-
BIST 100
17568,26%1,33
-
DOLAR
44,73% 0,11
-
EURO
52,77% 0,37
-
GRAM ALTIN
6872,13% 0,87
-
Ç. ALTIN
10987,71% 1,06
Kiralar dudak uçuklatıyor, emlakçılar hükümetten çözüm bekliyor!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Tüm ülkede olduğu gibi Batman'da da fahiş kira artışlarının önüne bir türlü geçilemiyor. Dar gelirlilerin en çok konuştuğu konulardan biri olan yüksek kira artışı adeta dudak uçuklatıyor.
Batman'da ev kiraları 50 bin liraya dayanırken, kimi esnaf ise yüksek kira yüzünden kepenk kapatıyor.

Konut ve iş yerlerindeki fahiş kira artışları, kiracıları ciddi manada mağdur ediyor.
Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, İLKHA muhabirine Batman'da kimi ev kiralarının 50 bin, kimi iş yeri kiralarının ise 300 bin liraya dayandığını söyledi.
Fahiş kira artışlarının kepenk kapatıp özellikle dar gelirli vatandaşların belini büktüğünü ifade eden Değirmenci, hükümeti acilen haksız kira artışlarının önüne geçmeye çağırdı.

Mehmet Emin Değirmenci
"Millet artık kenar mahallelere çekiliyor"
Batman'da sadece bir resmi sitede ilanda 967 kiralık dairenin olduğunu aktaran Değirmenci, "İlana verilmeyenler de bir o kadar var. Neden böyle boş daire var? Kiralar çok fahiş olduğundan dolayı millet artık kenar mahallelere çekiliyor. Şu anda bir ailenin oturabileceği kiralık daire fiyatları 12 bin, 15 binden başlıyor, 50 bin liraya kadar çıkıyor." dedi.
"Bu kiralar beyan ediliyor mu?"
Kiracıların çok mağdur durumda olduklarına dikkat çeken Değirmenci, "Kira sınırı haziranda yüzde 25'ten yüzde 65'e çıkarılınca bu sefer kiracılar çok zor durumda kaldı. Memur maaşının yarısını da verse kirayı çıkaramıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Kira sınırı yüzde 65'ten bence yüzde 20'lere düşürülmesi lazım. Devlet buna bir çare bulması lazım. Evlerine 45-50 bin lira kira isteyenler acaba bunu maliyeye beyan ediyorlar mı? Bunu çok merak ediyorum." diye konuştu.
"Bunun önüne geçilmeli"
Esnafın da kiralar yüzünden çok kötü durumda olduklarını vurgulayan Değirmenci, şöyle devam etti:
"Diyarbakır Caddesi dediğimiz bölgede iş yeri kiraları 300 bin liraya kadar dayandı. Esnaf nasıl dayanacak? Kira mı ödeyecek, masrafı, elektriği, işçi, sigorta parasını karşılaması mümkün değildir. Kimileri kirayı çıkarmak için malını ucuza satıyor. Kimileri de kepenk kapatıyor. Buna bir el atmalarını istiyoruz. Kiralar almış başını gidiyor. Bunu kontrol altına almaları gerekir. Kiracılar perişan durumda, mahvolmuş. Zaten iş yok. Bunun önüne geçilmesini talep ediyoruz." (İLKHA)
Isparta'da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Avrupa'daki hava yolu şirketleri yakıt için AB'den yardım istedi
Elazığ'da kamyonet ve otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Osmaniye'de bağımlılıkla mücadelede uygulama süreçleri ele alındı
Norveç ve Ukrayna’dan İHA üretiminde işbirliği kararı
2025 yılında mobilya ihracatı 4,6 milyar dolara ulaştı
Hatay’da 28 köy evi depremzedelere teslim edildi
Polonya Parlamentosu’nda Nazi sembollü bayrak krizi
BM Genel Sekreteri Guterres: Diplomasiye dönülmeli
Çin'de Licien-1 roketiyle 8 uydu yörüngeye gönderildi
işgalci rejim ile Lübnan doğrudan müzakerelere başlıyor
İtalya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 kişi öldü
Mersin’de güvenlik ve kamu hizmetleri toplantılarında son veriler paylaşıldı
Arakçi ve Fidan müzakere sürecini görüştü
ABD, İran savaşında tüm PrSM füzelerini tüketme noktasına ulaştı
Pezeşkiyan’dan işgalci rejim karşıtı tutumlara destek
Tunus'ta sel felaketi: Bazı bölgelerde eğitime ara verilirken, 1 kişi hayatını kaybetti
Trump: İran görüşmeleri Pakistan’da yeniden başlayabilir
İran: Yeni müzakere turu için anlaşma yok
Adalet Bakanı: Vatandaş adliyede güven duymalı
BM: Orta Doğu'da müzakerelere devam edilirken ateşkes de devam etmeli
Doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor
Pamukta genetik devrim: Bin yıllık süreç birkaç yıla indi
Sivas'ta TAKE Projesi kapsamında tohum dağıtımı yapıldı
Çin'de elektrikli otomobil üreticisi fabrikada yangın
İBB davasında Ongun’dan ilk savunma
Kazakistan'da meydana gelen göçükte 2 işçi öldü
Ayasofya’da Bizans bayrağı açan turistler tutuklandı
Karlıova'da nesli tükenmekte olan porsuk görüntülendi
Uganda’dan geri adım
Yükleniyor







