• BIST 100

    17283,06%0,88
  • DOLAR

    43,70% -0,04
  • EURO

    51,85% -0,13
  • GRAM ALTIN

    7030,14% -0,63
  • Ç. ALTIN

    11658,37% -0,80

Kur’an-ı Kerim eğitimi düzenlenen çalıştayda ele alındı

07 Aralık 2024, Cumartesi 18:52
07 Aralık 2024, Cumartesi 18:52
Kur’an-ı Kerim eğitimi düzenlenen çalıştayda ele alındı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Okullardaki Kur’an-ı Kerim dersinin daha etkili ve verimli hale gelmesi amacıyla Din Eğitiminde Kur’an-ı Kerim Öğretimi Çalıştayı düzenlendi. 7 başlık altında tartışmaların yapıldığı çalıştayda sunulan öneriler değerlendirilerek bir yol haritası çıkarıla

Kur’an-ı Kerim öğretiminde kullanılan yöntem ve teknikler, yeni teknolojilerin kullanımı, öğretmenlerin eğitimi, erken çocukluk döneminde Kur’an öğretimi gibi konular; öğretmenler, okul yöneticileri, Diyanet, STK temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen Din Eğitiminde Kur’an-ı Kerim Öğretimi Çalıştayı’nda tartışıldı. Çalışmanın sonunda ortaya konulan önerilere göre bir rapor ve eylem planı hazırlanacak.

Türkiye’de her kademedeki okullarda okutulan Kur’an-ı Kerim dersinin daha etkili ve verimli bir hale gelmesini amaçlayan program, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü tarafından ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İmam Hatip Araştırmaları Merkezi (İHAMER) desteğiyle İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlendi.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan: "Mücadelemiz gençleri Kur’an’la buluşturmak"

Çalıştayda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “Peygamber Efendimiz, bundan asırlar önce ilahi vahyi insanlara ulaştırmak üzere dertleniyordu. Bugün de 1500 yıl sonra aynı dertle dertlenen bir kadro ile beraberiz.” dedi.

Bugünün enstrümanlarıyla gençlere ilahi kelamın nasıl aktarılması gerektiğini konuşacaklarını belirten Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye’de 28 milyon gencimiz var. Ne kadarına Allah’ın kelamını ulaştırabiliyoruz, ulaştıramadıklarımızla ne kadar dertlenebiliyoruz? Türkiye’nin yeni yüzyılında çift kanatlı gençler yetiştirebilmek için çalışacağız. İmam hatip okullarımızdaki 1,5 milyon gencimizi yeniden Kur’an’la buluşturmak, o ruhu kimliklerine işlemek üzere bir mücadelemiz var. Rabbim inşallah bizleri gönüllere ilahi kelamı nakşetmeye vesile kılsın."

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı: "Yol haritası çıkaracağız"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı da yapılan saha araştırmalarına göre gerek imam hatip okulları gerek seçmeli din derslerinde Kur’an-ı Kerim öğretimi alanında yeni çalışmalara, güncel yöntem ve tekniklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu yüzden Kur’an öğretimi konusunu öğretmenler, Diyanet mensupları, ilahiyat fakültesi hocaları ve STK’ların gönüllüleriyle bu meseleyi ele almak istediklerini belirten Yapıcı, “Geçen yıl İstanbul’daki öğretmenlere yaptıkları ankette eğitimde teknolojiyi kullanma, Kur’an-ı Kerim öğretimi, Arapça öğretimi konusunda destek talebi ortaya çıkmıştı. Biz bu çalıştayla önümüze bir yol haritası çıkarmak istiyoruz. Çünkü Kur’an öğretimi konusunda doğru bir yaklaşım sergileyemezsek, doğru ve pedagojik yöntemi belirleyemezsek din öğretiminde ilk düğmeyi doğru iliklememiş oluruz.” diye konuştu.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdür İsmail Çetinkaya da “Kur’an-ı Kerim’i ya öğrenen ya öğreten ya da bunları destekleyen olma düsturundan bizler de payımızı almak istiyoruz. Bu sebeple çalıştaya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi. Çetinkaya, “Kur’an ve sünnet çizgisinde yaşayan insanların ve ülkemizdeki bu hareketin ne zorluklar yaşadığını hep birlikte tecrübe ettik. Ne mutlu ki şimdi öğrencilerimize bu eğitimi nasıl daha iyi vereceğimizin yollarını arıyoruz. İnşallah en güzel metotlar ve yöntemlerin belirlendiği bir çalışma olur.” ifadelerine yer verdi.

Yeni görüş ve önerilere ihtiyaç var

Çalıştaya katılarak komisyonları ziyaret eden İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür de “Din öğretiminde Kur’an-ı Kerim öğretimi çok önemli bir başlık. Bu başlıkta yapılması gereken çok işimiz var. En doğru, en güzel ve en faydalı yöntemi bulmak için farklı görüş ve önerilere her zaman açığız. Biz bu önerileri değerlendirerek çalışmalarımıza yön vereceğiz.” dedi

Eğitimde teknolojinin kullanımı

Üniversitelerden akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler, Diyanet mensupları, Kur’an Kursu öğreticileri, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İmam Hatip Araştırmaları Merkezi (İHAMER) gibi sivil toplum kuruluşları gönüllülerinin katıldığı çalıştayda din eğitimi çerçevesinde Kur’an-ı Kerim öğretimi  şu yedi başlıkta ele alındı: Kur’an-ı Kerim Dersini Nasıl Sevdirelim, Kur’an-ı Kerim Öğretiminde Yöntem ve Teknikler, Kur’an-ı Kerim Dersinde Ölçme Değerlendirme ve Eğitim Teknolojilerinin Kullanımı, Kur’an-ı Kerim Öğretmenlerinin Eğitimi ve Gelişimi, Kur’an-ı Kerim Eğitiminde Hafızlık, Seçmeli Derslerde Kur’an-ı Kerim Öğretimi, Erken Çocukluk Döneminde Kur’an-ı Kerim Öğretimi.

Çözüm önerileri geliştirilecek

Yedi farklı salonda gerçekleştirilen çalıştay sonrasında Kuran-ı Kerim dersinin daha etkili ve verimli bir hale gelmesini sağlamak için sunulan görüş ve teklifler değerlendirilecek. Karşılaşılan problemlere yönelik çözüm önerileri raporlanacak. Bu raporlar üzerinden erken çocukluk döneminden başlayarak üniversiteye kadar Kur’an-ı Kerim öğretimi süreçlerinde bir yol haritası çıkarılacak. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İmam hatipliler kendi roket kartını tasarlayıp üretti

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre'de UAEA direktörüyle görüştü

Malatya'da camiler ramazan ayına hazırlanıyor

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 4 işçi mahsur kaldı

Batman'da trafo yangını

Diyarbakır'daki taksiciler büyükşehir belediyesi önünde eylemde

Ramazan Ayı: Paylaştıkça Çoğalan Rahmet, Birleştikçe Güçlenen Kardeşlik

Gaziantep'te kural ihlali yapan motosiklet sürücülerine 115 bin TL ceza

Rusya'da çatıdan düşen kar nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti

Esnaf Ramazan hazırlıklarını tamamladı: Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezleri tezgahlarda

Diyarbakır'da silahlı kavga: 3 yaralı

Graphite… Yeni nesil casusluk yazılımının sessiz gölgesi

Şanlıurfa’da muhtara silahlı saldırı

Batman'da silahlı saldırı: 1 kişi yaralandı

HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanı Çakar'dan, yetkililere yoldaki çukurların onarılması çağrısı

Şırnak'ta narkotik ve kaçakçılık operasyonları: 53 şüpheliden 4’ü tutuklandı

Bitlis'te karla bütünleşen tren yolculuğunda kartpostallık görüntüler

Şanlıurfa’da 17 Şubat’ta planlı elektrik kesintisi yapılacak

HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı Bektaş'tan kamu yatırımı çağrısı

Yetimler Vakfı'ndan Ramazan ayı bağış çağrısı

Şap hastalığında iyileşme sürecini hızlandıran “bitkisel sprey”

Nefesten şeker ölçümü sağlayan sensör geliştirildi

İsviçre'de tren, çığ nedeniyle raydan çıktı

İMO Gaziantep Şube Başkanlığına Mehmet Bulut seçildi

Pakistan'da patlama: 2 ölü 17 yaralı

Gaziantep'te hatalı park yapan 734 araca ceza kesildi

Adıyaman Ticaret İl Müdürlüğü’nden Ramazan öncesi denetim

İşgal kuvvetleri, Batı Şeria ve Kudüs'te geniş çaplı baskın furyası başlattı

Feqiyê Teyran’ın eğitim verdiği medrese yok olma riskiyle karşı karşıya

Diyarbakır’da "Şehitler Gecesi Gazze Şahitliği" programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İmam hatipliler kendi roket kartını tasarlayıp üretti

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre'de UAEA direktörüyle görüştü

Malatya'da camiler ramazan ayına hazırlanıyor

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 4 işçi mahsur kaldı

Batman'da trafo yangını

Diyarbakır'daki taksiciler büyükşehir belediyesi önünde eylemde

Ramazan Ayı: Paylaştıkça Çoğalan Rahmet, Birleştikçe Güçlenen Kardeşlik