-
BIST 100
16057,78%-0,67
-
DOLAR
44,09% 0,07
-
EURO
51,12% -0,16
-
GRAM ALTIN
7339,81% -0,20
-
Ç. ALTIN
11836,39% -0,24
Klinik Diyetisyen Korkmaz: Çocukların okul çantalarını beraber hazırlayın
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Okul çağındaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra beslenmeleriyle de yakından ilgilenmek gerektiğini belirten Klinik Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, beslenme çantasının temiz ve düzenli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Çocukların çantasında her daim kuruuyemişlerin çantasında bulundurulması hususunu hatırlatan Korkmaz, çocuğa önerilerinin sevdiği, sevmediği yiyeceklerin kendisine sorulmasının gerektiğini kaydetti.
"Kahvaltı yapan çocukların daha başarılı"
Evde kahvaltı yapmanın önemli olduğuna vurgu yapan Korkmaz, "Okul çağındaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra çocuklara beslenme alışkanlıklarının kazandırılması da gerekmektedir. Evden çıkmadan önce yapılan kahvaltı çocuklarınızın konsantrasyonun arttırarak kendisini daha zinde hissetmesini sağlayacak ve anlama konusunda zorluk çekmesini engel olacaktır. Yapılan çalışmalarda kahvaltı yapan çocukların daha başarılı oldukları ve konsantrasyonlarının arttığı görülmüştür. Birçok okul öğrencilerine yemekhanelerde yemek imkanı sunmuştur . Okullardan uygulanan menüleri mutlaka inceleyin ve bir beslenme uzmanının onayı olup olmadığını mutlaka sorun." dedi.
"Farklı ekmek çeşitlerini deneyin"
Çocuklara hazırlanan tost ve benzeri yiyecekler için tam buğday veya çavdarlı ekmeklerin denenmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Çocuğunuzun beslenme çantasını birlikte hazırlayın. Rahat kullanabileceği saklama kapları, ıslak mendil, kağıt havlu gibi işini kolaylaştıran materyalleri çantasında hazır bulundurun. Beslenme çantasının temiz ve düzenli olmasına dikkat edin. Dikkatini çekecek , yüksek besin değerine sahip renkli tost ve sandviçler hazırlayın. Farklı ekmek çeşitlerini deneyerek (tam buğday, çok tahıllı, çavdarlı) beyaz peynir, kaşar peyniri, domates kurusu, zeytin ezmesi, kapya biber,… ekleyerek sandviç ve tostlar hazırlayın." ifadelerini kullandı.
"Kuruyemişler her daim çantasında bulunsun"
Çocukların beslenme çatasında kuru yemiş ve meyve bulundurulması gerektiğini hatırlatan Kokmaz, "Evde sağlıklı malzemelerle hazırladığınız cevizli üzümlü kek, ıspanaklı börek, peynirli dere otlu poğaça gibi ev yapımı hamur işlerini çocuğunuzun beslenme çantasına ekleyebilirsiniz. Çocuklar genellikle kuruyemiş yemeyi severler. Her güne ayrı ayrı kuruyemiş-kuru meyve karışımları hazırlayın. Her gün mutlaka bir taze meyve ekleyin. Mevsimine göre okulda tüketilebileceği pratik meyveler ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem vitamin-mineral hem de lif alımlarını desteklemiş olursunuz. Her gün suyunu yenileyin. Sağlık için plastik mataralar yerine cam olanları tercih edin. Okulda meyve suyu, gazlı içecek ve zararlı yiyecekler almaması konusunda öğütler verin. Beslenmesine evden taze sıkılmış meyve suyu, süt, ayran, kefir ekleyin." şeklinde konuştu. (İLKHA)
İstanbul’da "Yüzyılın Konut Projesi" için hak sahipleri bayram sonrası belirlenecek
Minik yürekler ilk seccadeleriyle namazla tanıştı
Sason Balı'nın AB tescili için toplantı gerçekleştirildi
İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti
Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor
Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı
Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz
İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi
Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 135’e ulaştı
Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem
TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı
DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız
Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır
Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı
Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeş İran halkına 'bu Şii'dir, bu Sünni'dir' diye bakmadık ve bakmıyoruz
Batman’da 100 Öğrenci Okulda İftar Sofrasında Buluştu
Şanlıurfa’da ‘Kasten öldürme’ suçundan aranan hükümlü yakalandı
Hastalara Türkiye’de ilk pulmoner rehabilitasyon programı Bursa'da uygulanıyor
Küresel nükleer rekabet ve Türkiye
Yüzlerce zeytin ağacı işgalciler tarafından kesildi: "Güvenlik alanı" hazırlığı
Gaziantep'te fayans yüklü tır devrildi
Adıyaman'da hat, tezhip ve ebru sergisi açıldı
Gaziantep yumurta üretiminde Türkiye'de 4'üncü sırada
BİGG GARAJ programı ile girişimcilere 1,35 milyon lira destek fırsatı
Diyarbakır Ulu Cami'ye yeni aydınlatma
Şırnak'ta mıcır yüklü kamyon devrildi: Bir yaralı
Yükleniyor






