• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Konya Büyükşehir tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde

GÜNDEM 9.02.2023 14:10:08 0
Konya Büyükşehir tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde

Konya Büyükşehir tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde

Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan depremin hemen ardından Hatay’a giderek çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya olarak tüm imkanımızla buradayız” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin hemen ardından ulaştığı Hatay’da arama kurtarma, yardım, destek ve koordinasyon çalışmalarına devam ediyor. Depremin ilk günü Konya Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte Hatay’a giden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgede Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 492 araç ve 1.820 personelle hizmet verdiğini belirtti. Bölgedeki tüm ekiplerin canla başla mücadele ederek kurtarma faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Başkan Altay, Konya’dan gönderilen yardımların da bölgeye ulaştırıldığını söyledi. Başkan Altay, “Konya’dan gelen yardım paketleri Hataylı kardeşlerimize ulaşıyor. Konya ve Hatay arasında sayısız kardeşlik köprüsü kuruluyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

'Konya Büyükşehir bölgenin temiz su ihtiyacını sağlıyor'
Ülkemizi yasa boğan deprem sonrası bölgede iş makinaları, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme gibi desteklerinin yanında temiz içme ve kullanma suyu ihtiyacını da karşıladıklarını kaydeden Başkan Altay, “Hatay’da arama kurtarma, lojistik, ihtiyaç temini gibi hususların yanında şehre devamlı temiz su sağlamak için de ekiplerimiz yoğun gayret sarf etti. Hem şehre hem hastaneye suyu ulaştırdık. İskenderun’a temiz su sağladık. Burada yardım faaliyetlerine katılan belediyelere ve kurumlara temiz su sağlıyoruz. Yine AFAD ekipleri için jeneratör kurduk. Hem Konya belediyeleri hem Konya halkı olarak tüm imkanımızla ilk günden beri buradayız. Bir ve beraber olursak tüm zorlukları aşarız” ifadelerini kullandı.

Konya Ekipleri 154 kişiyi enkazdan sağ kurtardı
Depremin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgesinde canhıraş çalışan Konya Büyükşehir Belediyesi, bir canı daha enkazdan sağ çıkarabilmek ve hayata tutunabilenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir mücadele veriyor. Depremin 80. saatine kadar 154 kişiyi canlı olarak enkazdan kurtardı. Konya Büyükşehir ve ilçe belediyeleri 1.820 personel, 492 araç ve 129 jeneratörle depremzedelere umut olmayı sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’a telefonların şarj edilmesi maksadıyla gönderilen Solar Mobil Şarj İstasyonu, hayati bir misyon üstlendi. Cep telefonu şarjı için üretilen cihaz, hava makinesine ihtiyaç duyan bir vatandaşın hava makinesine enerji sağladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Karınca misali hikâyesini bilirsiniz. Hatay’da hava makinesine ihtiyaç duyan bir vatandaşımızın imdadına Solar Mobil Şarj İstasyonumuz yetişti. Yardımın küçüğü büyüğü olmaz, karınca misali niyeti olur. Telefon şarjı için üretildi, hayat kurtardı. Umudumuzu hiç kaybetmeden son ana kadar amacımız kurtarma” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',96054,96055,96056']

ABD'de 3 kişiyi taşıyan küçük bir uçak düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

HÜDA PAR'ın merhum Malatya İl Başkanı Dönmezer vefatının sene-i devriyesinde yad edildi

Şanlıurfa'da feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Ukrayna'ya 21 milyar euro askeri yardım

UNRWA: Gazze'de durum daha da kötüye gidiyor

Filistin'e Yürüyüş Platformu'ndan "Mersin Limanı’ndaki sevkiyatı durdurun" çağrısı

Bingöl'de dağ muzu tezgâhlarda yerini aldı

Beton mikseri şarampole devrildi: 2 yaralı

Hafif ticari araç kontrolden çıkarak yola savruldu: 2 yaralı

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda 13 bin 362 yolcuya hizmet verildi

Bingöl'de "kasten öldürme" suçundan aranan şahıs yakalandı

Şırnak'ta ticari araç takla attı: 1 yaralı

Gazze için birlik çağrısı: Zulme son vermek için vahdet şart

Ankaralılar Refah Sınır Kapısı’nın açılması için Mısır Büyükelçiliği önünde buluştu

Trump’tan tarife politikası mesajı

Batman'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 84 kişi öldü

İki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

ASİM Başkanı Eraslan: Festival ve karnaval gibi etkinlikler toplumsal değerlere ters düşüyor

Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu

Şanlıurfa'dan TÜBİTAK'ta rekor başarı

TOKİ şantiye alanında işçilerin kaldığı koğuşlarda yangın

Belediye Başkanı Geçit: Yeşiltepe'nin gelişimi ilçemizin geleceği açısından önem arz ediyor

Harran Üniversitesi'nden parkinson hastalığına farkındalık çağrısı!

Şanlıurfa’da 123 minik öğrenci Kur’an’a geçmenin sevincini yaşadı

Şanlıurfa’da Gazze için dört dilde dua programı düzenlendi

Battalgazi Belediyesi'nden 3 kilometrelik yol iyileştirmesi

Sanayi esnafı çırak bulamamaktan dert yanıyor

ASİM’den Portakal Çiçeği Karnavalı’na tepki: Gazze'de soykırım varken eğlenceye göz yumulamaz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ