• BIST 100

    16729,64%-1,45
  • DOLAR

    43,87% 0,07
  • EURO

    51,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    7300,76% 0,30
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03

Konya Büyükşehir tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde

09 Şubat 2023, Perşembe 14:10
09 Şubat 2023, Perşembe 14:10
Konya Büyükşehir tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Konya Büyükşehir tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde

Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan depremin hemen ardından Hatay’a giderek çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya olarak tüm imkanımızla buradayız” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin hemen ardından ulaştığı Hatay’da arama kurtarma, yardım, destek ve koordinasyon çalışmalarına devam ediyor. Depremin ilk günü Konya Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte Hatay’a giden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgede Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 492 araç ve 1.820 personelle hizmet verdiğini belirtti. Bölgedeki tüm ekiplerin canla başla mücadele ederek kurtarma faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Başkan Altay, Konya’dan gönderilen yardımların da bölgeye ulaştırıldığını söyledi. Başkan Altay, “Konya’dan gelen yardım paketleri Hataylı kardeşlerimize ulaşıyor. Konya ve Hatay arasında sayısız kardeşlik köprüsü kuruluyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

'Konya Büyükşehir bölgenin temiz su ihtiyacını sağlıyor'
Ülkemizi yasa boğan deprem sonrası bölgede iş makinaları, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme gibi desteklerinin yanında temiz içme ve kullanma suyu ihtiyacını da karşıladıklarını kaydeden Başkan Altay, “Hatay’da arama kurtarma, lojistik, ihtiyaç temini gibi hususların yanında şehre devamlı temiz su sağlamak için de ekiplerimiz yoğun gayret sarf etti. Hem şehre hem hastaneye suyu ulaştırdık. İskenderun’a temiz su sağladık. Burada yardım faaliyetlerine katılan belediyelere ve kurumlara temiz su sağlıyoruz. Yine AFAD ekipleri için jeneratör kurduk. Hem Konya belediyeleri hem Konya halkı olarak tüm imkanımızla ilk günden beri buradayız. Bir ve beraber olursak tüm zorlukları aşarız” ifadelerini kullandı.

Konya Ekipleri 154 kişiyi enkazdan sağ kurtardı
Depremin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgesinde canhıraş çalışan Konya Büyükşehir Belediyesi, bir canı daha enkazdan sağ çıkarabilmek ve hayata tutunabilenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir mücadele veriyor. Depremin 80. saatine kadar 154 kişiyi canlı olarak enkazdan kurtardı. Konya Büyükşehir ve ilçe belediyeleri 1.820 personel, 492 araç ve 129 jeneratörle depremzedelere umut olmayı sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’a telefonların şarj edilmesi maksadıyla gönderilen Solar Mobil Şarj İstasyonu, hayati bir misyon üstlendi. Cep telefonu şarjı için üretilen cihaz, hava makinesine ihtiyaç duyan bir vatandaşın hava makinesine enerji sağladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Karınca misali hikâyesini bilirsiniz. Hatay’da hava makinesine ihtiyaç duyan bir vatandaşımızın imdadına Solar Mobil Şarj İstasyonumuz yetişti. Yardımın küçüğü büyüğü olmaz, karınca misali niyeti olur. Telefon şarjı için üretildi, hayat kurtardı. Umudumuzu hiç kaybetmeden son ana kadar amacımız kurtarma” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',96054,96055,96056']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kur'an şehidi Nesim Demirtaş kabri başında yad edildi

Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Özgürlük adı altında ahlaki çöküşe göz yummak sorumsuzluktur

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı nedeniyle Meclis'te anma programı düzenlendi

Marmaray’da Ramazana özel ek sefer

Konya'da "Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi"

Türkiye, Avrupa’da zirvede: Hava trafiğinde tarihi seviyeye ulaştı

Gaziantep'te öğrenciler her gün birlikte mukabele okuyor

Bilecik’te narkotik operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da marketlere Ramazan denetimleri

İstanbul’da kuvvetli rüzgar ve yer yer kar uyarısı

Cedit kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi

İftar sonrası tatlı tüketimine dikkat

Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 10 şüpheli yakalandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malaya eskisinden çok daha güzel olacak

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun: 5 kişi tutuklandı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş Batman'da

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Ulaşımla ilgili önemli çalışmalarımız olacak

Sumud ve Özgürlük Filosu yeniden yola çıkıyor

Öter: TMO'nun elindeki buğdayı satışa çıkarması tüketiciye bir katkısı olmadı

Batman'da İslam şehitleri resim sergisi açıldı

Mersin’de trafik denetimi gerçekleştirildi

Bursa'da 4 kuşaktır devam eden Ramazan helvası geleneği

Meteorolojiden Malatya için kar yağışı uyarısı

Siyonist barbarlık: 15 sağlık görevlisine 900’den fazla kurşun yağdırmışlar

19 özel okul hakkında "fahiş fiyat" soruşturması

100 milyon dolarlık soygundan aylar sonra Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifa etti

Malatya'da kuyumcu soygunu girişimi ile ilgili 3 kişi tutuklandı

Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı

Battalgazi Belediyesi'nden alt serim çalışması yaptı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kur'an şehidi Nesim Demirtaş kabri başında yad edildi

Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Özgürlük adı altında ahlaki çöküşe göz yummak sorumsuzluktur

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı nedeniyle Meclis'te anma programı düzenlendi

Marmaray’da Ramazana özel ek sefer

Konya'da "Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi"

Türkiye, Avrupa’da zirvede: Hava trafiğinde tarihi seviyeye ulaştı