• BIST 100

    10960,21%0,05
  • DOLAR

    40,75% 0,06
  • EURO

    47,74% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4408,59% 0,56
  • Ç. ALTIN

    7076,76% 0,68

Kudüs Valiliği: Siyonist rejim, bölgesel gerilimi fırsat bilip Kudüs'ü izole ediyor

19 Haziran 2025, Perşembe 02:15
19 Haziran 2025, Perşembe 02:15
Kudüs Valiliği: Siyonist rejim, bölgesel gerilimi fırsat bilip Kudüs
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kudüs Valiliği, işgalcilerin Gazze ve İran'a yönelik saldırıların gölgesinde Kudüs'teki işgal ve tecrit uygulamalarını hızlandırdığına dikkat çekti. Yeni demir kapılar, artan askeri kontrol noktaları ve yerleşimci sayısının artırılmasıyla şehir adeta açı

Filistin'in başkenti Kudüs, siyonist işgal rejiminin sistematik tecrit ve kolonizasyon politikalarının yeni bir evresine tanıklık ediyor. Kudüs Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırılar ve İran'la yaşanan gerilimin, işgal rejimi tarafından Kudüs'teki kolonizasyon faaliyetlerini hızlandırmak ve şehri çevresinden tamamen izole etmek için fırsata dönüştürüldüğü belirtildi.

Valilik, şehrin dört bir yanına yeni demir kapılar yerleştirildiğini ve askeri kontrol noktalarının sayısının artırıldığını duyurdu. Son olarak Anata beldesi girişine kurulan demir kapı, geçtiğimiz günlerde Cebba ve Hazma girişlerine eklenen kapılarla birlikte, Kudüs'ün kuşatma altına alındığını gözler önüne serdi.

85 noktada abluka, Kudüs fiilen açık hava hapishanesi

Rapora göre şehir genelinde artık 85 kontrol noktası bulunuyor. Bunlar arasında sabit ve seyyar demir kapılar, toprak barikatlar ve ayrım duvarı yer alıyor. Kudüs Valiliği, bu yoğunlaştırılmış kontrolün şehirde yaşamı felç ettiğini, Kudüslülerin ise aşağılanma, bekletilme ve baskı altında yaşadığını aktardı.

Valilik, özellikle Kalandiya, Şuafat, Cebba ve Kontiner gibi başlıca geçiş noktalarında yaşanan yoğunluk nedeniyle günlük bekleme süresinin 6 saati aştığını, vatandaşların sık sık hakarete ve zorbalığa maruz kaldığını kaydetti.

Fiilî işgalin özeti: Ram'a yürüyerek gitmek zorunda kalan vali yardımcısı

Raporda dikkat çekilen örneklerden biri, Vali Yardımcısı'nın Cebba kontrol noktasındaki kapanma nedeniyle makamına yürüyerek ulaşmak zorunda kalması oldu. Bu durumun, her gün binlerce Filistinlinin maruz kaldığı sistematik zulmü özetlediği ifade edildi.

İşgalciler ayrıca Selvan, Cebel Mukebber, İseviyye, El-Ayzariye ve Hazma mahallelerinde seyyar kontrol noktaları kurarak ani baskınlar düzenliyor. Bu bölgelerde keyfi aramalar, alıkoymalar ve yüksek meblağlı para cezaları da yaygınlaştı.

Tehdit yalnızca coğrafi değil: Mescid-i Aksa ve kiliseler de hedefte

Valilik açıklamasında, işgalin yalnızca coğrafi sınırlamayla sınırlı kalmadığı; İslami ve Hristiyan kutsal mekânları da kapsayan, topyekûn bir ilhak projesi yürütüldüğü vurgulandı. Bu projelerin uluslararası kamuoyunun dikkatinin başka yerlere kaydığı bir dönemde yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

Kudüs Valiliği, uluslararası toplumun sessizliğinin işgal rejimine yeşil ışık yaktığını ifade etti. Açıklamada, özellikle medya ve sosyal medya aktivistlerinin Kudüs'te yaşananları dünyaya duyurmasının hayati olduğu vurgulandı.

Raporda, dünya kamuoyunun suskunluğu ve siyonist rejimin medya sansürü politikalarıyla, Kudüs'te yürütülen tahribatın görünmez kılınmak istendiği; buna karşı küresel medya dayanışmasının aciliyet taşıdığı ifade edildi. (İLKHA)

Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı

Macaristan ülke çapında en üst düzey sıcaklık uyarısını yayınladı

HMGS ile İYÖS başvuruları başladı

Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine tepki

HÜDA PAR Tarsus heyeti, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret etti

Bitlis’te dereye giren genç boğularak hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Terörsüz Türkiye" mesajı: 'Başaramazsınız' diyenlere kulak asmayacağız

Diyarbakır'da sulama kanalında kaybolan çocuk ölü bulundu

Bakan Tunç: Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Söylemez: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

Malatya'daki Kaptaj kaynağında su oranı yüzde 20 azaldı

Şanlıurfa’da sulama kanalında iki gün içinde iki ceset bulundu

Memur-Sen Mardin Temsilciliği: Kamu işvereninin sunduğu teklif, kamu görevlilerinde hayal kırıklığı oluşturmuştur

Memur-Sen’den Siirt'te protesto: “Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz”

Uzmanından uyarı: Güvensiz “Beyazlatıcı” kremler vücutta ciddi hasar oluşturabilir

Şanlıurfa’da elektrik direğinde akıma kapılan kişi ağır yaralandı.

Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "alt komisyon" önerisi

Netanyahu, "büyük israil" projesinin izinde!

Memur-Sen Bitlis Temsilciliği'nden basın açıklaması

Çocuklarda demir eksikliğine karşı etkili önlemler!

AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanı Doğu’dan Gazetemize Ziyaret

Kuveyt: “israil” hariç hiçbir ülke vatandaşına giriş kısıtlaması yok

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayvanlarla rehabilitasyon başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı