• BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Kur'an, dua ve sünnetle tanışan minikler; mezuniyet coşkusunu aileleriyle paylaştı

03 Haziran 2025, Salı 03:02
03 Haziran 2025, Salı 03:02
Kur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Maneviyatla yoğrulan bir eğitim yılını geride bırakan 4-6 yaş grubu çocuklar, Kur'an ve sünnet temelinde aldıkları ilk derslerin ardından mezuniyet sevinci yaşadı. Aileler ve eğitmenler, bu anlamlı anlara tanıklık etti.

Batman'da faaliyet gösteren Peygamber Sevdalıları Yarım Elma Çocuk Bahçesi, 2024-2025 eğitim yılı kapsamında 4-6 yaş arası çocuklara yönelik verdiği temel dini bilgiler eğitimini tamamladı.

9 ay süren bu anlamlı sürecin ardından düzenlenen mezuniyet programında, 15 kız ve 7 erkek öğrenci belge ve hediyelerine kavuştu.

Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, miniklerin sahne performanslarıyla ve sinevizyon gösterimiyle büyük beğeni topladı.

Program, küçük bir öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından öğrencilerin hazırladığı ilahi, şiir ve oyun gösterileriyle devam etti.

Eğitim süreci boyunca öğrenilen namaz, dua, ayet ve hadis ezberleri, sahneye taşınarak katılımcılara duygusal ve keyifli anlar yaşattı.

"Çocuk terbiyesi, anne ve babanın ortak sorumluluğudur"

Etkinlikte konuşan Yarım Elma Çocuk Bahçesi eğitimcilerinden Muhsine İpek, çocuk eğitiminde aileye düşen sorumluluklara dikkat çekerek şunları söyledi "Rabbimiz, kâinatı ve insanı yaratırken onları başıboş bırakmamıştır. Onlara nizam ve sistemler koymuştur. Çocuk terbiyesi, anne ve babanın ortak sorumluluğudur. Bizler, çocuklarımızı yetiştirirken Kur'an'ı ve sünneti hayatlarının merkezine yerleştirerek eğitmeliyiz."

"Kontrolsüz teknoloji kullanımı, çocukların gelişimini olumsuz etkiliyor"

Çocukların gelişimini tehdit eden unsurlara değinen İpek "Günümüzde çocukların doğal gelişimlerini etkileyen en büyük tehlikelerden biri, teknolojinin ve hazır gıdaların kontrolsüz kullanımıdır. Telefon ve tablet gibi cihazlara uzun süre maruz kalan çocukların gelişiminde gerilemeler görülürken, hazır gıdalar ise fiziksel sağlıklarına zarar vermektedir. Bu unsurlar, çocuklarımızın fıtratına zarar vermektedir." dedi.

"Aile ortamı gelişimin temelidir"

İpek, ailelerin çocuklarını doğayla, kitaplarla ve sağlıklı besinlerle buluşturmasının önemine vurgu yaparak şöyle devam etti "Unutmayalım ki çocuklarımızın geleceği, bugün sunduğumuz ortamlarla şekillenecektir. 0-6 yaş arası dönem; gelişimin, değer yargılarının ve temel alışkanlıkların şekillendiği bir dönemdir. Bu süreçte çocuklara verilen aile eğitimi; dil becerileri, temel alışkanlıklar, sosyal ilişkiler ve öğrenme becerileri üzerinde etkili olmaktadır. Sevgi dolu ve bilinçli bir aile ortamı, çocuğun hem duygusal hem de fiziksel gelişimi için sağlam temeller oluşturur. Bu nedenle çocukluk döneminde ailelerin bilinçli hareket etmesi, çocukların sağlıklı ve dengeli bireyler olarak yetişmesinde hayati önem taşır."

Program, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi. (İLKHA)

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Aydın merkezli 11 ilde organize suç örgütü operasyonu: 33 tutuklama

BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor

Suriye'de gerilim azalıyor: Hükümet, Süveyda'da tahliyelere başladı

TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Sakarya, Bilecik ve Uşak'ta orman yangınları: Bazı mahalleler tahliye edildi

Gazze'de bir günde 134 şehit: Yardım noktaları "ölüm tuzakları"na dönüştü

BM: israil, Gazze'de açlığı bir savaş aracı olarak kullanıyor

Ebu Ubeyde’nin çağrısı karşılık buldu: Ankaralılardan ABD elçiliği önünde "Artık Yeter!" çığlığı

İran'da korkutan patlama: 13 yaralı

Peygamber Sevdalıları: Gazze’deki zulme sessiz kalmak insanlığa ihanettir!

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması: 17 gözaltı

Malatya'da yonca yüklü pikap alev aldı

Bilecik'te orman yangını

Sivas İmranlı'da meydana gelen kazada ölü ve yaralı sayısı arttı

Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da görüşecek

İran: israil'in saldırılarında hasar gören hava savunma sistemleri yenilendi

Rusya bir yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Sakarya'da orman yangını

Almanya'da havai fişek kazası: 19 yaralı

Sicilya'da orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Yolcu otobüsü Sivas'ta kaza geçirdi: 3 ölü, 24 yaralı

HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanlığı'nın dile getirdiği sorun çözüldü

Antep fıstığı lisanslı depo yeni hasat sezonuna hazır

Kontrolden çıkan tanker, demir bariyerlere çarparak durabildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası alanda tanınması çağrısı yaptı

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlık nedeniyle şehit oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Aydın merkezli 11 ilde organize suç örgütü operasyonu: 33 tutuklama

BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor

Suriye'de gerilim azalıyor: Hükümet, Süveyda'da tahliyelere başladı

TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Sakarya, Bilecik ve Uşak'ta orman yangınları: Bazı mahalleler tahliye edildi