Diyarbakır'dan umre yapmak üzere kutsal toprakları ziyarete giden bir hayırsever, Gazze'de devam eden katliamlara sessiz kalamayarak yakınları aracılığıyla motosikletini Gazze'ye bağışlamak üzere Yetimler Vakfı'na gönderdi.
İsmini vermek istemeyen hayırsever, bir yakını aracılığıyla kapısının önündeki motosikletini Gazze'ye bağışlamak üzere Yetimler Vakfı yetkililerine teslim etti.
Vakıf adına yapılan değerli bağışı teslim alan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, Gazze'de her geçen gün derinleşen dramdan söz ederken umre vazifesini yapmakta olan hayırsevere teşekkürlerini iletti.
"İnşallah en kısa zamanda bu motoru Gazze'ye bağışlamak üzere değerlendireceğiz"
Yapılan bağış hakkında konuşan Aysu, Gazze'de devam eden katliam ve soykırıma dikkat çekerek "Yetimler Vakfı olarak her daim Gazze dedik ve her zaman yardım etmeye çalıştığımız bir topraktır. Çünkü Gazze Mescid-i Aksa'yı barındırıyor. Onun için bizim de onu sahiplenmemiz bir zorunluluktur. Ne yazikki bugün TV'lerde, sosyal medyalarda Gazze'deki insanların vahşice öldürüldüklerine şahit oluyoruz. Bunun yanında kardeşlerimiz açlık ve susuzlukla imtihan ediliyor. İlaç bulunmuyor, hastaneler bombalanıyor." dedi.
Aysu, "Kardeşlerimiz bu görüntüleri televizyonlarda gördüklerinde buna duyarsız olamıyor. Elhamdülillah kardeşlerimiz 7 ekimden buna malları, canları ve dualarıyla Gazze'nin yanında olmak için çaba sarf ediyor. Bugün de bir kardeşimiz dün itibariyle telefon açtı; Gazze'deki durumu gördüğünü, bir şeyler yapmak istediğini ama elinden bir şey gelmediğini, sadece bir motosikletinin olduğunu söyledi. Kardeşimiz bu motosikletini Gazze'ye bağışlamak istediğini ve motosikleti satıp parasını Gazze'ye göndermemizi istedi. Bugün bir arkadaşıyla motosikletini bizlere gönderdi, biz de teslim aldık. İnşallah en kısa zamanda bu motoru Gazze'ye bağışlamak üzere değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.
Bağışı yapan hayırsevere teşekkürlerini ileten Aysu, "Gerçekten buna duyarsız kalınmaz. Rabbim bu duyarlılığı gösteren tüm kardeşlerimizde razı olsun. Bu motosikleti bağışlayan kardeşimiz şu an Mekke'de duasıyla Gazzeli kardeşlerimizin yanında. Rabbim kardeşimizin umresini de kabul eylesin." temennisinde bulundu. (İLKHA)