• BIST 100

    9395,74%1,40
  • DOLAR

    38,10% -0,06
  • EURO

    43,53% -0,23
  • GRAM ALTIN

    4078,86% -0,48
  • Ç. ALTIN

    6594,77% 0,20

Kızıyla birlikte 16 saat enkaz altında kalan baba mezarlıkta duygulu anlar yaşadı

GÜNDEM 6.02.2024 15:10:11 0
Kızıyla birlikte 16 saat enkaz altında kalan baba mezarlıkta duygulu anlar yaşadı

Kızıyla birlikte 16 saat enkaz altında kalan baba mezarlıkta duygulu anlar yaşadı

Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezi 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıl dönümünde Adıyaman’da hayatını kaybedenler unutulmadı. Kızıyla birlikte enkaz altından 16 saat sonra çıkartılan baba, ölen diğer kızı ve eşinin mezarını ziyaret edip dua etti.
Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Adıyaman’da 8 bin 387 kişi hayatını kaybederken 17 bin 499 kişi yaralandı. Depremin yıl dönümünde Adıyaman kent mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren mezarlıklara gidenler, yakınlarının mezarları başında gözyaşı döktü.

Kızıyla birlikte enkaz altında geçen 16 saat
Depremde enkaz altından 16 saat sonra kızıyla birlikte canlı olarak çıkartılan, eşi ile diğer kızı ise hayatını kaybeden Atilla Yılmaz da yakınlarının mezarını ziyaret etti. Dua edip duygusal anlar yaşayan Yılmaz, “Aradan bir yıl geçti ama bir yıldan daha fazla sürüyor. Geriye 3 yaşındaki prensesim kaldı. Enkazda 16 saat beraber kaldık. İkinci depremi de enkaz altında yaşadık. Her şeyin bittiği yer, sözün bittiği yer. Sadece senin başına gelse böyle bir acı, sineye çekersin ama görüyorsunuz bu kadar insan. Çok şükür, şehit oldu diyoruz. Şehitlik kimseye nasip olmaz. Kızım en azından büyüyünce annemle ablam şehit oldu diyecek. Herkesin evinde kayıp var. Benim evimde sadece 10 kişi vefat etti. Eşim var, kızım var, iki ağabeyim ailece vefat etti. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın” dedi.

'Ailemden 23 kişi vefat etti'
Depremde çok sayıda yakınını kaybeden Yusuf Aşık da 6 Şubat’ta mezarlığın yolunu tuttu. Yakınlarının mezarı başında dua eden Aşık, 'Bizim köy hariç ailemizden 23 kişi vefat etti. Sözün bittiği yer diyorlar ya, aynen öyleyiz. Bir senedir yorgunuz, halsiziz, kötü durumdayız. Gerçekten acımız Türkiye’nin acısıdır. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya her taraf gitti ama Adıyaman, Hatay’dan daha farklıydı. Adıyaman’ın merkezi diye bir şey kalmadı. Çarşıda geziyorum, tanıdık kimseyi görmüyorum. Sözün bittiği yer' diye konuştu.
Eli boş mezarlıklara gelmeyenler, yanlarında getirdikleri lokum, çikolata ve bisküvileri dağıtırken çeşitli kurum ve kuruluşlar da mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara gün boyunca ikramlarda bulundu.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Al Suud Tahran’da

Merdivenler herkes için yararlı değil 

Umut Kervanı Doğubayazıt'ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzattı

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e sert tepki: Kaos dilinin temsilcisi oldu

Kolombiya'da sarıhumma alarmı

Diyarbakır Mevlid-i Nebi etkinliği atmosferine girdi

Malatya'da "Türkiye'nin Siyasi ve İktisadi Dönüşümünde Özal” Konferansı düzenlendi

Avustralya’da helikopter kazası: 2 yaralı

Vali Yavuz, İpekyolu Kariyer Fuarı açılış programına katıldı

Filistin destekçisi Rumeysa Öztürk'e destek için çevrim içi form açıldı

Psikolog Sayar: Yapay zeka öğretmen değil, öğrenme aracı olmalı

Siirt’te doktorlar, katledilen meslektaşları için toplandı

Siirt'te tandırdan sıçrayan kıvılcım tekstil atölyesinde yangına yol açtı

Bugünün tohumlarını eken şehid: Abdülaziz Rantisi

Vitaminleri doğru almazsanız faydadan çok zararı olabilir!

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan adam hayatını kaybetti

Merkez Bsı’ndan 350 baz puanlık artış

Adana'da kayıp çocuktan acı haber

Batman’da tek katlı evde çıkan yangında maddi hasar meydana geldi

Nasıroğlu: “Silvan Su Tüneli, Bölgeye Umut ve Bereket Getirecek”

Hafızlık yarışmasında bölge birincisi Bursa oldu

Bağlar esnafından takdir toplayan Mevlid-i Nebi kampanyası

Muhtarlık seçimlerinde kasten öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan "Vergi affı" ve "Yapılandırma" iddialarına yalanlama

Kaligrafi sanatıyla çocuklukta tanıştı, şimdi sanatını gelecek nesillere aktarıyor

Kardeşlerin ayrılığı psikolojik problemleri beraberinde getirebilir!

Belediye Başkanı Taşkın: Kültürel faaliyetleri önemsiyoruz

Yeşilyurt Belediyesi'nden zirai dondan etkilenen çiftçilere ücretsiz sebze fidesi desteği

Batman'ın da sosyal konut projesine dahil edildiği açıklandı

Otomobil bina girişine çarptı, bir kişi saniyelerle kurtuldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ