• BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,15% 0,08
  • EURO

    43,65% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4071,50% -0,65
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 0,00

Kırmızı kategoride yer alıyordu, ölü bulundu

GÜNDEM 29.10.2022 17:55:03 0
Kırmızı kategoride yer alıyordu, ölü bulundu

Kırmızı kategoride yer alıyordu, ölü bulundu

Siirt merkeze bağlı Akdoğmuş ve Koçlu köyü sınırlarında nesli tükenme tehlikesi altındaki ve kırmızı kategoride yer alan çizgili sırtlan, ölü bulundu.
Akdoğmuş köyünde çiftçilik yapan Osman Şen adlı vatandaş, bağına yakın alanda çizgili sırtlanı fark etti. Şen, Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler, yaptıkları kontrolde hayvanın sadece kafası ve bacaklarının olduğunu belirledi.
Siirt Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü mühendislerinden Gökhan Şeker, kırmızı kategoride yer alan çizgili sırtlanın köpekler tarafından öldürüldüğünü belirlediklerini söyledi.
Şeker, “Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak bize gelen bir ihbar üzerine Akdoğmuş köyü yakınlarında Botan Vadisi Milli Parkımıza yakın bir alanda nesli tükenmekte olan kırmızı kategoride yer alan çizgili sırtlanımızın öldürüldüğüne dair bir haber aldık. Alanımızda yaptığımız incelemelerde özellikle bir kurşun veya bir saçma izinin olmadığı alanda özellikle köylülerin hayvancılık faaliyeti nedeniyle köpek bulundurduğu ve bu gelen köpeklerin özellikle dışardan gelen tehlikelere karşı savunmacı bir tavır sergilemesi nedeniyle çizgili sırtlanı öldürdüğünü fark ettik. Tarafımızca yapılan çalışmada sadece çizgili sırtlanın kafası ve ayak kısmının kaldığını fark ettik. Şube Müdürlüğü ekipleri olarak yapılan incelemede vatandaşlarımızla sohbette bulunduk. Yapılan bilgi alışverişinde bu hayvana zarar verilmemesi gerektiğini, kişilerin zarar vermesi karşısında idari para cezası ve tazminat ile karşılaşabileceklerini söyledik. Özellikle yaban hayatını hep beraber yerinde besleyelim ve gelecek nesillerin bu türleri görebilmeleri ve sürdürülebilir bir yaban hayatı için bu türlerimizi ve canlılarımızı korumamız gerektiğini bildirdik” dedi.
Çizgili sırtlanı görüp yetkililere haber verdiğini belirten Osman Şen adlı vatandaş ise, “Çiftçilikle uğraşıyorum, bağıma yakın bir mevkide çizgili sırtlan gördüm. Ölü bir halde gördüm, yetkili makamlara bildirdim. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri gelip incelemede bulundu. Nesli tükenmekte olan bir hayvan. Gördüğümde ben de çok şaşırdım. Muhtemelen çoban köpekleri parçalamış olabilir. Öyle düşünüyorum” diye konuştu.
[gallery ids=',54918,54919,54920,54921,54922,54923,54924,54925']

Aile yılı'na özel seminer

1955 Batman Belediye spor masa tenisi takımından Türkiye derecesi!

Demiryolu İşletmeciliğinde yeni düzenleme

Batman'da firari hükümlü operasyonla yakalandı

Batman'daki başıboş köpek uygulamasının ülke geneline yaygınlaştırılması çağrısı

Baharda artışa geçen alerjik rinite dikkat!

Ankara'da büyük uyuşturucu operasyonu: 525 gözaltı

Beşiktaş Belediyesine "ihaleye fesat" operasyonu: 12 gözaltı

Merkez Bsının faiz kararı bekleniyor

Fed'den borç uyarısı: Altın fiyatları rekora koşuyor

Kassam Tugayları, işgal rejimine ait 3 tankı imha etti

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artıyor!

Bingöllü esnaf: Herkes, gücü yettiğince elini taşın altına koymalı

Elazığ’da Gazze için binler tek yürek oldu

Ankaralılar "Filistin için Kunut Duası" programında buluştu

Kayseri'de sazlık alanında yangın

Sırbistan'da yeni hükümet güvenoyu aldı

Konya'da 4 katlı binada yangın: 2 ölü

Fransa ile Cezayir arasında "diplomat" gerginliği

ABD'den FAS'a 825 milyon dolar değerinde silah satışı

CHP'nin kurultay iptali ve kayyım iddialarına soruşturma

Trump'ın sınır dışı etme programı belli oldu

Rusya: Ukrayna enerji altyapılarına peş peşe saldırılar düzenledi

Bingöl'de hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi

Finlandiya Rusya sınırını kapattı

Nijerya'da Lassa ateşi salgını: 127 ölü

UAEA Başkanı Rafael Mariano İran'da

ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme

Bakan Yumaklı zirai donun etkilerini sahada görmek için Malatya'da

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çalışan kadınların desteklendiği gibi ev hanımları da desteklenmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ