doktor beni kontrol etti. Kilom 2 yıl önce 225 kiloydum. Kilom sürekli arttı. Şimdi kilom 235’e düştü. Kilomdan dolayı birçok sağlık sorunum oluştu. Daha önce birçok doktora gittim. Fakat çareyi Gaziantep Defa Life Hastanesi’nde buldum. Şu an çok mutluyum. Kilom müsaade etse koşabilirim” dedi.

“Hastamız çok enerjik hayat dolu”
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrah Op. Dr. Selçuk Arslan, “Gurbet hanım obezite problemi olan bir hasta. Yeme bozukluğu ve ona bağlı kilo artışı yaşıyor. Obezitenin vücut kilo endeksi 101. Hastamızın kilo sınırları normalin dışında. Riskli bir obez. Hastamız çok enerjik hayat dolu. Gurbet hanım, ameliyata girmeden önce bana şunu söyledi, ‘Uyanmazsam üzülme’ dedi. Ameliyat esnasında aklıma hep o cümle vardı. Bu ameliyatı birçok doktor kontrolünde yaptık. Rahat ve başarılı bir ameliyat oldu. Hastamız 5 günde 10 kilo verdi. İlk ay yüzde 10 kilo kaybı olur. Tahminen 6 ay sonra 80 kilo civarında kilo kaybı olacak. 1’inci yılın sonunda ise şu anki kilosunun yarısına ulaşır” şeklinde konuştu.
Ameliyat ile ilgili konuşan Defa Life Hastanesi Baş Hekimi Dr. Selahattin Vural, “Obezite sınırları morbid obezite dediğimiz 250 sınırını aşıyor. Bu durum birçok hayati tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Hocamıza güveniyorduk. Başarılı bir ameliyat oldu. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kastamonu’da aranan 33 şahıs yakalandı

Isparta’da motosiklet sürücülerine yönelik denetim

Rize’de ilkbahar şap aşılama programı başladı

Kütahya’da 41 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 59 gözaltı

1 milyondan fazla çocuğa işitme taraması yapıldı

5 ilde 235 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu: 12 tutuklama

Motorine yapılması planlanan zam iptal edildi

Bakan Gürlek: Belirli miktarı geçen işlemlerde tapuda avukat sorumluluğu getireceğiz

DMM, "Trump Türkiye'ye İran'a saldırı talimatı verdi" iddialarını yalanladı

İstanbul'da 1 askerin yaralandığı operasyonda 5 şüpheli tutuklandı

İngiliz F-35 jetleri Ürdün, Irak ve Katar üzerinde insansız hava araçlarını düşürdü

Malatya'da korkutan konteyner yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Komşularımızın huzurunu bozan hadiselerde tarafsız değiliz

BM: Orta Doğu'da yeni cephelerin açılmasından endişe duyuyoruz

Finlandiya'da Somalili ailenin evi kundaklandı: 5 kişi yanarak can verdi

Rusya ve İran dışişleri bakanları Orta Doğu’daki durumu görüştü

Trump, İspanya ile ticareti kesmekle tehdit etti

Park halindeki tır, sürücüsünün el frenini çekmeyi unutması sonucu kaza yaptı

Temizlik personeli işini aksatmadan ibadetini de beraber yapıyor   

Güney Afrika'da inşaat halindeki bina çöktü: 8 ölü, 3 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 116 şehit

Polonya nükleer silahlanma için hazırlığa başladığını duyurdu

ABD, Beyrut'taki büyükelçiliğini kapattı

Trump, önce İran'ın saldırma hazırlığı yaptığını iddia etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Siirt’te minikler “Tekne Orucu” heyecanı yaşadı

13 Yıllık Emek, 13 Yıllık Güven

Savaşın sonucu "füze stoklarına" bağlı

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Adana'da akıntıya kapılan iki kişi itfaiye tarafından kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu’da aranan 33 şahıs yakalandı

Isparta’da motosiklet sürücülerine yönelik denetim

Rize’de ilkbahar şap aşılama programı başladı

Kütahya’da 41 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 59 gözaltı

1 milyondan fazla çocuğa işitme taraması yapıldı

5 ilde 235 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu: 12 tutuklama

Motorine yapılması planlanan zam iptal edildi