• BIST 100

    14712,94%0,01
  • DOLAR

    43,05% 0,03
  • EURO

    50,38% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6115,71% -0,70
  • Ç. ALTIN

    10064,44% -0,99

Klinik Diyetisyen Korkmaz: Çocukların okul çantalarını beraber hazırlayın

02 Ekim 2024, Çarşamba 11:15
02 Ekim 2024, Çarşamba 11:15
Klinik Diyetisyen Korkmaz: Çocukların okul çantalarını beraber hazırlayın
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Okul çağındaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra beslenmeleriyle de yakından ilgilenmek gerektiğini belirten Klinik Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, beslenme çantasının temiz ve düzenli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Çocukların çantasında her daim kuruuyemişlerin çantasında bulundurulması hususunu hatırlatan Korkmaz, çocuğa önerilerinin sevdiği, sevmediği yiyeceklerin kendisine sorulmasının gerektiğini kaydetti.

"Kahvaltı yapan çocukların daha başarılı"

Evde kahvaltı yapmanın önemli olduğuna vurgu yapan Korkmaz, "Okul çağındaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra çocuklara beslenme alışkanlıklarının kazandırılması da gerekmektedir. Evden çıkmadan önce yapılan  kahvaltı çocuklarınızın konsantrasyonun arttırarak kendisini daha zinde hissetmesini sağlayacak  ve anlama konusunda zorluk çekmesini engel olacaktır. Yapılan çalışmalarda kahvaltı yapan çocukların daha başarılı oldukları ve konsantrasyonlarının arttığı  görülmüştür. Birçok okul öğrencilerine yemekhanelerde yemek imkanı sunmuştur . Okullardan uygulanan menüleri mutlaka inceleyin ve bir beslenme uzmanının onayı olup olmadığını mutlaka sorun." dedi.

"Farklı  ekmek çeşitlerini deneyin"

Çocuklara hazırlanan tost ve benzeri yiyecekler için tam buğday veya çavdarlı ekmeklerin denenmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Çocuğunuzun beslenme çantasını  birlikte hazırlayın. Rahat kullanabileceği saklama kapları, ıslak mendil, kağıt havlu gibi işini kolaylaştıran materyalleri çantasında hazır bulundurun. Beslenme çantasının temiz ve düzenli olmasına dikkat edin. Dikkatini çekecek , yüksek besin değerine sahip renkli tost ve sandviçler hazırlayın. Farklı  ekmek çeşitlerini deneyerek  (tam buğday, çok tahıllı, çavdarlı) beyaz peynir, kaşar peyniri, domates kurusu, zeytin ezmesi, kapya biber,… ekleyerek sandviç ve tostlar hazırlayın." ifadelerini kullandı.

"Kuruyemişler her daim çantasında bulunsun"

Çocukların beslenme çatasında kuru yemiş ve meyve bulundurulması gerektiğini hatırlatan Kokmaz, "Evde sağlıklı malzemelerle hazırladığınız cevizli üzümlü kek, ıspanaklı börek, peynirli dere otlu poğaça gibi ev yapımı hamur işlerini çocuğunuzun beslenme çantasına ekleyebilirsiniz. Çocuklar genellikle kuruyemiş yemeyi severler. Her güne ayrı ayrı kuruyemiş-kuru meyve karışımları hazırlayın. Her gün mutlaka bir taze meyve ekleyin. Mevsimine göre okulda tüketilebileceği pratik meyveler ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem vitamin-mineral hem de lif alımlarını desteklemiş olursunuz. Her gün suyunu yenileyin. Sağlık için plastik mataralar yerine cam olanları tercih edin.  Okulda meyve suyu, gazlı içecek ve zararlı yiyecekler almaması konusunda öğütler verin. Beslenmesine evden  taze sıkılmış meyve suyu, süt, ayran, kefir ekleyin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da okullar kar nedeniyle tatil edildi

Rusya Dnipropetrovsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor

Suriye'ye doğal gaz akışı başladı

Bakan Yerlikaya UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile görüştü

Elazığ'da eğitime kar engeli

HAMAS: İşgal, ateşkesin ikinci aşamasını engellemek için Gazze'ye saldırılar düzenliyor

Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti’ne geçen yıl 2 bin 814 başvuru yapıldı

81 ilin Milli Eğitim Müdürü Antalya'da toplandı

Malatya'da çıkan yangında bir ev tamamen yandı

Bakan Yumaklı: İçme ve kullanma suyunun sorumluluğu belediyelere aittir

Erivan-Bakü hattında yeni ticaret dönemi

Bursa’da fırtına nedeniyle asma tavan çöktü: 2 kişi son anda kurtuldu

JETCO toplantısında Eylem Planı ve Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzalandı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda kritik gelişme

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Ishak Dar ile görüştü

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli rüzgar, kar ve sağanak uyarısı

Tunceli'de eğitime ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'da 100 bin sosyal konut inşa edeceğiz

Bulgaristan'da şiddetli yağışlar etkili oldu yerleşim yerleri su altında kaldı

MEB, Akademi Giriş Sınavı ve ÖABT’nin yapısı ile uygulama esaslarını güncelledi

Polonya'dan İHA kalkanı projesi

Siirt’te sağlık çalışanlarına verem farkındalık eğitimi

DMM’den Kahramanmaraş’taki sirenlerin çalmasıyla ilgili iddialara yalanlama

Siirt fıstığında taban gübresi zamanı: Uzmanlardan üreticilere uyarı

Irak, Batı Kurna-2 operasyonlarının kontrolünü yerel bir şirkete devretti

Umut Kervanı'ndan Suriye için "Acil Yardım" çağrısı

Almanya'da bir evde gaz patlaması: 3 ölü

Meteorolojiden sağanak ve yoğun kar uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da okullar kar nedeniyle tatil edildi

Rusya Dnipropetrovsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor

Suriye'ye doğal gaz akışı başladı

Bakan Yerlikaya UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile görüştü

Elazığ'da eğitime kar engeli