-
BIST 100
15923,58%-1,25
-
DOLAR
44,37% 0,06
-
EURO
51,36% 0,10
-
GRAM ALTIN
6344,74% -1,22
-
Ç. ALTIN
10600,10% -3,21
Kudüs'te yıkımların hedefi net: Filistin topraklarını Yahudileştirmek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
BM verileri, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Kudüs'te yoğunlaşan yıkımların, Filistinlileri kentten sürmeyi ve demografik yapıyı kalıcı biçimde değiştirmeyi amaçlayan sistematik bir Yahudileştirme politikasının parçası olduğunu ortaya koyuyor.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) verilerine göre, siyonist rejim 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Kudüs'te 547 Filistinli yapıyı yıktı.
Yıkımların büyük bölümü, ruhsatsız inşa bahanesiyle gerçekleştirildi ve bu süreçte en az 1426 Filistinli yerinden edildi, yaklaşık 133 bin kişi ise doğrudan etkilendi.
Veriler, yıkımların özellikle Kudüs'ün Filistinli nüfusun yoğun yaşadığı mahallelerde yoğunlaştığını gösteriyor. Silvan 106 yıkımla listenin başında yer alırken, onu Cebel el-Mükebbir, Beyt Hanina, Sur Bahir, İsaviye, El-Velece ve Şufat Mülteci Kampı izledi. Bu tablo, yıkımların rastgele değil, Filistinli varlığını şehir merkezinden silmeye dönük planlı bir uygulama olduğunu ortaya koyuyor.
Siyonist rejim, Kudüs'te Filistinlilere neredeyse imkânsız koşullar içeren inşaat izinleri dayatırken, binlerce konut için de hazır bekletilen yıkım kararlarını baskı aracı olarak kullanıyor.
Kentte yaklaşık 15 bin yıkım kararının bulunduğu tahmin ediliyor. Bu politika, Filistinlileri ya evsiz bırakmayı ya da kenti terk etmeye zorlamayı hedefliyor.
Uzmanlara göre Kudüs'te artan yıkımlar, sadece güvenlik veya imar gerekçeleriyle açıklanamaz. Asıl amaç, Filistin topraklarını adım adım boşaltarak yerleşimci yayılmasını hızlandırmak ve Kudüs'ün Arap-İslami kimliğini ortadan kaldırmak.
Son veriler, işgalcilerin yıkım politikasının, Gazze'ye yönelik saldırılarla eş zamanlı yürütülen kapsamlı bir Yahudileştirme stratejisinin parçası olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. (İLKHA)
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
Belediye Başkanı Geçit: Gençlik projelerine yenilerini ekliyoruz
Milli savunma bakanlığı haftalık basın toplantısında öne çıkan başlıklar
Katar’daki Türkiye misyon personelinin durumu
Rusya, Harkiv’deki Şevyakovka yerleşimini kontrol altına aldığını açıkladı
Malatya'da uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı
Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Merkez Bsı rezervleri 177,5 milyar dolara geriledi
Acar: Algı operasyonları ve yanlış kanun uygulamaları eğitimcileri tehdit ediyor
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri için takvim belli oldu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş’te Romanya Senato Başkanı Abrudean ile görüştü
Mahra Melin Pınar ölüm yıl dönümünde anıldı
YDS/1 sınavı giriş belgeleri yayımlandı
Doğal şifa Bingöl balı: AB tescilli eşsiz lezzet dünyaya açılıyor
Diego Garcia: ABD'nin savaş üssü ve sömürge mirasının karanlık yüzü
Batman Havalimanı yaz tarifesine geçiyor: Uçuş sayısı artıyor
Niğde’de 'Bal Ormanı Projesi' büyüyor
Öğrenciler trafik polisi oldu
Bakan Gürlek cumhurbaşkanlığı hukuk politikaları kurulu toplantısına katıldı
81 ilde suç örgütü propagandasına operasyon: 358 gözaltı
Aydın'da Bizans dönemine kitap ele geçirildi
Yükleniyor







