• BIST 100

    11504,99%1,86
  • DOLAR

    41,38% 0,01
  • EURO

    48,77% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4953,02% 1,02
  • Ç. ALTIN

    8106,03% 0,95

Koltuğa oturan depremzede çocuk çiçek gibi Adıyaman istedi

23 Nisan 2024, Salı 14:50
23 Nisan 2024, Salı 14:50
Koltuğa oturan depremzede çocuk çiçek gibi Adıyaman istedi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Koltuğa oturan depremzede çocuk çiçek gibi Adıyaman istedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin koltuğuna Öykü Mina Işık oturdu. Işık, tozun ve enkazın olmadığı çiçek gibi bir Adıyaman için belediye birimlerine talimat verdi.
Borsa İstanbul 4’üncü sınıf öğrencisi Öykü Mina Işık, bir günlüğüne Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin makamına oturdu. Deprem nedeniyle Adıyaman’ın çok fazla yıkıma uğradığını ve insanların tamir olunamaz üzüntüler yaşadığını dile getiren minik Başkan, ilgili belediye birimlerine, bir an önce şehrin enkazdan temizlenmesi, enkaz kaldırma çalışmaları esnasında toz sorununun ortadan kaldırılması ve çiçek gibi bir Adıyaman talimatı verdi.
Depremin yaralarının bir an önce sarılacağını söyleyen Öykü Mina Işık, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bize armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve Başkanımız Abdurrahman Tutdere’ye çok teşekkür ediyorum. Bu depremde çok fazla yaralarımız oldu, çok fazla üzüldük. Yaralarımızın sarılacağına yürekten inanıyorum. Çocuklar için tiyatro ve spor salonu inşa etmek isterim. Yolların temizlenmesini isterim ve binaların sulanıp yıkılmasını istiyorum. Çünkü tozdan dolayı hepimiz hasta oluyoruz. Konteyner kentlerde yaşayan çocuklar için çok üzülüyorum, yağmurlarda çok fazla sıkıntı yaşıyorlar, tekrar onlar için ev yapılmasını istiyorum. Benim okulumun bahçesi çok büyük, zemin çok sert, düşünce yaralanıyoruz. Parklarda yapılan yumuşak zeminlerin yapılmasını istiyorum. Kaldırımın tertemiz olmasını ve çiçek gibi bir Adıyaman istiyorum. O depremden kalan üzüntüler yaşanmayacak, buna yürekten inanıyorum, tekrar güzel bir Adıyaman için çalışacağınıza eminim” diye konuştu.

Adıyaman’da en kısa sürede depremin izlerinin silineceği sözünü veren Tutdere, “Zorluklar dayanışma ile ortadan kalkar. Biz bu zorlukları bilerek ve halkımızın desteği ile geldik, hepinizin katkısı ile bu zorlukları aşacağız. Dediğiniz sorunlar bizim masamızda, gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Tabi ki kentimiz altyapısıyla, üstyapısıyla büyük bir tahribat içinde. Özellikle bu toz meselesi çok sıkıntılı. Bir taraftan da altyapıyı yapıyoruz. Şu anda şehrin içme suyunun yüzde 50’si yok oluyor. O nedenle su şebekesini yeniliyoruz. Bununla birlikte yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerini yapacağız, bir taraftan da üstyapıyı kısıtlı imkanlarla en azından eski haline getirmeye çalışıyoruz. Belediyemizin imkanları da kısıtlı ama diğer büyükşehir belediyelerimizin desteği ile kısa sürede bu sorunları çözeceğiz. Başkanımızın da dediği gibi şehrimizi kısa sürede depremin izlerinden; tozdan, molozdan kurtaracağız. Ondan sonra diğer adımları atacağız ama toz bizim önceliğimiz. Bunun kuralına uygun olarak yapılması noktasında gerekli tedbirleri aldık” diye konuştu.

Gaziantep'te park denetimlerinde aranan 2 şahıs yakalandı

İşgal saldırıları nedeniyle Gazze'de Rantisi ve Göz hastaneleri hizmet dışı kaldı

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve dolandırıcılık operasyonu

Diyarbakırlı kadınlardan Gazze ve Sumud için dayanışma çağrısı

Gaziantep'te uyuşturucu satışından aranan şahıs yakalandı

Zamanın tozlu raflarından: Eczacılığın tarihine tanıklık eden 5 bin parça

Ankara Balıkçılar Odası Başkanı Süslü: Taze balığın ilk durağı Ankara

Cizre’de başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

Mersin’de “Gazze İçin Sumud Filosuna Destek” programı yoğun katılımla gerçekleşti

Ömer Çelik'ten Cumhurbaşkanı Edoğan'ı, işgalci Netanyahu ile kıyaslayan TV'ye tepki

MESOB Başkanı Keskin: Ahilik kültürü bize dayanışmayı, paylaşmayı ve hakkaniyeti öğütler

Esnaf Dicle EDAŞ’tan şikâyetçi: Sayaçlar güvensiz noktalarda ve faturalar 5-6 kat arttı

İngiltere'de elçilik binasına Filistin bayrağı çekildi

Malatya'da hafızlığını tamamlayan 8 hafizeye taç giydirildi

Belediye Başkanı Geçit: Aile kurumunu güçlendiren etkinlikleri destekliyoruz

Siirt’te hastane önünde trafik kazası: Otomobilin çarptığı motosikletli yaralandı

Yüzlerce siyonist yerleşimci, işgal kuvvetlerinin yoğun koruması altında Mescid-İ Aksa’yı bastı

Suriye'de 5 binden fazla Filistinli hâlâ kayıp

Tusk, işgalci rejimin Gazze'deki eylemlerinin suç olduğunu vurguladı

Bakan Uraloğlu, selin vurduğu Artvin'de

Umut Kervan'ından sosyal market alışveriş kartıyla Bursa'da yüzlerce aileye yardım

Beşeveler Mahallesi sakinleri 35 yıldır bekliyorlar: Ne tapu var, ne muhatap!

Oskar Holding enerji şirketi iflas etti

İşgalcilerden Kudüs'te yeni tehcir planı: 300'den fazla Filistinli evlerinden edilmek isteniyor

Uzmanlardan uyarı: Siber saldırı daha büyük bir operasyonun provası olabilir

Gözü sık sık ovuşturmak görme kaybına yol açabilir

Yıldız Kent site sakinleri: 3 aydan beri suyumuz yok, sürekli satın almak zorunda kalıyoruz

Libya'dan "Ömer Muhtar" gemisi Filistin için yola çıktı

Bir buçuk yıllık öksürüğün sebebi kabak çekirdeği çıktı

İşgalciler Beytullahim'in Husan köyünde 300 dönüm araziyi tahrip etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te park denetimlerinde aranan 2 şahıs yakalandı

İşgal saldırıları nedeniyle Gazze'de Rantisi ve Göz hastaneleri hizmet dışı kaldı

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve dolandırıcılık operasyonu

Diyarbakırlı kadınlardan Gazze ve Sumud için dayanışma çağrısı

Gaziantep'te uyuşturucu satışından aranan şahıs yakalandı

Zamanın tozlu raflarından: Eczacılığın tarihine tanıklık eden 5 bin parça

Ankara Balıkçılar Odası Başkanı Süslü: Taze balığın ilk durağı Ankara