• BIST 100

    15780,19%-0,18
  • DOLAR

    44,47% 0,11
  • EURO

    51,20% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6481,12% 0,99
  • Ç. ALTIN

    10645,44% 0,00

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Temsilcisi Ceylan'dan “Gazze’ye İnsani Koridor” çağrısı

05 Ağustos 2025, Salı 22:46
05 Ağustos 2025, Salı 22:46
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Temsilcisi Ceylan
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Temsilcisi Fatih Ceylan, Türkiye’nin yedi bölgesinden STK temsilcilerinin Ankara’da buluştuğunu belirterek, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak yürüyüşe tüm halkı davet etti.

Türkiye’nin yedi bölgesinden sivil toplum platformları, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek ve TBMM’ye insani koridor açılması çağrısı yapmak için Ankara’da bir araya geldi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Temsilcisi Fatih Ceylan, konu hakkında İLKHA'ya yaptğı açıklamada, "Sivil toplum kuruluşları platformu olarak Konya adına Ankara'dayım. Ülkemizin yedi bölgesinden, yedi ayrı bölgenin sivil toplum kuruluşlarından ve sivil toplum kuruluşu platformlarından bir araya gelerek Ankara’ya, ülkemizin yönetim merkezine, millet meclisimize geldik. 10 Ağustos Pazar günü Türkiye’nin her yerinden otobüslerle Ankara’ya, Meclis'e; Meclis'ten Gazze’ye bir 'insani koridor' çağrısı yapmak üzere buradayız. Bu çağrımızı birçok partinin milletvekillerinin belki tüm partilerimizin diyebiliriz katılımıyla Ankara’da, Meclis'imizde yaptık. Buradan tüm ülkemize sesleniyoruz: Gazze gönüllülerini, Filistin sevdalılarını, 'İnsanlık adına bir şey yapmak istiyorum.' diyen herkesi; herhangi bir siyasi parti, görüş, sivil toplum kuruluşu, dernek ya da vakıf ayrımı yapmadan, insani hassasiyette asgari müşterekte buluşmak üzere Ankara’da bir arada olmaya davet ediyoruz. Bunun için buradayız." şeklinde belirtti.

Ceylan, "Gazze’de yaşanan zulüm, insanlık tarihinin utancıdır; insanlık için bir utançtır. israilin yaptığı bu zulüm; bugün Gazze’de, dün Doğu Türkistan’da ya da dünyanın başka bir yerinde gerçekleşmiş olsun, bu zulümlere başkaldırmak, itiraz etmek; insanlığımızın ve Müslümanlığın bize tarihsel ve coğrafi olarak yüklemiş olduğu sorumluluğun bir parçasıdır. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. İnsani hassasiyetlerimizle buradayız. İslami hassasiyetlerimizle buradayız. Bunun için buradayız. Açlıktan insanların öldüğü, abluka altında kapalı duvarlar ardında bir yudum suya, bir parça ekmeğe muhtaç kalındığı; bir yandan bombardımanın, bir yandan zulmün kol gezdiği; aynı zamanda açlığın, sefaletin, yokluğun pençesinde boğuşan insanlara yardım elimizi uzatmak için buradayız. Gazze’ye sesimizi duyurmak, Gazze’ye elimizi uzatmak, insani koridorun açılmasını sağlamak istiyoruz. Rabbim bize bu lütfu verirse, bize yardım ederse; inşallah biz de insani koridorun açılması için mücadele edeceğiz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır’da otomobil tıra arkadan çarptı: 2 yaralı

Van’da 20 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da ruhsatsız silah operasyonu

Diyarbakır’da öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 13 yaralı

Radar izini azaltacak yeni nesil malzeme geliştiriliyor

İran: ABD askerleri Basra Körfezi'ndeki köpekbalıklarına yem olacak

Batı Şeria'da 21 bini aşkın ihlal: Saldırıların merkezinde Yahudi çeteler var

Ankara merkezli 22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 29 tutuklama

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Altın yön arayışında: Ons ve gram altın bugün ne kadar?

Şanlıurfa’da tanker ile otomobil çarpıştı: Bir ölü, 5 yaralı

Şırnak'ta sel: Araçlarda mahsur kalanlar kurtarıldı

Fırtına deniz ulaşımını vurdu: İDO ve BUDO'da çok sayıda sefer iptal

Trump'tan yine tehdit: İran'ın petrolünü ve uranyumunu ele geçirebiliriz

18 il için "sarı" kodlu uyarı: Sağanak, kar ve fırtına bekleniyor

Gazze'de ateşkese rağmen katliam sürüyor: 2 şehit

Siyonist rejim ve ABD'den kirli saldırı: İran ve Lübnan'da sivil altyapı hedef alınıyor

İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: ABD üsleri ve işgal hedefleri vuruldu

Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir

Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti

Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu

Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi

COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi

Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu

ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı

Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’da otomobil tıra arkadan çarptı: 2 yaralı

Van’da 20 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da ruhsatsız silah operasyonu

Diyarbakır’da öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 13 yaralı

Radar izini azaltacak yeni nesil malzeme geliştiriliyor

İran: ABD askerleri Basra Körfezi'ndeki köpekbalıklarına yem olacak

Batı Şeria'da 21 bini aşkın ihlal: Saldırıların merkezinde Yahudi çeteler var