• BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,97% 0,01
  • EURO

    48,78% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5452,27% -2,06
  • Ç. ALTIN

    9333,62% -3,82

Konteynerler Bursa’dan yola çıktı

12 Şubat 2023, Pazar 15:15
12 Şubat 2023, Pazar 15:15
Konteynerler Bursa’dan yola çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Konteynerler Bursa’dan yola çıktı

Afet bölgesinde gerek arama kurtarma gerekse de sosyal yaşama destek faaliyetlerini aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’teki Dünya Göçebe Oyunları’nda sporcuların konakladığı 56 konteyneri deprem bölgesine gönderdi.
Türkiye’yi yasa boğan depremlerin hemen ardından Bursa’da büyük bir seferberlik başlatan Büyükşehir Belediyesi’nin deprem yaralarını sarma çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma faaliyetlerinin yanında, içme suyu hatlarının iyileştirilmesi, hasarlı yolların bakımı ve enkaz kaldırma çalışmalarının yanında, bölgedeki konaklama sorununun çözümü için de devreye girdi. Depremin ilk gününden buyana Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bizzat sahada çalışan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla İznik ilçesinde bulunan konteynerler, deprem mağdurlarının konaklaması için Kahramanmaraş’a gönderildi.
Dünya Göçebe Oyunları Komitesi tarafından bu yıl İznik İlçesi’nde 4 gün boyunca 13 branşta 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcuyu ağırlayan konteynerler, depremzedeler için geçici de olsa sıcak bir yuvaya dönüşecek. Her birinde 6 yatak ve 3 dolabın bulunduğu 56 konteyner, vinçlerle tırlara yüklenip yıla çıkarıldı.
Büyükşehir her yerde
Depremin hemen ardından başlatılan seferberlikler ihtiyaçlar çerçevesinde ilgili tüm birimlerini bölgeye gönderen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaraları sarma çalışmaları da kesintisiz sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, halen 622 personel, 102 iş makinesi, 76 araç ve 22 arama kurtarma aracıyla bölgede canla başla çalışıyor. BUSKİ’nin 2 adet su tankeri, 2 adet vidanjör, 10 arıza bakım onarım ekibi ve hasar tespiti için görevlendirdiği 10 mühendisle Kahramanmaraş’ta sürdürdüğü çalışmalarda önemli mesafe aldı. Önceliği sağlıklı içme suyu teminine veren BUSKİ, depremde hasar gören içme suyu hatlarını bir bir yeniliyor.
Yollara Büyükşehir imzası
Depremde hasar gören yollar nedeniyle aksayan ulaşım, önemli bir sorun olarak ortaya çıkarken, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri de gece gündüz demeden yollardaki çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak Gaziantep’in Nurdağı ilçesine yönlendiren ekipler, Balıkalan Mahallesi bağlantı yolundaki çalışmaları tamamlarken, aynı zamanda enkaz kaldırma çalışmalarına da iş makineleriyle destek veriyor.
Başkan Aktaş, Hatay’da
Bu arada Bursa Valisi Yakup Canbolat ile birlikte Gaziantep’e koordinasyon için görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki çalışmalarının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Hatay’da görevlendirildi. İslahiye ve Nurdağı’nda gece gündüz demeden gerek yardımların sağlıklı bir şekilde ulaştırılması, gerekse de arama kurtarma ve sosyal yaşama destek çalışmalarıyla başarılı bir performans ortaya koyan Başkan Aktaş, gece Hatay’a hareket etti.
Dua ve desteklerinizi esirgemeyin
Başkan Aktaş, Hatay yolunda yaptığı açıklamada, depremden kısa bir süre sonra İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle geldiği Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaraları sarmak için canla başla çalıştıklarının altını çizdi. Çalışmaların bölgede halen devam ettiğini ve önemli bir mesafe alındığını kaydeden Başkan Aktaş, “An itibariyle bakanlığımızın talimatıyla Hatay’a yola çıktık. Orada da çalışmalara katkı vereceğiz. Bursalı hayırseverlere ve kurum çalışanlarıma güveniyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bakanlarıyla, kurumlarıyla, askeriyle, polisiyle, belediyeleriyle, STK’larıyla devlet millet el ele sarılacağız, yaraları saracağız. Dualarınızı ve desteklerinizi depremzedelerden esirgemeyin” diye konuştu.
[gallery ids=',109119,109120,109121']

Diyarbakır Umut Kervanı ihtiyaç sahiplerinin yararına kermes açtı

UNRWA: Gazze 61 milyon ton enkazla kaplandı

Malatya'da Ücretsiz LGS VE YKS kurslarına yoğun ilgi

Yapay zekâ çağında pazarlama nasıl yapılmalı?

Aksaray’da feci kaza: Üç kardeş hayatını kaybetti

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

İşgal güçlerinden Batı Şeria’da baskın, yıkım ve alıkoyma dalgası

Yapay zeka entegrasyonlu dronlar yer altındaki kaçak trafoları tespit etti

Batman-Diyarbakır Karayolu'nda tır kazası: 1 yaralı

Gaziantep'te 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Tunus açıklarında göçmen faciası: En az 40 ölü

Yeşilyurt Belediyesi asfaltlama çalışmalarına hız verdi

Malatya'da "Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı" yenileniyor

Gaziantep’te 73 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Gaziantep'te ruhsatsız silah ve kumar operasyonu: 4 gözaltı

Tunceli'de kaya parçası faciasından son anda kurtuldu

Adana’da suç şebekesine operasyon

Madenden tezgâha: 40 yaşında köşkerliğe başladı, şimdi ustalara taş çıkartıyor

Bingöl’de seyir halindeki araç alev aldı

HAMAS: Ben Gvir’in tutuklulara yönelik tehditleri, işgalcinin faşist zihniyetinin göstergesidir

Meta, WhatsApp’ta genel amaçlı yapay zeka sohbet botlarını yasakladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan "O'nu Oku O'nu Yaşa" siyer yarışması daveti

Küçük yüreklerden büyük umut

“Narkokapan-Konya” operasyonunda 424 tutuklama

Tunus açıklarında göçmen teknesi battı: 40 ölü

Şanlıurfa’da "Dünya Osteoporoz Günü"nde farkındalık çağrısı

"Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kurulu Yönergesi" yayımlandı

Su böceklerinin gizli mekanizması, arama-kurtarma robotlarına ilham verdi

Brent petrol 64,37 dolara yükseldi

Batman'da fuar sevinci: 400 bin ziyaretçi, 30 milyonluk alışveriş

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır Umut Kervanı ihtiyaç sahiplerinin yararına kermes açtı

UNRWA: Gazze 61 milyon ton enkazla kaplandı

Malatya'da Ücretsiz LGS VE YKS kurslarına yoğun ilgi

Yapay zekâ çağında pazarlama nasıl yapılmalı?

Aksaray’da feci kaza: Üç kardeş hayatını kaybetti

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

İşgal güçlerinden Batı Şeria’da baskın, yıkım ve alıkoyma dalgası