• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Kırtasiyelerde okul heyecanı başladı: Esnaf yeni sezona hazır

21 Ağustos 2025, Perşembe 10:42
21 Ağustos 2025, Perşembe 10:42
Kırtasiyelerde okul heyecanı başladı: Esnaf yeni sezona hazır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2025-2026 eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala Batman'daki kırtasiye esnafı tüm hazırlıklarını tamamladı. Esnaf, velilere sağlıksız ve lisanssız ürünlerden uzak durmaları yönünde uyarıda bulunurken kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle öğrencilere dest

2025-2026 eğitim öğretim yılı Türkiye genelinde 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğretmenler bu döneme bir hafta önceden, yani 1 Eylül Pazartesi günü mesleki çalışmalarıyla hazırlanmaya başlayacak. Ayrıca, okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri 1–5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Batman'da faaliyet gösteren kırtasiye esnafı, yaklaşan 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı. Raflarını dolduran işletmeciler, velilere alışverişlerini erken yapmaları tavsiyesinde bulundu. Kırtasiye sahipleri, kaliteli ürünlere yönelmenin önemine dikkat çekerken fiyat artışlarının sınırlı olduğunu vurguladı.

LKHA mikrofonuna konuşan kırtasiye esnafı, sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti. Raflarını dolduran işletmeciler, öğrenci ve velileri kaliteli ve lisanslı ürünler tercih etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Hamit Bulut

"Kırtasiye ürünlerini kırtasiye esnafından alınmasını tavsiye ediyoruz"

Yeni sezon hazırlıklarını tamamlandıklarını belirten kırtasiye işletmecisi Hamit Bulut, "2025-2026 okul sezonu yakında başlıyor inşallah. Hazırlıklarımızı yapıyoruz, mallarımız geliyor ve sezon için düzenliyoruz. Bu yıl kırtasiye ürünlerinde geçen seneye oranla çok büyük bir fiyat farkı yok. Fiyatlar çok yükselmedi. Velilerden ricam, kaliteli ve lisanslı ürünlere yönelmeleridir. Merdiven altı ürünlerden uzak durmaları önemli çünkü lisanslı ürünlerle aralarında çok büyük fiyat farkı yok. Ellerinden geldiğince lisanslı ürünleri, güvenilir kırtasiyecilerden almalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

"İnşallah iyi bir sezon geçireceğiz"

Her seviyeye hitap eden ürün çeşitliliğine sahip olduklarını belirten Bulut, "Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler için tüm kırtasiye malzemelerini getiriyoruz ve hazırlıklarımız devam ediyor. Ürünlerimiz halen gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar yavaş yavaş gelmeye başlıyor ve fiyat analizi yaparak alışverişlerini gerçekleştiriyorlar. Anaokulu ve birinci sınıflar eylül ayı başında, diğer sınıflar ise 8 Eylül'de okula başlayacak. Asıl hareketliliği eylül başı ve ay sonuna doğru bekliyoruz. İnşallah iyi bir sezon geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Sinan İren

"Kampanyalı ürünlerle fiyatları dengeledik"

Bir diğer kırtasiye işletmecisi Sinan İren ise, sektörde 45 yıla yakın bir tecrübeyle çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"2025-2026 okul sezonu için hazırlıklarımızı eksiksiz tamamladık. Ürünlerimizin tamamı kaliteli ve sağlıklı. Merdiven altı, kanserojen içerikli ürünleri kesinlikle almadık. Fiyatlarımız da mümkün olduğunca hesaplı. Raflarımız tamamen dolu. Bu yıl, geçen yıla göre ortalama yüzde 30-35 oranında fiyat artışı var. Ancak bazı ürünleri geçen yılki fiyatlara yakın şekilde kampanyalı olarak satıyoruz."

"Erken alışveriş yapmak her açıdan avantaj sağlar"

Yoğunluğun henüz başlamadığını ancak okulların açılmasına birkaç gün kala alışveriş hareketliliğinin zirveye çıkacağını belirten İren, "A'dan Z'ye okul ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler elimizde mevcut. Velilere önerimiz, mutlaka kaliteli ürün almaları ve alışverişlerini son günlere bırakmamalarıdır. Çünkü son günlerde yoğunluk nedeniyle ürünler tükenebiliyor veya eksiklik yaşanabiliyor. Erken alışveriş yapmak her açıdan avantaj sağlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Aydın’da 5 yaşındaki çocuk ikinci kattan düştü

Rusya ile ABD arasında Tomahawk füzeleri krizi

Balıkesir'den Gazze'ye destek yürüyüşü

Donetsk'te kritik gelişme

Yazar Sevinik: Güvenlik ve huzur ilim, irfan, mirasa sahip çıkmakla mümkündür

Söylemez: Gazze'de iki yıldır İslam tarihin en şanlı direnişlerinden birine şahitlik ediyoruz!

Trafik ihlallerine ağır yaptırımlar geliyor: Meclis'te görüşülecek

Ankara’da Gazze için 'Kararlılık Yürüyüşü': Yüz binlerce kişi tek yürek oldu

Siirt’te ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt’te “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi

Yazar Karaman: Melayê Cizîrî, Kürt şairlerin mirasını devralarak kemale erdirdi

Konya’da Aksa Tufanı Operasyonu’nun 3. yılı dolayısıyla binlerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi

Marmara Denizi'nde 3.5 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da on binler Gazze ve Özgürlük Filosu'na destek için yürüdü

Kıtlık yaşanan Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı artıyor

Prof. Dr. Sönmez: Melayê Cizîrî, insanlık medeniyetinin gelişmesine katkı sağladı

Bakan Yumaklı: İşletmelere toplam 168 milyon 546 bin lira idari para cezası kesildi

Batı Şeria’da Filistinlilere ait araziler üzerinde yeni işgal planı onaylandı

ABD'de silahlı çatışma: 2 ölü, 12 yaralı

Antalya'da trafik kazası: 3 yaralı

Samsun’da iki aracın çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

İşgalci ABD yeniden HAMAS’ı tehdit etti

Hindistan'da yağışlar sele yol açtı: 18 ölü, çok sayıda kayıp

Dünyadan tepkiler yağınca işgal rejimi aklanma çabasına girdi

Matmo tayfunu nedeniyle Çin'de150 binden fazla kişi tahliye edildi

15 bin öğretmen atama takvimi belli oldu

Endonezya'da çöken okul binasında ölü sayısı 37'ye yükseldi

Ege'de göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 ölü

Gazze'de can kaybı 67 bin 139'a yükseldi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Melayê Cizîrî ve seydalarımıza kulak vermeliyiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aydın’da 5 yaşındaki çocuk ikinci kattan düştü

Rusya ile ABD arasında Tomahawk füzeleri krizi

Balıkesir'den Gazze'ye destek yürüyüşü

Donetsk'te kritik gelişme

Yazar Sevinik: Güvenlik ve huzur ilim, irfan, mirasa sahip çıkmakla mümkündür

Söylemez: Gazze'de iki yıldır İslam tarihin en şanlı direnişlerinden birine şahitlik ediyoruz!

Trafik ihlallerine ağır yaptırımlar geliyor: Meclis'te görüşülecek