• BIST 100

    11018,75%-0,27
  • DOLAR

    41,58% -0,01
  • EURO

    48,84% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5175,11% 0,97
  • Ç. ALTIN

    8351,72% 0,00

Konya'da hafızlık merasimi: Bin 255 öğrenci icazet aldı

19 Haziran 2025, Perşembe 12:06
19 Haziran 2025, Perşembe 12:06
Konya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Konya Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen icazet merasiminde, çeşitli kurslarda hafızlık eğitimi alarak mezun olan 460'ı bayan, 795'i erkek olmak üzere bin 255 öğrenciye icazet belgeleri takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen merasimde; Konya Valisi İbrahim Akın, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de hazır bulundu.

Ailelerin ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Nihai hedef Kur'an'a göre tanzim edilmiş bir hayattır. Çünkü Kur'an bizim hayat rehberimizdir. Onu hayatımıza rehber edersek Rabbimizin huzuruna alnımız ak, yüzümüz pak olarak ulaşırız." dedi.

"Bundan daha hayırlı merasim yok"

Gerçekleştirilen merasim nedeniyle büyük sevinç yaşadıklarını belirten Erbaş, "Sevgili Peygamberimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem), 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir' buyuruyor. Bu Hadisi Şerife dayanarak diyoruz ki, Kur'an'ın öğrenildiği, öğretildiği eğitim sonunda yapılan merasim, en hayırlı merasimdir. Bundan daha hayırlısı yoktur. Hafızlarımızı, hafızlarımızın annelerini, babalarını ve hocalarını tebrik ediyorum. Ne büyük bir işi başardınız." diye konuştu.

"Hedef Kur'an'a göre tanzim edilmiş bir hayattır"

Şüphesiz mutlaka Kur'an-ı biz indirdik ve onun muhafızı biziz" ayetini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Erbaş, "Yüce Rabbimiz Kur'an'ın hafızı ve muhafızı olduğunu ayet-i kerimede bizlere öğretiyor. Kim vasıtasıyla? Hafızlarımız vasıtasıyla. Burada büyük bir müjde vardır. Allah, Kur'an’ı iki yolla muhafaza eder. Bunlardan birisi hafızlarımız, diğerleri de vahiy katiplerimiz. Kur'an-ı hıfz edip okumak, öğrenmek, ezberlemek, Kur'an-ı yaşamaya giden bir yoldur. Nihai hedef Kur'an'a göre tanzim edilmiş bir hayattır. Çünkü Kur'an bizim hayat rehberimizdir. Onu hayatımıza rehber edersek Rabbimizin huzuruna alnımız ak, yüzümüz pak olarak ulaşırız." şeklinde konuştu.

"İnsanları Kur'an ile hakka davet etmek zorundayız"

Hayatını hafızlığa vakfedenlerin Yüce Allah tarafından mükâfatlandırılacağına dikkati çeken Başkan Erbaş, "Kur'an-ı Kerim insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiş bir kitaptır. Bundan 14 asır önce insanlığın Kur'an'a karanlıklardan, cehaletten, aydınlığa, nura çıkmak için ne kadar ihtiyacı var idiyse bugün ondan daha fazla ihtiyacı var. O yüzden elimizde Kur'an, kalbimizde iman, insanları Kur'an ile hakka davet etmek zorundayız. İyiliğe davet etmek zorundayız. Hayra çağırmak zorundayız. Kötülüklerden men etmek zorundayız. Bu vazifeyi Cenab-ı Hak bizlere verdi. Allah bize, 'İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden, bir ümmet ve topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erecek olanlar bunlardır' buyuruyor. O yüzden Rabbimize söz veriyoruz. Bütün hafızlarımız, hocalarımız ve peygamber varisleri olarak söz veriyoruz… Ömrümüz boyunca son nefesimize kadar Peygamber Efendimizin Arafat'ta, Veda Hutbesinde bize emanet ettiği Kur'an ve sünnetle insanları hayra çağıracağımıza, iyiliği emredeceğimize, kötülükten men edeceğimize söz veriyoruz. Sözümüzü tutmamızı bizlere nasip eyle Allah'ım." dedi.

Program, Başkan Erbaş'ın hafızlara belgelerini takdim etmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Siyonist rejim Gazze'yi yoğun şekilde bombalıyor: Çok sayıda şehit ve yaralı

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada 16 şüpheli gözaltına alındı

Gazze'de katliam ABD'nin siyonist rejime desteği eşliğinde 725'inci gününde

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 35 gözaltı

İslami STK'lardan Sumud Filosuna destek

Mısır ve Katar, Trump'ın Gazze planını HAMAS’a iletti iddiası

ABD Adalet Bakanlığı, Filistin yanlısı örgütler ve göstericilere dava açtı

Kayseri’de bahis operasyonu: 11 tutuklama

Ons ve gram altın zirve seviyelerde

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Ali Yerlikaya: Yurtdışındaki 9 zanlı kırmızı bültenle getirildi

ABD'de kamuoyu araştırması: Siyonist rejime destek büyük ölçüde azaldı

Merdavi: Trump'ın planı siyonist rejimin hedeflerine uygun

Gazze'de şehitlerin cesetleri sokaklarda köpekler tarafından parçalanıyor

Gazze direnişinden işgalcilere darbe: En az 2 ölü, 11 yaralı

İspanya, ABD'nin siyonist rejime silah sevkiyatını engelledi

Şifa Hastanesi kuşatma tehlikesiyle karşı karşıya

Saraçhane'de "Sumud Kararlılık Nöbeti" başladı

İslami Cihad: Trump'ın Gazze planı, israilin saldırılarına devam edebilmesi için bir formüldür

Bakan Fidan Suudi Arabistan, Katar ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü

Tanju Özcan’a yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Otobüs ile motosiklet çarpıştı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın sunduğu Gazze planına ilişkin açıklama

Tunceli’de trafik kazası: 5 yaralı

Beyaz Saray, Trump'ın Gazze'ye yönelik saldırıları sona erdirme planının ayrıntılarını paylaştı

İşgalci Netanyahu, Katar'dan özür diledi

Mardin’de bir kişinin öldüğü silahlı kavgada 2 şahıs tutuklandı

İşgal medyası, direniş pususunda siyonist askerlerin öldüğünü aktardı

Ankara’da feci kaza: Otomobil tankere çarptı, 3 ölü 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim Gazze'yi yoğun şekilde bombalıyor: Çok sayıda şehit ve yaralı

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada 16 şüpheli gözaltına alındı

Gazze'de katliam ABD'nin siyonist rejime desteği eşliğinde 725'inci gününde

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 35 gözaltı

İslami STK'lardan Sumud Filosuna destek

Mısır ve Katar, Trump'ın Gazze planını HAMAS’a iletti iddiası

ABD Adalet Bakanlığı, Filistin yanlısı örgütler ve göstericilere dava açtı