• BIST 100

    15049,78%0,90
  • DOLAR

    43,13% 0,02
  • EURO

    50,48% 0,53
  • GRAM ALTIN

    6373,96% 1,97
  • Ç. ALTIN

    10304,56% 1,36

Kızının ölmeden önce söylediği söz onu tekrar ayağa kaldırdı

05 Haziran 2024, Çarşamba 11:10
05 Haziran 2024, Çarşamba 11:10
Kızının ölmeden önce söylediği söz onu tekrar ayağa kaldırdı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kızının ölmeden önce söylediği söz onu tekrar ayağa kaldırdı

Asrın felaketinde eşi ile 3 çocuğunu kaybeden ve bacaklarının üzerine kolon düşmesi sonucu felç kalan Özlem Kara, kızının depremden 3 gün önce söylediği, 'Anne ne olursa olsun ayaklarının üzerinde dur’ sözüyle motive olarak tekrar yürümeye başladı.
6 Şubat depreminde Gaziantep’in İslahiye ilçesinde enkazda kalan eşi ve 3 çocuğunu kaybeden 40 yaşındaki Özlem Kara, bacaklarının üzerine kolon düşmesi sonucu felç kaldı. 6 ay yatalak bir şekilde hayatına devam eden Kara, ölen kızına verdiği söz sayesinde fizik tedaviye başladı. Kara, 'Depremden 3 gün önce kızım bana, ‘Anne kendi ayaklarının üzerinde durmayı ve kendi başının çaresine bakmayı öğren’ sözü benim yürüme azmim arttırdı' dedi.

“Artık desteksiz bir şeklide yürüyebiliyorum”
Deprem anını anlatan Kara, “Depremi yaşayalı bir sene oldu. Çocukların çığlıklarıyla uyandım. Ne olduğu hiç hatırlamıyorum. Uyandığımda her şey olup bitmişti. Benim belden aşağıma kolon düştü ve felç kaldım. Bir yıldır fizik tedavi görüyorum. Fakat bu süreçte yatalak durumdaydım. Hiç ayağa kalkamıyordum. Fakat artık desteksiz bir şeklide yürüyebiliyorum. Yine de dışarıda korkularım var” dedi.

“Fizik tedavi sayesinde desteksiz bir şekilde yürüyebiliyorum”
Tedavi sürecinin olumlu geçtiğini söyleyen Kara, “Fizik tedavi bana çok iyi geldi. Fizik tedavi sayesinde desteksiz bir şekilde yürüyebiliyorum. İlk 6 ay benim için çok zordu. Ameliyatlar, diyaliz gibi tedaviler oldu. Bir insanın eline muhtaç olmak çok zor. Bu süreçte hep daha iyi olmak istedim. Eşimi ve 3 evladımı kaybettim. Bu yüzden süreç benim için zor oldu. Fakat fizik tedavi sayesinde tekrar yürümeye başladım” ifadelerini kullandı.

“Kızımın bu nasihatinden güç aldım”
Kızına verdiği söz sayesinde yeniden yürümeye başladığını belirten Kara, “Kızımın 3 Şubat doğum günüydü. Kızım bana, ‘Anne kendi ayaklarının üzerinde durmayı ve kendi başının çaresine bakmayı öğren’ dedi. Kızımın bu nasihatinden güç aldım. Kızıma verdiğim sözü tutabilmek için felç kalmama rağmen azim ederek yürümeyi başardım. Kızımın bana verdiği nasihat sayesinde ayaklarımın üzerinde durmaya yeniden başladım” şeklinde konuştu.

“Tedaviye başladıktan sonraki süreç çok güzel bir yönde ilerledi”
Kara’nın tedavi süreciyle ilgili bilgi veren Fizyoterapist İbrahim Halil Kılıç, “Özlem hanım bizim yanımıza gelmeden önce birçok yere başvurmuş ama çözüm bulamamış. Bizim yanımıza geldiğinde yürüyemiyordu. Tedaviye başladıktan sonraki süreç çok güzel bir yönde ilerledi. Özlem hanımın kızına verdiği söz ise önemli bir etken oldu. Biz de Özlem hanımın kızına verdiği sözü tutabilmesi için biz de elimizden gelen tedaviyi yaptık. Sürekli egzersizler yaptırarak daha iyi olacağına ikna etmeye çalıştık ve başarılı da olduk. Özlem hanım yürümeye başlayınca Umre’ye gitti. Bizde Özlem hanımın yeniden yürümeye başlaması bizi de çok mutlu etti” diye konuştu.

İngiltere’den Ukrayna için uzun menzilli balistik füze hamlesi

Han Yunus'ta suikast: Filistinli istihbarat subayı şehit edildi

Bursa'nın zirvesi Uludağ'da kar kalınlığı bir metreye yaklaştı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan kar yağışı uyarısı

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde zorlu ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ şüphelisi yakalandı

Bingöl-Diyarbakır kara yolu tır trafiğine kapatıldı

Karlıova SYDV geçici 2 işçi alacak

Rusya, İngiliz bakanın Putin'i "kaçırma" iddiasıyla ilgili açıklamalarını kınadı

Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan: Özgüven ve sorumluluk bilinci hayatın rehberidir

Yaş ilerledikçe bağışıklık da zayıflıyor

Ateşkes ihlali sürüyor: Gazze'de iki şehit

İşgalciler El Halil'de su kaynaklarını hedef aldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü 2025 hizmet verilerini açıkladı

Malatya'da el sanatları kursları kış günlerinde yoğun ilgi görüyor

Sessiz tehlike: Karbonmonoksit hayatları tehdit ediyor

Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı: Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar medya üzerinden özendiriliyor

Prof. Dr. Tarhan: Affetmek kişiyi hem ruhsal hem de bedensel anlamda özgürleştirir

Uzman Eğitimci Aldemir: Yapay zekâ yanlış kullanılırsa öğrenciyi tembelliğe sürükler

Otobüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Siyonist işgalciler Ramallah'ta bir Filistinlinin evini yıktı

Danimarka’dan sert uyarı: Trump, NATO’yu içten çökertiyor

Psikolog Atalay: Yanlış rol modeller gençleri uyuşturucuya özendiriyor

Arakçi: İran'a karşı terör savaşı yürütülüyor, protestoları Mossad yönlendirdi

Kasımda inşaat maliyet endeksi arttı

Siber uzmanlar: Her hesap için ayrı parola kullanın

Trump, kendini 'Venezuela Başkan Vekili' ilan etti

Cinsel içerik krizine küresel yasak: Asya’dan Avrupa’ya hükümetler X’in Grok’una karşı harekete geçti

FETÖ’nün emniyet yapılanmasına operasyon: 23 gözaltı kararı

Ticaret Bakanlığı’ndan 2025 bilançosu: Denetimlerde milyarlarca liralık ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İngiltere’den Ukrayna için uzun menzilli balistik füze hamlesi

Han Yunus'ta suikast: Filistinli istihbarat subayı şehit edildi

Bursa'nın zirvesi Uludağ'da kar kalınlığı bir metreye yaklaştı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan kar yağışı uyarısı

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde zorlu ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ şüphelisi yakalandı

Bingöl-Diyarbakır kara yolu tır trafiğine kapatıldı