15349,56%0,62
43,27% 0,22
50,24% -0,02
6401,25% 0,12
10384,03% 0,36
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan Ayı’nın manevi atmosferini çocuklara küçük yaşta hissettirmek amacıyla geleneksel hale getirilen “İlk Oruç Hediyesi” uygulamasının bu yıl da devam edeceğini açıkladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen uygulama kapsamında, ilk kez oruç tutma heyecanı yaşayan 7, 8 ve 9 yaşındaki çocuklar çeşitli hediyelerle sevindirilecek. Ramazan öncesinde teslim edilecek hediyelerle çocukların bu özel ibadete teşvik edilmesi ve Ramazan bilincinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Ramazan Ayı’nın sabır, paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna dikkat çeken Altay, uygulamanın çocukların manevi gelişimine katkı sunduğunu belirterek, ilk oruç sevincini yaşayan çocukların bu anlamlı süreci hatıra olarak saklayacakları hediyelerle karşılayacaklarını ifade etti.
İlk oruç hediyesi için başvurular, “ilkoruc.konya.bel.tr” adresi üzerinden 2 Şubat tarihine kadar yapılabilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından hediyelerin, 9–18 Şubat tarihleri arasında KOMEK ve Bilgehaneler aracılığıyla dağıtılması planlanıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, söz konusu uygulamayla Ramazan geleneğini yaşatmayı ve çocukların bu özel ayı sevinçle karşılamasını amaçlıyor. (İLKHA)