• BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Körfez ülkelerine ziyaretlerin ekonomiye katkısı büyük olacak

20 Temmuz 2023, Perşembe 01:15
20 Temmuz 2023, Perşembe 01:15
Körfez ülkelerine ziyaretlerin ekonomiye katkısı büyük olacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Körfez ülkelerine ziyaretlerin ekonomiye katkısı büyük olacak

17-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde heyette yer alan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri Türkiye’nin bütün sektörleri için en önemli pazardır, ziyaretlerimizin ülkemize önemli dönüşler yapacağına inanıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet Körfez Ülkelerine yönelik 17-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönelik gerçekleştirilen resmi ziyaretlerini tamamladı. Resmi heyette yer alan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu gerçekleştirilen ziyaretlerin verimli geçtiğini ifade ederek birçok sektör için olduğu gibi hububat bakliyat ve mamulleri sektörü için de Ortadoğu ülkelerinin en önemli pazarlar olduğunu ifade ederek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Körfez Ülkelerine yönelik gerçekleştirilen ve verimli geçen ziyaretlerin ülke ekonomimize çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bizler de Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörü olarak Körfez Ülkelerine yönelik gerçekleştirilen bu önemli ziyaretlere TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanımız Ahmet Tiryakioğlu ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Acar ile birlikte katıldık. Ziyaret ettiğimiz ülkelerdeki iş insanlarıyla karşılıklı görüşmeler yaparak bölgeye gerçekleştirilen ihracatımızın arttırılmasına yönelik temaslarda bulunduk” ifadelerini kullandı.
Körfez Ülkelerine İhracatımız Önemli Oranda Artış Bekliyoruz
2023 yılının ilk altı aylık sürecinde Hububat sektörümüzden Türkiye genelinden Ortadoğu ülkelerine yönelik gerçekleştirilen 2 milyar dolarlık ihracatın 791 milyon 692 bin dolarlık bölümünün Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri tarafından ihraç edildiğine de dikkat çeken Başkan Celal Kadooğlu yaptığı değerlendirmede “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen ziyaretler çerçevesinde gittiğimiz Suudi Arabistan’a 2023 yılının ilk altı aylık sürecinde Bölgemizden 34 milyon 260 bin dolarlık, Birleşik Arap Emirliklerine 14 milyon 740 bin dolarlık ve Katar’a ilk altı ayda 7 milyon 651 bin dolarlık sektörümüz iştigal alanına giren ürünlerden ihracat gerçekleştirilmiştir. Elbette Ortadoğu’nun en önemli ülkeleri arasında yer alan bu ülkelere yönelik ihracatımızın yapılan ziyaretlerin ardından katlanarak artacağına inancımız sonsuzdur. Körfez ülkelerine ülkemizin bütün sektörleri önemli ihracatlar gerçekleştirmekte olup önümüzdeki süreçte yapılan görüşmeler yönünde yeni iş bağlantıları ve işbirlikleri ile ülke ekonomimize olumlu dönüşler olacaktır. Bu anlamda bizlere rehberlik yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanlarımızla organizasyonda büyük emekleri geçen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkan ve yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İran: israil ateşkesi ihlal ederse misillemeye hazırız

Gençlerden örnek davranış

İngiltere’den Rusya'ya yönelik yaptırım kararı

Bursa'da trafik kazası: 8 yaralı

Gazze'de sözde yardım noktalarında kanlı tuzak: 89 şehit

Batman'da tonlarca uyuşturucu madde ele geçirildi, 703 kişi tutuklandı

Pakistan'da muson yağmurları bilançosu: 202 can kaybı, 600 yaralı

Camide namaz kılarken boğazından bıçaklanarak öldürüldü

Azerbaycan: Uçağımızı düşüren Rusya tazminat ödemeli

Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi LGS'den sonra YKS'de de göz doldurdu

Zelenski'den Rusya'ya üçüncü tur müzakere teklifi

Vietnam'da tekne alabora oldu: 18 ölü

Batman'da saman yüklü kamyon devrildi: Sürücü saatlerce yardım bekledi

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı

Binanın giriş katında çıkan yangın paniğe yol açtı

Sağlık Bakanlığından "Dumansız Türkiye" kampanyası

İnsanlıktan utandıran görüntüler: Gazze'de kıtlık derinleşti

İnşaat malzemelerinin satıldığı bayide çıkan yangın kontrol altına alındı

Adıyaman'da 52 cami, 12 Kur'an kursu ve 4 gençlik merkezi açıldı

Başkan Er, Kale ilçesini ziyaret etti

YKS 2025’te Bursa’dan üç farklı alanda Türkiye birinciliği

Rusya: Ukrayna’daki askeri hedeflere hassas silahlarla grup saldırısı düzenlendi

İran'da Abadan petrol rafinerisinde yangın

Çanakkale açıklarında 27 düzensiz göçmen kurtarıldı

Suriye ordusu Süveyda'da yeniden konuşlanmaya başladı

Hafriyat kamyonunun tehlikeli manevrası kameralara yansıdı

YKS 2025 Türkiye birincisi Gaziantep'ten çıktı

Dorsesi çöken tır yolu kapattı, tonlarca parke yere savruldu

ABD'de polis eğitim merkezinde patlama: 3 ölü

Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki KYK inşaatında yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran: israil ateşkesi ihlal ederse misillemeye hazırız

Gençlerden örnek davranış

İngiltere’den Rusya'ya yönelik yaptırım kararı

Bursa'da trafik kazası: 8 yaralı

Gazze'de sözde yardım noktalarında kanlı tuzak: 89 şehit

Batman'da tonlarca uyuşturucu madde ele geçirildi, 703 kişi tutuklandı

Pakistan'da muson yağmurları bilançosu: 202 can kaybı, 600 yaralı