• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,02
  • EURO

    43,69% 0,77
  • GRAM ALTIN

    4032,80% 0,81
  • Ç. ALTIN

    6601,79% 0,78

Korona virüs otlu peyniri de etkiledi

EKONOMİ 4.02.2021 08:52:38 0
Korona virüs otlu peyniri de etkiledi

Korona virüs otlu peyniri de etkiledi

Van'a özgü bir lezzet olarak kayıt altına alınan, koku ve tat açısından diğer peynirlerden farklı olan; koyun sütü, özel mayası ile yaylalardan toplanan ve şifalı olduğu bilinen yabani nane, kekik, sirmo (yabani sarımsak), mendo, helis, siyabo gibi otların kullanılmasıyla hazırlanan otlu peynir, korona virüs salgınından etkilendi. Geçen seneye göre fiyatı artan ve özellikle yerli ve yabancı turistlerin sayısında yaşanan düşüşten dolayı fazla alıcı bulamayan peynirci esnafı, eski günlere dönmeyi umutla bekliyor.

Van Peynirciler Çarşısı esnafı Tarık Ayan, Türkiye’de tüm esnafın etkilendiği gibi Van Peynirciler Çarşısı esnafının da korona virüs salgınından etkilendiğini söyledi.

Ayan, “Herkesin başına gelen bir musibet. İşlerimiz şu an yüzde 70 düşmüş durumdadır. Şu an kışlık peynir dönemidir. Kışlık peynirin kilosu 40 ile 60 TL arasında değişiyor. Satışlar düşük, peynir almaya gelen yok” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesinin altı aylık bir süreç için yüzde 50 kira indirimi sağladığını dile getiren Ayan, “Bu indirim desteği için de Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu salgından kurtuluruz da eski yoğunluğumuza geri döneriz” ifadelerini kullandı.

Korona virüsün peynirciler esnafını da vurduğunu söyleyen Harun Ayan, “Pandemiden dolayı esnafımız mağdur. Peynir fiyatları ise 40 ila 60 TL arası değişiyor. Vatandaşlar da bu anlamda mağduriyet yaşıyor. Peynir alacaklar fiyatlardan dolayı alamıyor, Pandemiden dolayı ekonomi de ister istemez düştü. Korona virüs sürecinde Van Büyükşehir Belediyesinden kira desteği aldık. İnşallah en kısa sürede bu pandemiden kurtuluruz. Artık tescillenen bir otlu peynirimiz var. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıp tüketsin” diye konuştu.

Trump'ın ekibinden siyonist rejime uyarı iddiası: Savaş bitmezse yalnız kalırsınız

Batılı liderlerin "Gazze soykırımı dursun" açıklaması siyonistleri öfkelendirdi

Ensarullah'tan Hifa Limanı'na deniz ablukası kararı

Siyonist rejim Gazze'yi kana buladı: Okul, hastane ve mülteci çadırları vuruldu

Pakistan ve Hindistan askerlerini geri çekme konusunda anlaştı

Gana'da 4 kişide M çiçeği vakası tespit edildi

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Çin denizden uzaya 4 uydu gönderdi

Pakistan’ı fırtına ve dolu vurdu: 3 can kaybı

Karadeniz'deki Rus doğal gaz platformlarına saldırı

Muğla açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı

BM: Gazze’deki aileler hayal bile edilemez yıkımla karşı karşıya

Eski madde bağımlısı Ahmet Öteleş: Yaşadığımız kötü şeylerin sebebi maneviyat eksikliğidir

Gazze'de can kaybı 53 bin 486'ya yükseldi

Uzmanlardan uyuşturucu uyarısı: Bağımlılık aileyi de bireyi de tüketiyor

Sudan'da Dr. Kamil İdris başbakan olarak atandı

Hakkari'de şap hastalığı alarmı

Hafif ticari araç ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik bağımlı değil, hür olmalıdır

Trump'la görüşen Putin'den ateşkes açıklaması

Drift yapan sürücüye 73 bin lira ceza

Husumetliler arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 1 ölü, 2 yaralı 

DSÖ'den Gazze'de açlık uyarısı: 2 milyon insan açlıktan ölüyor

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açıyor

Portekiz'de seçimleri Demokratik İttifak kazandı

Adana'da asayiş uygulamalarında aranan 559 şahıs yakalandı

Çin’de şiddetli yağışlar nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İspanya Başbakanı, Gazze'deki soykırım nedeniyle işgalci rejime Eurovision yasağı çağrısında bulundu

Endonezya’da altın madeninde heyelan: 1 ölü, 19 kayıp

Manş Denizi’nde göçmen botu battı: 1 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ