-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,44% 0,27
-
EURO
51,31% 0,16
-
GRAM ALTIN
6286,40% 0,65
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Knesset'ten Trump'ın Gazze planına onay: Netanyahu ve koalisyon üyeleri oturuma katılmadı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonist rejimin sözde parlamentosu Knesset, Donald Trump'ın Gazze soykırımını sonlandırmayı amaçlayan "yirmi maddelik planını" koalisyonun yokluğunda onayladı. Oylamayı gündeme getiren muhalefet lideri Yair Lapid, "Trump'a minnettarız" dedi.
Siyonist rejimin Knesset Genel Kurulu, dün yapılan oturumda ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze savaşını bitirmeye yönelik "yirmi maddelik planını" kapsayan karar tasarısını onayladı. Oylama, dikkat çekici biçimde koalisyon milletvekillerinin ve özellikle soykırımcı Başbakan Binyamin Netanyahu'nun salonda bulunmadığı bir sırada gerçekleşti.
Tasarı, oturumu gündeme getiren muhalefet lideri Yair Lapid'in sunumunun ardından itirazsız kabul edildi.
Lapid, yaptığı konuşmada "Knesset'in tamamı Trump'a teşekkür borçludur; bu plan esirlerin geri getirilmesini ve hayatın normale dönmesini sağladı" ifadelerini kullandı. Lapid ayrıca planın daha önce ne kabinede ne hükümette ne de dışişleri-güvenlik komitesinde oylanmadığını hatırlattı.
Onaylanan metin, daha ileri müzakereler için Knesset'in Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'ne sevk edilecek.
Siyonist muhalefet kaynakları, geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamalarda, Trump'ın planının Netanyahu'yu zor bir siyasi denklemle karşı karşıya bıraktığını belirtmişti. Zira plan; Filistinli esirlerin serbest bırakılması, Gazze'de uluslararası bir gücün konuşlandırılması ve gelecekte bir Filistin devletine kapı aralayabilecek maddeler içeriyor. Bu durumun aşırı sağcı partileri öfkelendireceği; buna karşın planı reddetmenin de Trump'la açık bir çatışma anlamına geleceği yorumları yapıldı. Bu değerlendirmeler, işgal basınının sağcı yayın organları tarafından da aktarılmıştı.
Lapid, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada planı Genel Kurul'a sunacağını duyurmuş, Trump'ın Gazze konusunda yürüttüğü girişimleri desteklediğini yinelemişti. Lapid, "Trump'ın esir takası anlaşmasında sergilediği "cesur liderlik" için tüm israilliler ona minnettardır" diyerek meclisteki tüm bloklara tasarıyı onaylama çağrısı yapmıştı. (İLKHA)
İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz
Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı
Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama
Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız
İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor
Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!
Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik
İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Yükleniyor







