• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan siyonist rejime tepki

DÜNYA 5.03.2025 07:12:14 0
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik insani yardımları durdurma kararına sert tepki gösterdi.

Petro, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Avrupa'ya çağrıda bulunarak, bu zulme sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Petro, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik ambargosunu, "Bu insanlığa karşı işlenmiş bir başka suçtur. Avrupa artık tepki vermelidir. Ukrayna'da ihanete uğrayan Avrupa, irrasyonalizmin yükselişine karşı uluslararası hukuku savunmalıdır." sözleriyle eleştirdi.

Uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirten Kolombiya lideri, "Avrupa ve Latin Amerika halkları, uluslararası hukuku savunmak için güçlü bir ittifak kurarak birlik olabilir ve masum çocukları hedef alan yeni zulümleri engelleyebilir." ifadelerini kullandı.

Petro’nun siyonist rejime yönelik önceki açıklamaları

Petro, daha önce de siyonist rejimin Filistin halkına yönelik saldırılarına sert tepkiler göstermişti.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik yoğun bombardımanı sırasında Petro, "Burada yaşananlar soykırımdır, Filistin halkının yok edilmesine göz yumulamaz." diyerek Kolombiya’nın siyonist rejimle ilişkilerini gözden geçireceğini açıklamıştı.

Gazze’deki soykırıma karşı BM’yi göreve çağıran Petro, "Eğer dünya bu katliama karşı sessiz kalırsa, insanlık vicdanını kaybetmiş demektir." sözleriyle tepki göstermişti.

Siyonist rejimin Gazze’deki altyapıyı hedef alan saldırıları sonrası Petro, "Hastanelerin, su kaynaklarının ve okulların bombalanması savaş değil, barbarlıktır." demişti.

Son açıklamalarıyla da uluslararası kamuoyuna harekete geçme çağrısı yapan Petro, Latin Amerika ve Avrupa’nın Filistin halkıyla dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, siyonist rejim, ateşkesin sona ermesiyle birlikte Gazze’ye yönelik insani yardımların girişini tamamen engelleyerek bölgede yaşanan insani krizi daha da derinleştirdi. (İLKHA)

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ki konferansta Filistin’de yaşanan hukuksuzluklar konuşuldu

Umut Kervanı Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ