GÜNDEM 2.06.2025 11:42:05 0

Kudüs'teki Filistin varlığı sistematik olarak yok ediliyor

Kudüs
Haberi Sesli Oku

Siyonist rejimin ev yıkımları, zorla tahliyeler ve hizmetlerin kısıtlanması gibi araçlarla birleşen bu saldırılar, kentin hem coğrafi dokusunu hem de demografik dengesini değiştirmeyi hedefliyor.

Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlileri hedef alan işgal politikalarını derinleştiriyor.

Mayıs ayı boyunca en az 9 yeni yerleşimci saldırısı kaydedildi. Bu adımlar, sadece fiziksel bir genişleme değil; Kudüs'ü siyonist rejimin lehine yeniden şekillendirme hedefinin doğrudan parçası.

Saldırılar arasında mevcut işgal birimlerinin genişletilmesi, yeni yolların açılması, Filistinlilere ait arazilerin gasbedilmesi ve yeni yerleşim projelerinin onaylanması gibi uygulamalar yer aldı.

Özellikle hedef alınan bölgeler arasında Silvan, Şeyh Cerrah, Cebel el-Mukabber ve İsaviye gibi direnişin sembol mahalleleri bulunuyor.

Bu gelişmeler, Kudüs'teki Filistinli varlığı sistematik olarak eritme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Ev yıkımları, zorla tahliyeler ve hizmetlerin kısıtlanması gibi araçlarla birleşen bu saldırılar, kentin hem coğrafi dokusunu hem de demografik dengesini değiştirmeyi hedefliyor.

Uzmanlar, bu sürecin Kudüs'ün "Yahudileştirilmesi" projesinin açık bir göstergesi olduğunu belirtiyor.

Uluslararası hukuka göre işgal altındaki topraklarda yerleşim faaliyetleri yasa dışı kabul edilse de siyonist rejimin politikaları hız kesmeden devam ediyor.

Bu adımlar, sadece Filistinlilerin yaşam alanlarını tehdit etmiyor, aynı zamanda bölgedeki barış umutlarını da sistemli şekilde yok ediyor. (İLKHA)

HAKSİAD'dan bayram mesajı   

Sivas'ta feci kaza: 5 yaralı

Kanada'da orman yangını: 31 bin kişi için tahliye kararı

Vali Zorluoğlu: Yangında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti

NATO en büyük silahlanma programında anlaştı

Lula da Silva: Gazze'de yaşananlar savaş değil, kadınlara ve çocuklara yönelik bir soykırım

Rusya’da tren hattında patlama

Amasya'da trafik kazası: 8 yaralı

Bingöl'de kurban denetimleri devam ediyor

Siyonist işgalciler Gazze halkını yerinden ayrılmaya zorluyor

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 3 kişi yakalandı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Bayram, gönül köprülerinin yeniden kurulduğu zamandır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bayramımız buruk, Gazze'de İsmaillerimiz kurban ediliyor

Diyarbakır'da yangın faciası: 2’si çocuk 3 ölü, 14 yaralı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tedavisi gören kişi öldü

3 binden fazla araç taşıyan gemide yangın: Lityum iyon pilleri her an patlayabilir

Malatya’da minibüs devrildi:  4 yaralı

Avrupa Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Muğla'da ormanlara giriş yasağı getirildi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı mesajı: Mazlum, mağdur ve yoksulların yanında olacağız

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Müftülükte 255 kişilik istihdam fırsatı! İl Başkanı Şansi’den İstihdam Müjdesi: Başvurular 10-14 Haziran’da

Haşimato belirtileri ve hakkında uzmanından uyarılar

Diyarbakır'da yakıt kamuoyunu devrildi

Şanlıurfa'da ormanlara giriş yasağı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili’den Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kuzey Kore'den Rusya'ya şartsız destek 

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırıda 15 şehit

Yükleniyor