-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,44% 0,07
-
EURO
51,07% -0,17
-
GRAM ALTIN
6362,52% -0,86
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Kudüs'ün sesi Henadi Halvani'ye seyahat yasağı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonist rejim, Mescid-i Aksa'nın simge isimlerinden öğretmen ve murabıta Henadi Halvani'nin seyahat yasağını bizzat sözde Başbakan Netanyahu'nun imzasıyla uzattı. Halvani yaklaşık 15 yıldır sistematik baskı ve takiple susturulmak isteniyor.
Siyonist rejim, Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın en kararlı savunucularından biri olarak bilinen Filistinli öğretmen Henadi Halvani'ye yönelik baskılarını sürdürüyor.
Son olarak Halvani hakkında uygulanan seyahat yasağı, doğrudan Netanyahu tarafından imzalanan kararla uzatıldı. Karar, daha önce alınmış benzer bir yasağın devamı niteliğini taşıyor.
Yaklaşık 15 yıldır hedef alınan Halvani, 2011'den bu yana Mescid-i Aksa'daki varlığı ve Kudüs davasını ulusal ve uluslararası platformlara taşıma çabaları nedeniyle sürekli alıkoyma, sorgu ve kısıtlamalara maruz bırakılıyor. Siyonist rejim, Halvani'nin bu rolünden vazgeçmesini sağlamayı amaçlayan çok sayıda keyfi uygulamayı devreye sokmuş durumda.
Kudüs'te murabıta kimliğiyle tanınan Halvani, Aksa'dan uzaklaştırıldığı dönemlerde de direnişten kopmamasıyla biliniyor. Bu süreçte, Mescid-i Aksa'ya girişleri yasaklanan murabıtalarla dayanışma amacıyla Aksa kapılarında yemek hazırlaması kamuoyunda sembolik bir anlam kazanmıştı. Halvani bu yönüyle, baskılara rağmen Kudüs'te kalmayı ve Aksa'yla bağını sürdürmeyi tercih eden isimlerden biri olarak öne çıktı.
1980 yılında Kudüs'ün Vadi el-Cevz Mahallesi'nde doğan ve dört çocuk annesi olan Henadi Halvani, sosyal hizmetler alanında eğitim aldı ve uzun yıllar Mescid-i Aksa'da öğretmenlik yaptı. Ancak 2015'ten bu yana sık sık Aksa'dan ve Eski Şehir'den uzaklaştırma kararlarına maruz kaldı.
2023 yılında HAMAS ile siyonist rejim arasında gerçekleştirilen esir takası kapsamında özgürlüğüne kavuşmasına rağmen Halvani'ye yönelik kısıtlamalar kaldırılmadı. Seyahat yasağının yanı sıra sosyal medya paylaşımları, basınla temasları, Mescid-i Aksa'ya girişi ve bazı Kudüslü şahsiyetlerle görüşmesi de yasaklandı.
Halvani, bugüne kadar onlarca kez gözaltına alındığını, yıllarca Aksa'dan uzak tutulduğunu, evinin defalarca basılarak tahrip edildiğini ve baskıların zamanla çocuklarını da hedef aldığını ifade ediyor. Aile bireylerine yönelik kimlik işlemlerinin dahi keyfi gerekçelerle engellendiği belirtiliyor.
Kudüslü hukukçular ise Ramazan ayı öncesinde alınan bu tür kararların, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yeni bir baskı dalgasının işareti olabileceğine dikkat çekiyor.
Uzmanlara göre siyonist rejim, bir yandan Kudüslü direnişin sembol isimlerini susturmaya çalışırken, diğer yandan işgalci yerleşimcilerin Aksa'daki provokatif girişimlerine alan açmayı sürdürüyor. (İLKHA)
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Yükleniyor







