• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Kumbarasında biriktirdiği parayla depremzedelere battaniye aldı

GÜNDEM 15.02.2023 17:25:08 0
Kumbarasında biriktirdiği parayla depremzedelere battaniye aldı

Kumbarasında biriktirdiği parayla depremzedelere battaniye aldı

Samsun’da 10 yaşındaki Özlem Nur Doğan, kumbarasında biriktirdiği parayla aldığı battaniyeleri depremzedelere gönderdi.
Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım seferberliği vatandaşların yoğun desteği ile devam ediyor. Vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yardım için konuşlandırdığı ’Deprem Bölgesi Yardım Kabul Aracı’na akın akın gelerek afetzedeler için insani yardım malzemeleri getiriyor. Genç yaşlı tüm Samsunlular, depremzedeler için seferber olurken 10 yaşındaki Özlem Nur Doğan da kumbarasında biriktirdiği paralarla aldığı battaniyeleri babası Yunus Doğan ile birlikte araca yükledi.

Biriktirdiği parayla battaniyeler aldı
Deprem nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten Özlem Nur Doğan, “Deprem nedeniyle yaşananlara çok üzülüyorum. Çok etkilendim. Kıyafetler getirdim. Bir de kumbaramda biriken paralarla onlar için battaniyeler aldım. Depremden etkilenen kardeşlerim üşümesin. Şuan bir nebzede olsa yardım ettiğim için çok mutluyum” dedi.
Kızıyla birlikte yardım noktasına gelen baba Yunus Doğan ise “Çok üzgünüz. Şuan bile duygu doluyum. Farklı yardımlarımız da oldu ama bu sefer kızımın isteği üzerine buradayız. Kumbarasındaki parayla battaniye almak istedi. Oradakiler üşüyünce bizde burada üşüyoruz” diye konuştu.
Yardım malzemesi getiren vatandaşlardan 60 yaşındaki Nuran İşkin ise deprem bölgesinde yaşananları gördükçe içinin parçalandığını söyleyerek, “Çok üzgünüz. Onları orada görünce uyuyamıyoruz. Neyimiz varsa onu getirdik. Bu çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik” şeklinde konuştu.
73 yaşındaki Mustafa Duran da “Battaniye ve yorgan getirdik. Söyleyecek çok şey var ama boğazımızda düğümleniyor her şey. Çok büyük bir acı yaşadık millet olarak. Hep birlikte atlatacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

“Destekler aralıksız sürüyor”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, deprem sonrasında hızla harekete geçerek her türlü ihtiyacın karşılanması için bölgede çalışma başlattıklarını belirterek şunları söyledi:
“Yüzyılın afetini yaşıyoruz. Depremde mağdur olan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için hızla harekete geçtik. Belediye olarak bölgedeki çalışmalar için tüm ekip ve ekipmanlarımızı seferber ettik. Bir yandan da afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının hızla karşılanması adına çalışmalar yürüttük. ’Deprem Bölgesi Yardım Kabul Aracı’na halkımız insani yardım malzemelerini yoğun olarak getirmeye devam ediyor. Yoğun destek veren vatandaşlarımıza bir defa daha teşekkür ediyorum.”
[gallery ids=',120829,120830,120831,120832']

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ