-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kim Jong-un, Rusya'daki görevden dönen birliği kabul etti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Ukrayna savaşı kapsamında Rusya'nın Kursk bölgesinde görev yapan ve yaklaşık dört ay sonra ülkeye dönen askeri mühendislik birliğini Pyongyang'da törenle karşıladı.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya'da "özel görev" yürüttükten sonra ülkeye dönen askeri mühendislik birliğini kabul etti. Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) göre Kim, orduya bağlı 528'inci Mühendislik Alayı mensupları için Pyongyang'da düzenlenen resmi karşılama törenine katıldı.
Haberde, birliğin ağustos ayında Rusya'nın batısındaki Kursk bölgesine gönderildiği ve yaklaşık 120 gün süren görev kapsamında hem askeri hem de mühendislik faaliyetleri yürüttüğü belirtildi. Birliğin özellikle mayın temizleme operasyonlarında yer aldığı ifade edildi.
KCNA'ya göre Kim Jong-un, törende yaptığı değerlendirmede askerlerin görevlerini "kahramanca" ve "kolektif cesaretle" yerine getirdiğini söyledi. Kim, askerlerin Kore İşçi Partisi'nin talimatlarını eksiksiz uyguladığını vurguladı.
Öte yandan Kim Jong-un, görev sırasında 9 Kuzey Koreli askerin hayatını kaybettiğini de ilk kez resmen kabul etti. Bu kayıpları "acı bir kayıp" olarak nitelendiren Kim, ölen askerlere "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Kahramanı" unvanı verilmesi talimatını verdi. Ayrıca birliğe "Özgürlük ve Bağımsızlık Nişanı" takdim edildi.
Törene üst düzey askeri yetkililer, parti yöneticileri, asker aileleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı aktarıldı.
Güney Kore, Ukrayna ve Batılı kaynaklar, Pyongyang'ın Moskova ile imzaladığı karşılıklı savunma anlaşması çerçevesinde Rusya'ya yaklaşık 14 bin asker gönderdiğini, bunların önemli bir bölümünün çatışmalarda hayatını kaybettiğini öne sürüyor. Ancak bu rakamlar Kuzey Kore tarafından doğrulanmıyor.
Kuzey Kore, Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Rusya'nın en yakın müttefiklerinden biri haline gelirken, Moskova'ya asker desteğinin yanı sıra mühimmat ve silah sevkiyatı da yaptığı belirtiliyor. İki ülke, 2024'te imzaladıkları savunma anlaşmasıyla askeri iş birliğini resmileştirmişti. (İLKHA)
ABD'den İran'ın Hark Adası'na hava saldırısı
Ebu Ubeyde: İran'ın füze operasyonları Filistin halkının yüreğine su serpti
Siyonist rejim Lübnan'da 12 sağlık çalışanını şehit etti: Hizbullah misilleme yaptı
Siyonist rejim Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli şehit oldu
İran'dan yeni misilleme dalgası: İşgal altındaki topraklar ve ABD üsleri füzelerle vuruldu
Muğla'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama
Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor
Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı
Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar
Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı
Ay: Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır
Ağrı’dan "siyonist yayılmacılık küresel barışı tehdit ediyor" uyarısı
Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Batmanlılar Kudüs için tek ses oldu: Kudüs ve Aksa özgür olmalı
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
Yükleniyor






