• BIST 100

    9310,07%0,10
  • DOLAR

    39,88% 0,29
  • EURO

    46,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4216,67% -0,91
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,00

Kur'an Nesli Platformu'ndan Kadir Gecesi mesajı

25 Mart 2025, Salı 02:16
25 Mart 2025, Salı 02:16
Kur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tüm İslam ümmetinin mübarek Kadir Gecesini tebrik eden Kur'an Nesli Platformu, bu gecede Gazze başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda zulüm gören Müslümanlar için dua edilmesi çağrısında bulundu.

Kur’an'ı Kerim’in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kur’an Nesli Platformu, bu özel gecenin önemine vurgu yaptı. 

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına Van İl Koordinatörü Mustafa Öztünç tarafından okunan mesajda, "Kadir Gecesinin, ümmetin içinde bulunduğu buhrandan kurtulmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.” denildi.

Kadir Suresi’nden alıntı yapan Öztünç, “Rabbimiz Kadir suresi ile kâinat kitabının bir tercümesi olan Kur’an'ı Kerim'in, Kadir Gecesi'nde indirildiğini bize haber vermektedir. Ne mutlu bizlere ki yine, başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennem azabından kurtuluş ve mübarek bir iklim olan Ramazan ayında ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin olduğu son on gündeyiz. 'Cehaletin karanlığından kurtulup, tüm varlığı tutan Kudreti anlamanız için o hakikatleri sunduk' diyerek bizi cehaletten kurtarmak isteyen Rabbimize yakınlığımızın ve iman nurumuzun artması için büyük bir fırsat olarak bu mübarek geceyi aramamız ve hakkıyla değerlendirmemiz gerekir.” dedi.

“Kadir gecesini ibadetle geçiren kimsenin günahları bağışlanır”

Kadir Gecesinin ibadetle geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Öztünç, “Rahmet Peygamberi olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) bir hadis-i şeriflerinde, 'Kadir gecesini, fazilet ve kutsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatle geçiren kimsenin kul hakkı hariç geçmiş günahları bağışlanır.' (Müslim, Müsâfirîn, 175) diye buyurmuş ve bu gece, 'Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet' şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir. Diğer bir hadisi şeriflerinde Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) 'Kadir gecesini Ramazan ayının son 10 günündeki tekli gecelerde arayınız.' buyurmuştur. Bu hadisi Şerife binaen Kadir gecesinin, Ramazanın 21,23,25,27 veya 29. gecelerinden birinde olduğu ve yaygın kanaate göre de 27. gecesi olduğu vurgulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Rabbimizden duamız, Gazze ve tüm mazlum coğrafyalarda bulunan kardeşlerimize zaferler lütfetmesidir”

Öztünç, bu mübarek gecede bol bol dua edilmesini ve dualarda ümmetin mazlumlarının unutulmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Şimdi bu mübarek gecelerde Kur'an'ın indirildiği ve bin aydan hayırlı Kadir gecesini arıyor gözlerimiz. Bu günlerde gönüllerimiz imanla dolu ve bedenlerimiz ibadetle meşgul. Bir yandan dua dua af kapılarını çalarken ellerimiz, diğer yandan katledilen, yurtlarından edilen mazlum kardeşlerimizin çığlıklarına yumruk oluyor. Dillerimiz şimdilerde af cümleleriyle birlikte HAMAS'ın zaferi ve işgalci barbarların hezimeti için dönüyor. Duamız, Rabbimizden bu mübarek Kadir Gecesi hürmetine, bu gecede indirilen Kur'an hürmetine, Kur'an'ın kendisine indirildiği Hazreti Muhammed hürmetine, nedametle yaş akıtan gözler hürmetine Gazze, Kudüs ve Filistin ile tüm mazlum coğrafyalarda bulunan kardeşlerimize zaferler ile bizlere ve tüm ümmete gönül aydınlığı olacak bir nusret lütfetmesidir.” 

“Kur’an her adımımızda yaşam biçimimiz olmalıdır”

Allah’ın Kadir Gecesine verdiği önemin ayetlerle sabit olduğuna vurgu yapan Öztünç, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu hususta hatırımızda tutalım ki Rabbimiz bize rahmeti ile muamelede bulunmayı çok istiyor. Yeter ki bizler ona ellerimizi açıp ondan rahmetini, mağfiretini ve cehennem azabından kurtuluşu isteyelim. Bu minvalde Öncelikle farz ibadetlere dikkat etmeli ve bu ibadetlerimizde huşûyu yakalayabilmek için nafile ibadetlerimizi artırmalıyız. Mümkün mertebe Kadir gecesinde itikaf sünnetini icra etmeli ve bol bol Kur'an okumalıyız. Şüphesiz Ramazan ayından sonra da Kur'an'ı Kerim'i düzenli bir şekilde okumaya devam etmeli, bu amelimizi bütün bir yıla yaymalı ve onu okurken anlayıp yaşamımıza tatbik etmeliyiz. Kur’an her adımımızda yaşam biçimimiz olmalıdır. Yeryüzünde yakın veya uzak coğrafyalardaki mazlum ve muhtaçları gündemimizden düşürmemeli, onlar için maddi ve manevi olarak elimizden gelen gayreti göstermeli ve 'Ben ne yapabilirim ki?' demek yerine 'Bana düşen nedir' demeye başladığımızda Rabbimizin bizlere inayet edeceğinden ve dünyanın çok daha yaşanılır bir yer olacağından emin olmalıyız. Bu vesile ile Kuran Nesli Platformu olarak, Kadir gecenizi tebrik eder, bu mübarek gecenin, ümmetin içinde bulunduğu buhrandan kurtulmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.” (İLKHA)

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak

Bursa merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 gözaltı, 4 tutuklama

Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Malatya'daki yıllardır devam eden yol sorunu çözüldü

Pazar esnafının gözü yerli mahsulde: sebze fiyatları makul, meyve cep yakıyor

Müftü Bulut’tan velilere Kur’an kursu çağrısı: Çocuklarınızı manevi atmosfere yönlendirin

Siirt'te örtü yangını: Ekipler ve köylüler seferber oldu

Motorine zam bekleniyor!

Bursa'da orman yangını: Mahalle tahliye edildi

Karataş’ta balıkçı ağına takıldığı düşünülen Caretta Caretta ölü halde bulundu

Haaretz'in yayımladığı itiraflar vahşeti gözler önüne serdi

Yeni nesil teknoloji fuarı İstanbul'da başladı

İkinci el oto galerici esnafı: Yaz aylarında beklenen hareketlilik yok

Kazada hayatını kaybeden İTTİHADUL ULEMA müderrisi ve hadimi için taziye mesajları

UNRWA'dan çağrı: Gazze ablukası kaldırılsın, on binlerce çocuk açlıkla boğuşuyor

Fahiş konut ilanlarına 4,2 milyon TL ceza

Eğitimci Güler'den öğrencilere tatil tavsiyeleri: Sadece eğlenmek değil, gelişmek de tatilin bir parçası

Şanlıurfa’da 800 geçici personel alınacak

Hafta sonu e-YDS maratonu: Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça sınavları yapılacak

Şanlıurfa’da uzmanlar pulmoner hipertansiyon için buluştu

Marttan bu yana ilk kez Gazze'ye sınırlı tıbbi yardım girişi

Batman'da yangın tarım arazilerine sıçradı

Boks antrenörü İbrahim Halil Güzel’e milli görev gururu!

Gaziantep'te DOA cihazı kuruldu

Batman'da meyve suyu fabrikasında büyük yangın

Gazze ve Han Yunus'ta saldırılar: En az 10 şehit, çok sayıda yaralı

BM: Gazze'de sağlık hakkından söz etmek artık mümkün değil

Batman'da eğitim hamlesi: 10 bin öğretmene yapay zekâ eğitimi yolda

Yeşilyurt’ta temizlik seferberliği: Başkan Geçit sahada incelemelerde bulundu

Müftü Haliloğlu:4 yaşından 22 yaşına kadar herkesi kurslarımıza bekliyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YKS sonuçları ne zaman açıklanacak

Bursa merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 gözaltı, 4 tutuklama

Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Malatya'daki yıllardır devam eden yol sorunu çözüldü

Pazar esnafının gözü yerli mahsulde: sebze fiyatları makul, meyve cep yakıyor

Müftü Bulut’tan velilere Kur’an kursu çağrısı: Çocuklarınızı manevi atmosfere yönlendirin

Siirt'te örtü yangını: Ekipler ve köylüler seferber oldu