• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Kolonları kesildiği iddia edilen spor salonuna ait skandallar bitmiyor: ‘Açılış İzin Belgesi’ olmadığı ortaya çıktı

13 Mart 2023, Pazartesi 14:10
13 Mart 2023, Pazartesi 14:10
Kolonları kesildiği iddia edilen spor salonuna ait skandallar bitmiyor: ‘Açılış İzin Belgesi’ olmadığı ortaya çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kolonları kesildiği iddia edilen spor salonuna ait skandallar bitmiyor: ‘Açılış İzin Belgesi’ olmadığı ortaya çıktı

Diyarbakır’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişiye mezar olan Diyar Galeria İş Merkezi altındaki spor salonunun kolonları kesildiği iddia edilmişti. Şimdi ise, salonun açılış izni olmadığı ortaya çıktı. Olaya ilişkin tanık beyanı ve salona ait yeni görüntüler dosyaya eklendi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da, 1’i boş 7 yapı yıkıldı. Toplamda 414 vatandaş hayatını kaybederken, 89 vatandaşın cansız bedeni söz konuşu iş merkezinin enkazından çıkartıldı. Yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma, Deprem Soruşturma Bürosunda görevli bir Başsavcı Vekili ve üç Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülüyor.

Kolonların kesilmiş olduğu görüldü
Sulh Ceza Hakimliği’nin şüphelileri tutuklama gerekçesinde “Blue Zone ve Yummy Tekstil isimli iki işyeri ile ilgili kolon kesme, duvar yıkma, dükkan birleştirme, dükkan içerisinde mimari yapının statik durumuna etki edecek iddiaların bulunduğu, Blue Zone içinde yer alan sauna, havuz soyunma odalarının bulunduğu, dosyaya yansıyan havuz bölümüne ilişkin fotoğraflar incelendiğinde kolonların kesilmiş olduğunun görüldüğü, Blue Zone öncesinde faaliyet gösteren Colezium isimli spor salonunda kolon kesildiğine ilişkin tanık beyanı, işletmeci B.Y.’nin duvar yıkarak yandaki dükkanı kendi dükkanına dahil etmek suretiyle dükkan birleştirmesine ilişkin ikrarı ve Yummy Tekstil’in epey tadilat ve değişiklik yaptığına ilişkin D.A.’nın beyanları da gözetilerek hem Yummy Tekstil hem de spor salonu hakkında ciddi iddialar karşısında şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işledikleri yönünde kuvvetli şüphenin bulunduğu” ibareleri yer aldı.

Savcılık sordu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü cevapladı: ‘Açılış İzin Belgesi’ bulunmamaktadır
Tanık M.K.’nin beyanında, havuza ait görüntüleri sunduğu soruşturma dosyasına Diyar Galeria B blokunun depremde yıkılma anına ait yeni görüntüler de eklendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yazı yazarak soruşturmaya konu spor salonu ile ilgili bilgileri istedi. Soruşturma dosyasına konulan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından cevaben gönderilen yazıda, “Diyarbakır Galeria İş Merkezinde faaliyet gösteren Bluezone ve Colesium isimli spor salonlarının Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliğinin 6’ncı maddesi gereğince istenilen belgeleri tamamlamadıklarından dolayı il müdürlüğümüzce ‘Açılış İzin Belgesi’ verilmediği ve söz konusu spor salonlarına ait üye bilgileri müdürlüğümüzde bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Enkazda ölen avukatın market işletmecisiyle davalı olduğu iddiaları asılsız çıktı
Galeria’nın B blokunda annesi, babası ve kız kardeşiyle birlikte enkazda hayatını kaybeden avukat Serhan Özdemir’in, B blokun altında bulunan marketin kolonlarını kestiğine dair iddialar istikametinde adli müracaatı olduğuna dair iddiaların da araştırıldığı soruşturma dosyasında CİMER’e, Diyarbakır Valiliği’ne, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne, Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığı’na ve Diyarbakır Yenişehir Belediyesi’ne “iddialar hakkında herhangi bir ihbar, şikayet ve müracaat başvuruları olup olmadığı yönünde bilgi verilmesi istendi. İddialara ilişkin gelen cevabi yazılarda, ‘söz konusu işyeri ve kişiler ile ilgili olarak herhangi bir ihbar, şikayet ve müracaat başvurusunun bulunmadığı’ bildirildi.
B bloku tamamen yıkılan ve D blokunun ise bir kısmının yıkılarak 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria iş merkezi ve bloklarına ait soruşturma çerçevesinde “yapım kusurları ve kolon kesme” iddialarına ilişkin aralarında müteahhitlerin ve işletmecilerin de bulunduğu 11 zanlı “olası kastla öldürmek” suçundan tutuklandı, 3 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

Ege'de göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 ölü

Gazze'de can kaybı 67 bin 139'a yükseldi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Melayê Cizîrî ve seydalarımıza kulak vermeliyiz

Bakan Tekin: Eğitim süresiyle ilgili karar bu yıl içinde verilebilir

Rusya'dan Ukrayna'ya yoğun füze ve İHA saldırısı

Molla Mizgin: Kıyamete kadar Kürtlüğün dersini Melayê Cizîrî gibi zatlardan alacağız

Irakçi: Avrupa üçlüsü, İran ile doğrudan müzakere yetkinliğini kaybetti

Putin'den ABD’ye Tomahawk uyarısı

Nepal'de yağmur kaynaklı felaketlerde 43 kişi hayatını kaybetti

İran parlamentosu ulusal para biriminden 4 sıfırın atılmasını onayladı

Gelen bir bilgiyi değerlendiren emniyet ekipleri, Ağrı'da narkotik operasyonu düzenledi

Libya açıklarında tekne patladı: 3 ölü

İşgal rejimi Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana 38 bin saldırı gerçekleştirdi

Suriye'de yeni yasama organı için oylama başladı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den "Gazze'ye destek yürüyüşüne katılım" çağrısı

Trump yönetimi tepkilere rağmen Chicago'ya 300 Ulusal Muhafız gönderecek

Gaziantep’te silah kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı

"7 Ekim'de Tüm Gelirler Gazze'ye" kampanyasının mimarı Karakoç: Karşılığını sadece Allah'tan bekliyoruz

Freni arızalanan kamyon 7 konteyner iş yerine çarptı

Gaziantep’te dron destekli trafik denetiminde 828 araca ceza uygulandı

Kim Jong-un: ABD bölgede askeri güçlerini artırırsa Kuzey Kore harekete geçecek

Altın yılın ilk 9 ayında rekor üstüne rekor kırdı

Nepal'deki heyelanlarda 14 kişi öldü, 8 kişi kayıp

New York’ta Gazze için sesler yükseliyor: İmha savaşına hayır!

Ensarullah, işgal altındaki Kudüs'teki siyonist hedeflere füze fırlattı

5 ülkeden kırmızı bültenle aranan 8 suçlu Türkiye’ye getirildi

Portekiz halkı, işgalin esir aldığı aktivistler için protesto düzenledi

Tarım Bakanlığından gıda denetimi: 22 ürün listeye eklendi

Otomobil ve minibüs çarpıştı: 9 yaralı

Güney Kore’de Gazze’ye destek gösterileri sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ege'de göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 ölü

Gazze'de can kaybı 67 bin 139'a yükseldi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Melayê Cizîrî ve seydalarımıza kulak vermeliyiz

Bakan Tekin: Eğitim süresiyle ilgili karar bu yıl içinde verilebilir

Rusya'dan Ukrayna'ya yoğun füze ve İHA saldırısı

Molla Mizgin: Kıyamete kadar Kürtlüğün dersini Melayê Cizîrî gibi zatlardan alacağız

Irakçi: Avrupa üçlüsü, İran ile doğrudan müzakere yetkinliğini kaybetti