GÜNDEM 15.02.2023 13:30:24 0

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri Hatay’a 305 tır yardım gönderdi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri Hatay’a 305 tır yardım gönderdi
Haberi Sesli Oku

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri Hatay’a 305 tır yardım gönderdi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin koordinasyonunda depremin en çok etkilediği Hatay’a 305 tır insani yardım malzemesi gönderildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tüm imkanlarıyla Hatay için seferber olmuş durumda. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin tüm ülkeyi yasa boğduğunu, ilk günden itibaren Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak Hatay’da 738 araç ve 2 bin 692 personelle depremin yaralarını sarmak için canla başla gayret ettiklerini söyledi. Arama kurtarma, içme suyu temini, mobil mutfak, yardımların koordinasyonu başta olmak üzere deprem bölgesine Konya olarak tüm imkânları seferber ettiklerini kaydeden Başkan Altay, “Bir taraftan da depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına ilçe belediyelerimizle koordineli şekilde çalışıyoruz. Hemşehrilerimiz de yardımlarını belirlediğimiz noktalara yapıyor. Şu ana kadar; gıdadan ilaca, hijyen malzemelerinden kıyafete, ısınma araçlarından oyuncaklara kadar içerisinde birçok yardım malzemesinin yer aldığı 305 tır yardım malzemesini Hatay’a ulaştırdık” diye konuştu.
Bunun yanı sıra Konya’daki odaların, sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin de münferit olarak hazırladıkları yüzlerce yardım tırının da deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştığını kaydeden Başkan Altay, “Bu yardım TIR’ları Hatay’da oluşturduğumuz lojistik merkezlerimizde toplanıyor. Orada ihtiyaçlara göre koordineli şekilde ilçelere ve mahallelere sevk ediyoruz. Yardım gönderen tüm hemşehrilerimizden ve sebep olan tüm kuruluşlarımızdan ve hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Depremde mağdur olan kardeşlerimizin mağduriyetini gidermek için çalışmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.
[gallery ids=',119551,119552,119553,119554']

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Siyonist rejim Gazze’de bir evi vurdu: 5'i aynı aileden 7 şehit

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Baraka’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Yemen, Amerikan MQ-9 SİHA’sını vurdu

Yükleniyor