• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Kitap fuarına katılan yayıncılardan etkinliklerin artırılması çağrısı

25 Şubat 2025, Salı 17:02
25 Şubat 2025, Salı 17:20
Kitap fuarına katılan yayıncılardan etkinliklerin artırılması çağrısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde, Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından düzenlenen "2'nci Kitap ve Kültür Günleri" başladı.

Beş gün sürecek etkinlikte kitap stantlarının yanı sıra çocuklar için atölyeler, tiyatro gösterileri, alanında uzman konuklarla söyleşi ve imza günleri düzenlenecek.

"Her Çocuğa Bir Kitap" bağış kampanyasının da yer aldığı etkinlik, 28 Şubat'a kadar devam edecek.

"Gaziantep kültür kokan bir şehir"

Yazar Talat Özer, "Bugün Şule Yüksel Şenler Vakfının düzenlemiş olduğu kitap günlerindeyiz. Burada okurlarımızla buluşuyoruz. Gerek yayıncı gerek bir yazar olarak burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü kitaplar insanın gelecek yolculuğunu oluşturuyor. Gaziantep'te kültür kokan, kültürel olarak paydaş olan bir şehirdir. İnsanların kalbindeki o güzel kültürü, tarihi, sanata görebiliyoruz. Çocuklar başta olmak üzere güzel bir katılım var. Ailelerimizde bizleri ziyaret ediyor. Onlar buraya geldikleri zaman güzel muhabbetler ediyoruz. Kitaplar iyi ki var. bu tarz etkinliklerin sayısını artmasını istiyoruz." dedi.

"Geleceğe dair en önemli çalışma kitapla olacaktır"

20 kitabı olduğunu dile getiren Yaşar Adıyaman,  "Çocuklar üzere 5 kitabım var. Diğer kitaplarım kişisel gelişim ve şiir üzerinedir. Daha öncede Gaziantep'te 4 kitap fuarına katılmıştım. Kayseri'den fuara katılıyorum. Biz memnunuz. Biz kültür taşıyıcılarıyız. Onun için kültürlerin kaynaşması ve kitapların okunması için bugün bir çaba sarf ederek burada bulunmak istiyoruz. Çünkü geleceğe dair en önemli çalışma kitapla olacaktır. Biz buna inanıyoruz ve konuda umutluyuz. Biz geçmişle geleceği birleştiren bir unsuruz.  Kitap bu konuda en büyük yardımcımız. Bu anlamda da fuara katılma nedenlerimizden biri çocuklarımıza ve geleceğimize bir yön vermek. Fukaraların da ana amaçlarından biri de budur. İnsanları kitapla buluşturmak, tanıtmak ve tanıştırmaktır. Bu anlamda Gaziantep aslında bunun menbaı, çok önemli bir insan kaynağı, çok önemli bir kültür var, geçmişi çok derin bir tarihe dayanıyor. Bunun içinde fuarların daha sık olmasını biz temenni ediyoruz. Bugünde bu fuarın amacına ulaştığına inanıyorum. Öğrenciler yönünde gayet güzel bir çalışma yapılmış. Halkta buna entegre olsaydı daha güzel olabilirdi. Daha sonraki süreçte halkta buraya davet edilmelidir. Üniversitenin içinde olması nedeniyle üniversite gençliği de geliyor. Bizde bu konuda inşallah katkı sunacağız." ifadelerini kullandı.

"Beklentimiz yüksek"

Fuara özellikle öğrencilerin katıldığına dikkat çeken yayıncılardan Muhammed Esat Erol, "Güzel ve çok hoş bir etkinlik, beklentilerimiz yüksek. Genel olarak durgunluk var. Öğrenciler pek okumayı tercih etmiyor şu anda. Sistem telefona dönmüş ama okumayı tercih etmeleri lazımdır. Okudukça kendilerini geliştirirler. İnşallah hoş şeyler olur diye beklentimiz var. Günde binden fazla öğrenci geliyor." şeklinde konuştu.

 

 

"Okuyun, okutun"

Yayıncı Feyza İlhan, "Çocuklardan çok yüksek bir katılım var şu anda. Bu kadar katılım beklemiyorduk açıkçası çok mutluyuz.  Herkes çok mutlu bir şekilde ayrılıyor. Gözlerindeki gülücüğü görebiliyoruz. Kitaplarımızı inceliyorlar, kutu oyunlarımıza bakıyorlar. Üst katta çeşitli atölyelerimizi var. Temel bilimler, sanat, astronomi gibi. Orada da vakit geçirip buradan ayrılıyorlar.  Çok değerli ve çok güzel bir program oluyor. Her yaştan çocuğa binlerce kitap bu fuarda sizlerle birlikte.  Okuyun, okutun. Burada çok eğlenceli kitaplarımız var. Herkese tek tek kitaplarımızı inceleyip farklı dünyalara yolculuk yapmaları için kapıları aralıyoruz. Herkesi bekliyoruz." dedi.

"Çocukların ilme ihtiyacı var"

Yayıncı Yasin Yılmaz ise, "Fuar üniversitede olduğu için genellikle öğrenciler geliyor. Öğrencilerin gelmesi çok güzeldir. Gençlerimiz dinlerini, İslamiyet'i öğrenecek kitapları okusunlar. Dinlerini öğrenip Allah'ı tanısınlar. Okuyup vatana millete hayırlı evlatlar olsunlar. Çocuklarımız okumasa onları büyük felaketler bekliyor. Çocukların gerçekten ilme büyük ihtiyacı var. Öğrenmediklerinde cahil kalıp gaflete düşüyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Konya’da sisli hava etkili oluyor

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mardin’de pikap uçurumdan yuvarlandı: 2’si çocuk 6 yaralı

Konya’da çıkan yangında iki müstakil ev kullanılamaz hale geldi

Kongo'da maden sahasında göçük: 70 can kaybı

Konya’da firari hükümlü yakalandı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Çin’e gidiyor

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücü hakkında işlem yapıldı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Batman’da çocuk sağlığı hizmetlerinde yaşanan eksiklik tepkilere neden oluyor

DSİ 1389 personel alımı yapacak

Pasifik'te tansiyon yükseliyor: Çin gemileri, Japon adalarına yaklaştı

Karabük'te feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Arakçi: israil ve ABD hedeflerine ulaşamadı, bu süreçte zayıf ve güçlü yönlerimizi gördük

Zap Suyu'na düşen pikapta 2 kişi hayatını kaybetti

İşgal askerleri Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini hedef aldı

Balıkesir’de art arda depremler

Gazze için 10 bin fidan dikildi

Rus ordusu Zaporojye Bölgesi’nde ilerliyor

Batman’da evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

BM Raportörü Albanese: Ateşkese rağmen Gazze'deki soykırım devam ediyor

Parmağa sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

HAMAS: Gazze'de alıkonulan 1468 Filistinlinin isminin yer aldığı listeyi teslim aldık

Filipinler'de halk yolsuzluğa karşı sokağa döküldü

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası yeniden başlıyor

Malatya'da TOKİ şantiye alanında konteyner yangını

Et ve Süt Kurumu'ndan et ithalatına ilişkin iddialarla yalanlama

Rusya'dan Belçika'ya “ağır misilleme” uyarısı

Batman'da patlayan su boruları nedeniyle tonlarca içme suyunun ziyan olması tepkilere yol açıyor

Hudut hattında 68 kilo 852 gram uyuşturucu ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da sisli hava etkili oluyor

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mardin’de pikap uçurumdan yuvarlandı: 2’si çocuk 6 yaralı

Konya’da çıkan yangında iki müstakil ev kullanılamaz hale geldi

Kongo'da maden sahasında göçük: 70 can kaybı

Konya’da firari hükümlü yakalandı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Çin’e gidiyor