-
BIST 100
16351,92%0,61
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,20% 0,35
-
GRAM ALTIN
7121,86% 0,14
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Klinik Diyetisyen Korkmaz: Çocukların okul çantalarını beraber hazırlayın
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Okul çağındaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra beslenmeleriyle de yakından ilgilenmek gerektiğini belirten Klinik Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, beslenme çantasının temiz ve düzenli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Çocukların çantasında her daim kuruuyemişlerin çantasında bulundurulması hususunu hatırlatan Korkmaz, çocuğa önerilerinin sevdiği, sevmediği yiyeceklerin kendisine sorulmasının gerektiğini kaydetti.
"Kahvaltı yapan çocukların daha başarılı"
Evde kahvaltı yapmanın önemli olduğuna vurgu yapan Korkmaz, "Okul çağındaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra çocuklara beslenme alışkanlıklarının kazandırılması da gerekmektedir. Evden çıkmadan önce yapılan kahvaltı çocuklarınızın konsantrasyonun arttırarak kendisini daha zinde hissetmesini sağlayacak ve anlama konusunda zorluk çekmesini engel olacaktır. Yapılan çalışmalarda kahvaltı yapan çocukların daha başarılı oldukları ve konsantrasyonlarının arttığı görülmüştür. Birçok okul öğrencilerine yemekhanelerde yemek imkanı sunmuştur . Okullardan uygulanan menüleri mutlaka inceleyin ve bir beslenme uzmanının onayı olup olmadığını mutlaka sorun." dedi.
"Farklı ekmek çeşitlerini deneyin"
Çocuklara hazırlanan tost ve benzeri yiyecekler için tam buğday veya çavdarlı ekmeklerin denenmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Çocuğunuzun beslenme çantasını birlikte hazırlayın. Rahat kullanabileceği saklama kapları, ıslak mendil, kağıt havlu gibi işini kolaylaştıran materyalleri çantasında hazır bulundurun. Beslenme çantasının temiz ve düzenli olmasına dikkat edin. Dikkatini çekecek , yüksek besin değerine sahip renkli tost ve sandviçler hazırlayın. Farklı ekmek çeşitlerini deneyerek (tam buğday, çok tahıllı, çavdarlı) beyaz peynir, kaşar peyniri, domates kurusu, zeytin ezmesi, kapya biber,… ekleyerek sandviç ve tostlar hazırlayın." ifadelerini kullandı.
"Kuruyemişler her daim çantasında bulunsun"
Çocukların beslenme çatasında kuru yemiş ve meyve bulundurulması gerektiğini hatırlatan Kokmaz, "Evde sağlıklı malzemelerle hazırladığınız cevizli üzümlü kek, ıspanaklı börek, peynirli dere otlu poğaça gibi ev yapımı hamur işlerini çocuğunuzun beslenme çantasına ekleyebilirsiniz. Çocuklar genellikle kuruyemiş yemeyi severler. Her güne ayrı ayrı kuruyemiş-kuru meyve karışımları hazırlayın. Her gün mutlaka bir taze meyve ekleyin. Mevsimine göre okulda tüketilebileceği pratik meyveler ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem vitamin-mineral hem de lif alımlarını desteklemiş olursunuz. Her gün suyunu yenileyin. Sağlık için plastik mataralar yerine cam olanları tercih edin. Okulda meyve suyu, gazlı içecek ve zararlı yiyecekler almaması konusunda öğütler verin. Beslenmesine evden taze sıkılmış meyve suyu, süt, ayran, kefir ekleyin." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Batman'da otel odasına narkotik baskını
Afyonkarahisar’da aranan 20 kişi yakalandı
Gaziantep'te 40 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
TÜİK dış ticaret endekslerini açıkladı: İhracat birim değeri arttı, miktar azaldı
Tarımsal girdi fiyat endeksi açıklandı: Yıllık artış yüzde 30,59
Şanlıurfa’da tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: 3 yaralı
Siyonist rejim Lübnan'ın başkentinde bir binayı yerle bir etti
DMM dolandırıcılık mesajlarına karşı uyardı
Bakan Fidan Riyad’daki toplantıya katılacak
İran'ın misillemesi siyonist rejime zor bir gece yaşattı
Fas’ta Kadir Gecesi’nde 900 bin kişi aynı safta teravih kıldı
Bayramda köprü, otoyol ve toplu taşıma ücretsiz
İşgal rejimi Kudüs çevresinde de ibadet edilmesini engelliyor
Döviz kurlarında son durum
Altın fiyatlarında kritik eşik aşağı yönlü kırıldı
İran, Mosaad ajanını idam etti
Batı ve iç bölgelerde sağanak yağış, Marmara'da kuvvetli rüzgâr, doğuda çığ tehlikesi
Petrol yükseldi, benzine zam sınırlı yansıdı
2026'da Filistinlilere yönelik işgalci saldırıları 16 bini aştı
ABD uçak gemisi Yunanistan'a çekildi: İran vurduğunu açıklamıştı
Kudüs'te basına baskı: Siyonist rejim gerçekleri susturmaya çalışıyor
Körfez'de kritik gece: İran'dan füze ve İHA operasyonları
Gazze'de sivil araca siyonist saldırı: 3 şehit, 14 yaralı
İran'ın misillemesi Tel Aviv'i vurdu: Parçacıklı füzeler büyük yıkıma yol açtı
Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı
Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Yükleniyor






