• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gaziantep’te

13 Şubat 2024, Salı 18:40
13 Şubat 2024, Salı 18:40
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gaziantep’te
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gaziantep’te

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı 50.Yıl Etkinliği’ne katıldı. Tatar, 'Doğu Akdeniz’de büyük Türk siyasetine hizmet eden KKTC Kıbrıs Barış Harekatı ile gerçek oldu” dedi.
Kıbrıs Barış Harekâtı 50.Yıl Etkinliği, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, 5.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Doğu Akdeniz’de büyük Türk siyasetine hizmet eden KKTC Kıbrıs Barış Harekatı ile gerçek oldu”
Bugün Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü çerçevesinde buradayız. Kıbrıs Barış Harekâtı 50.Yılı’nda tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi de saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 50 yıl uzun bir zaman, yarım asır. Yarım asır önce Başbakan Bülent Ecevit ve onun yardımcısı Necmettin Erbakan’ın talimatları ile gerçekleştirilen bu harekat güçlü bir harekat. Hem denizden hem havadan hem de karadan ve esasında koordinasyonu hiç de kolay olmayan bir harekat. Çünkü karşıda Rum-Yunan ikilisi yıllardır cephelerde hazırlığını yaptı. Gün güne Türkiye buraya çıkma yapacaksa Türk askerinin nasıl püskürtüleceği şeklinde ciddi anlamda mevziler, her türlü araç, gereç, roket, silah, bomba her türlüsü ile hazırlanmışlar ama Mehmetçik ile mücahitler birlikte o engelleri aşmışlar, ikinci harekatla da şimdiki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları çizilmiş. Yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dediğimiz bilgi bir devlet. Doğu Akdeniz’de şu anda büyük Türk siyasetine hizmet eden bu devlet sizlerin o harekatı ile gerçek olmuş. Aksi takdirde 20 Temmuz 1974’te o harekat olmasaydı bugün Kıbrıs bir Yunan adası olacaktı. Oyun belliydi. Büyük Yunanistan çağrıları yapılan Kıbrıs Barış Harekatı ile bu oyunlar bozulmuş, cunta gitmiş ve demokrasi gelmiştir” ifadelerini kullandı.

'Türkiye sınırları içerisindeki herhangi bir vilayet ne ise KKTC de odur bizim için'
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti birlikte hareket eden iki devlet bir millettir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir vilayetine ne gözle bakıyorsak o gözle baktığımız sınırlardır. Kıbrıs Barış Harekâtı 50. Yıl Kutlama ve Anma Etkinliği çok emek harcanan önemli bir etkinliktir. Bu etkinlikten herkesin istifade etmesi gerektiğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise 50. yılı geride kalan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın önemine vurgu yaparak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için gururlu olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından plaket ve hediye takdimleri yapıldıktan sonra Kıbrıs Gazileri ile çekilen hatıra fotoğrafı ile etkinlik sona erdi.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz