GÜNDEM 24.08.2024 22:59:31 0

Kiracıdan, ev sahibinin senetli kumpasına prtlı tepki

Kiracıdan, ev sahibinin senetli kumpasına prtlı tepki
Haberi Sesli Oku

Kiracıdan, ev sahibinin senetli kumpasına prtlı tepki

Gaziantep’te yaşayan 2 kiracı, 8 bin TL olan kiralarının ev sahibi tarafından 20 bin TL’ye yükseltilmesini kabul etmedikleri için ev sahibinin 4 bin TL’lik senedi 400 bin TL yaparak kendilerini mahkemeye verdiğini iddia etti. Evlerinin balkonuna prt asarak duruma tepki gösteren kiracılar, yardım istedi.
İddiaya göre, kentte yan yana bulunan 2 binada aynı şahsa ait dairelerde kirada oturan Yunus Mehmet Çelik ve öğretmen Alper Öztürk, yüzde 65’in üzerindeki kira zammını kabul etmeyince ev sahibinin düzenlediği sahte senet ile karşı karşıya kaldı. Kentte öğretmenlik yapan Alper Öztürk, son dönemde 8 bin TL olan kirasının geçtiğimiz aylarda belirlenen yüzde 65 üzerinden belirlenerek 13 bin TL olmasını istedi. Ev sahibi ise karşı çıkarak kirayı 20 bin TL’ye yükseltmek istedi. Ev sahibi, Öztürk’ten kirayı kabul etmemesi halinde evi boşaltmasını istedi.

Kiracıdan, ev sahibinin senetli kumpasına prtlı tepki
Kiracının evi boşaltamayacağını ev sahibine bildirmesi üzerine ev sahibi, kiracılarını evden çıkarmak için binlerce liralık sahte senet düzenleyerek yargı yoluna başvurdu. Bu durumla karşı karşıya kalan kiracılar ise durumu yargıya taşıyarak mağduriyetlerinin giderilmesini ve ev sahibinin sahte evrak düzenlemekten dolayı gereken cezayı almasını istedi. Çıkar yol bulamayan kiracı Alper Öztürk ise balkonuna astığı prtla yaşananlara tepki gösterdi.

“4 bin liralık senedi 400 bin TL’ye çevirdi”
Kira artışının yüzde 65’in üzerinde olduğunu ve bu durumu kabul etmediğini belirten Alper Öztürk, sonrasında ev sahibinin düzenlediği sahte senetle karşılaştığını iddia etti. Öztürk, “Gaziantep’te öğretmenim. Üç yıldır da bu dairede kiracıydım. Bu yıl tekrar kiramı yenilemek için ev sahibimle görüştüm. 8 bin TL olan kiramı TÜFE üzerinden yani yüzde 65’ten 13 bin TL yapmak istedim. Kendisi çok abartılı bir rakam olan 20 bin TL olması gerektiğini söyledi. Ben de öyle bir kiranın olmayacağını, bizim memur olarak aldığımız zammın ortada olduğunu söyledim. O da ’dairemden çık’ dedi. Bizim daha önce yaptığımız kira sözleşmesindeki 4 bin liralık senedi 400 bin TL olarak sonuna sıfır ekleyerek bizi icraya verdi. Şu an icra dosyamız görünüyor” dedi.

Ev sahibimiz bizi tehdit etti
Ev sahibinin kendisini tehdit ettiğini de iddia eden Öztürk, “Ev sahibimiz bizi tehdit etti. Elinde olan normal kira senedi sonuna iki sıfır ekleyerek 400 bin liralık bir senede çevirerek bizi icraya verdi. Davalarımızı açtık. Hem de itirazda bulunduk. Bu konuyla ilgili evrakta sahtecilik yapılıyor. Bunun ciddi sonuçları var. Hapis cezaları var. Bununla ilgili gerekli davalarımızı açtık. Avukatımızı tuttuk, yasal süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Balkonuma prt asarak diğer kiracıları da bilgilendiriyorum”
Yaşadığı durumdan ötürü balkonuna prt astığını da ifade eden Öztürk, “Ben tehdit edilmekten yoruldum. Telefonla tehditlerden, normal tehditlerden bıktım. Artık zalimlerin hüküm sürdüğü bir dünyanın da olmaması gerektiğini hep düşündüğünden ben de karşı bir hamle olarak balkonun camına tam olarak ne yaptığını bütün kiracıların görmesi açısından bir prt astım. Bütün kiracılara da şu yüzden söylüyorum. Burada tam üç blok var ve 54 tane kiracı var. Tamamı aynı kişinin kiracısı. Hiçbir şekilde kiramı sarkıtmam da söz konusu değil. Ödemeleri İBAN üzerinden yaptım. Çünkü elden verdiğimde başıma bir şey geleceğini zaten tahmin edebiliyordum. O yüzden ben tamamen bütün kiralarımı İBAN üzerinden attım ve hepsi belgeli şekilde elimde mevcut. Ben yüce yargımızdan şunu talep ediyorum. Ev sahibim davayı çekecek. Bu sahte bir belge. Yargının bunun peşinden gidilmesini ve gerekli cezaların verilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

“Biz bu tür sahteciliğin önüne geçilmesini istiyoruz”
Diğer mağdur Yunus Mehmet Çelik ise, “Ev sahibime dava açtım. Çünkü Alper beye yapılan şeyin aynısı benim de başıma geldi. Suç duyurusunda bulundum. 2 Eylül’de davamız var. Biz bu tür sahteciliğin önüne geçilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş kara yolları yeniden ulaşıma açıldı

Yemen'den işgal altındaki topraklara İHA operasyonu

Siyonistler Şucaiye'ye saldırdı: 4 şehit, çok sayıda yaralı

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Bakan Fidan: Filistinlileri ana vatanlarını terk etmeye zorlayan planları reddediyoruz

ÖSYM’den sınav mesaisi: Bu hafta sonu üç farklı sınav yapılacak

İlahiyatçı Özkan Yaman: Sünnet-i Seniyye'ye dönmeden aile krizleri çözülmez

Olumsuz hava koşulları nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Batı Karadeniz’e yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve yoğun kar bekleniyor

Bingöl’den tekbir sesleri yükseldi

Denizli'de 3,9 büyüklüğünde deprem

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Yükleniyor