-
BIST 100
15873,30%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,31% 0,21
-
GRAM ALTIN
6313,77% 1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Körfez'de gerilim tırmandı: İran'dan enerji hatlarına misilleme
-
A+Buyut
-
A-Kucult
ABD ve siyonist rejimin enerji altyapısına yönelik saldırılarının ardından İran İslam Cumhuriyeti, Körfez'deki petrol ve doğalgaz tesislerine misilleme düzenledi. Bölge genelinde yangınlar ve hasar rapor edilirken, gerilim yeni bir aşamaya geçti.
ABD ve siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti'ne ait enerji tesislerine yönelik saldırılarıyla başlayan çatışmalarda 20'nci güne girilirken, Tahran yönetiminden beklenen yanıt geldi. İran İslam Cumhuriyeti, daha önce yaptığı uyarıların ardından Körfez'deki enerji altyapılarını hedef alan kapsamlı bir misilleme başlattı.
Saldırıların ilk aşamasında, İran İslam Cumhuriyeti'nin Buşehr eyaletine bağlı Aseluye kentindeki petrol rafinerileri ile Güney Pars doğalgaz sahası ABD ve siyonist rejim tarafından hedef alındı. Birden fazla rafineride çıkan yangınların daha sonra kontrol altına alındığı bildirildi.
Bu saldırıların ardından İran İslam Cumhuriyeti, Katar'daki Ras Laffan Sanayi Bölgesi başta olmak üzere bölgedeki çeşitli enerji tesislerine balistik füzelerle misilleme gerçekleştirdi. Katar makamları, saldırılarda bazı tesislerde hasar oluştuğunu ve çıkan yangınların söndürüldüğünü açıkladı.
Aynı kapsamda Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad da hedef alınırken, hava savunma sistemlerinin füzeleri engellediği ancak düşen parçalar nedeniyle bazı noktalarda yangın çıktığı ve yaralanmaların yaşandığı aktarıldı. Birleşik Arap Emirlikleri de füze ve insansız hava aracı saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını duyurdu.
ABD Başkanı Donald Trump, siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılarından Washington'ın önceden haberdar olmadığını iddia ederken, İran'ın Körfez ülkelerine yönelik yeni adımlar atması durumunda daha sert karşılıklar verileceğini söyledi.
Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti devlet televizyonu, Basra Körfezi kıyısındaki ülkelere yönelik yeni bir füze dalgasının başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, İran'a yönelik saldırılara ev sahipliği yapan ülkelerin enerji tesislerinin hedef alınmaya devam edileceği vurgulandı.
Siyonist rejimin üst düzey İranlı isimlere yönelik saldırıları da sürerken, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İstihbarat Bakanı İsmail Hatib'in hayatını kaybettiğini doğruladı. Açıklamada, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi eski Sekreteri Ali Laricani ve bazı üst düzey isimlerin de suikast sonucu şehit edildiği ifade edildi.
Bölgede can kaybı artmaya devam ederken, ABD ve siyonist rejimin 28 Şubat'tan bu yana İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor. İran İslam Cumhuriyeti ise bu saldırılara karşılık olarak hem siyonist rejimi hem de ABD varlıklarını hedef alan misillemelerini sürdürüyor.
Lübnan'da da siyonist rejimin saldırıları devam ederken, 2 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 968'e, yaralı sayısının ise 2 bin 432'ye yükseldiği açıklandı. Şehitler arasında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu kaydedildi. (İLKHA)
İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz
Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı
Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama
Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız
İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor
Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!
Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik
İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Yükleniyor







